Dark Mode Light Mode

Εθελοντική αιμοδοσία δημοσίων υπαλλήλων

Πραγματοποιήθηκε χθες από το πρωί μέχρι το μεσημέρι, στο φουαγιέ του Αμφιθεάτρου του Διοικητηρίου, η 2η εθελοντική αιμοδοσία του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Δημοσίων Υπαλλήλων. Η προσέλευση ήταν εξ αρχής ικανοποιητική, παραμένει κίνητρο για τους δημοσίους  υπαλλήλους να γίνουν εθελοντές αιμοδότες, το ότι επωφελούνται άδειας, εφόσον δώσουν αίμα, από την εργασία τους.

Ο σύλλογος εθελοντών αιμοδοτών Δημοσίων υπαλλήλων, έχει τη δική του μεγάλη ιστορία στην εθελοντική αιμοδοσία στην περιοχή, πραγματοποιεί κάθε χρόνο δύο εθελοντικές αιμοδοσίες, στον ίδιο πάντα τόπο, προκειμένου να διευκολύνονται οι περισσότεροι εθελοντές αιμοδότες δημόσιοι υπάλληλοι που προέρχονται από τις υπηρεσίες που στεγάζονται και λειτουργούν στο διοικητήριο.

Το νέο γίνεται γρήγορα γνωστό κι έτσι πολλοί εθελοντές αιμοδότες, έρχονται επί τούτου στο φουαγιέ του Αμφιθεάτρου από δημόσιες υπηρεσίες που έχουν την έδρα τους, σε διάφορα σημεία του νομού.

Για τη χθεσινή εθελοντική αιμοδοσία και την τριήμερη ουσιαστικά άδεια που δικαιούται κάθε δημόσιος  υπάλληλος εθελοντής αιμοδότης, ο Στέφανος Ναλμπάντης είπε τα εξής: «Έχουμε την καθιερωμένη αιμοδοσία – 2η της χρονιάς – των δημοσίων υπαλλήλων Καβάλας. Η προσέλευση από το πρωί ήτανε πάρα πολύ μεγάλη. Ο κόσμος έχει ευαισθητοποιηθεί με το να δίνει αίμα. Τον τελευταίο καιρό έχουμε όλοι παρατηρήσει ότι είναι πάρα πολύ αυξημένες οι ανάγκες σε αίμα και κυρίως – δυστυχώς – σε νεαρά άτομα, μικρά παιδιά, από διάφορα ατυχήματα. Αυτό που θέλω να πω είναι ότι όλοι να δίνουμε αίμα, αυτοί που μπορούμε να δίνουμε αίμα, από ηλικία 18 έως 60 ετών, εφόσον φυσικά ήμαστε υγιείς. Να μην ξεχνάμε ότι κάποια στιγμή όλοι μας είμαστε υποψήφιοι για να χρειασθούμε αίμα, είτε από ασθένειες, είτε από ατυχήματα – να μη δώσει ο Θεός – αλλά είμαστε υποψήφιοι, δυστυχώς».

ΕΡ: Άλλοτε οι δημόσιοι υπάλληλοι έπαιρναν και τρεις ημέρες άδεια, ισχύει αυτό;

ΑΠ: «Ισχύει. Είναι νόμος του κράτους. Είναι ημέρα της αιμοδοσίας, συν τις δύο ημέρες με συνεργασία πάντα με τους προϊσταμένους και τους διευθυντές των υπηρεσιών. Είναι από τη νομοθεσία του κράτους μας… κι αν είναι όπως σήμερα (χθες), τρεις ημέρες, εάν πάμε μόνοι μας, σε κάποιο σύλλογο, από οποιαδήποτε υπηρεσία, είναι δύο ημέρες κι αν πάμε για κάποιο συγγενή να δώσουμε αίμα μία μονάδα, τότε είναι μία ημέρα».

 

Προηγούμενο άρθρο

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΑΓΡΟΤΩΝ Α.Μ.Θ. - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Επόμενο άρθρο

Αναβολή ασφαλτόστρωσης λόγω μη έκδοσης αδειών