Dark Mode Light Mode
Τα περισσότερα καταστήματα δεν λειτούργησαν
Ειρηνοδικείο: Η γραμματεία λειτουργεί ως τις 1.00 μ.μ. λόγω έλλειψης προσωπικού
«Πράσινο» φως στον ΟΛΚ για τα κατάλοιπα

Ειρηνοδικείο: Η γραμματεία λειτουργεί ως τις 1.00 μ.μ. λόγω έλλειψης προσωπικού

Η έλλειψη προσωπικού στο Ειρηνοδικείο Καβάλας, σε συνδυασμό με τις συνταξιοδοτήσεις παλαιών υπαλλήλων, υποχρεώνει τον προϊστάμενο του ν΄ αλλάξει τη λειτουργία της υπηρεσίας. Ειδικότερα η γραμματεία του Ειρηνοδικείου από σήμερα Δευτέρα 3 Νοεμβρίου, θα λειτουργεί από το πρωί μέχρι τη 1.00 το μεσημέρι, στη συνέχεια θα εξυπηρετούνται μόνο έκτακτες περιπτώσεις.

Η απόφαση του κ. Ειρηνοδίκη γνωστοποιήθηκε στον δικηγορικό σύλλογο αφού εν πολλοίς αφορά τις συναλλαγές με την υπηρεσία των δικηγόρων. Ο δικηγορικός σύλλογος κατανοεί το πρόβλημα, έλλειψης προσωπικού στο Ειρηνοδικείο, σε σχέση με το μεγάλο όγκο δουλειάς. Ασκούνται πιέσεις προς το υπουργείο προκειμένου να γίνουν μετατάξεις ή πρόσληψη νέου προσωπικού. Η ανακοίνωση του δικηγορικού συλλόγου Καβάλας στην οποία μνημονεύεται η οικία απόφαση του Ειρηνοδίκη, αναφέρει τα ακόλουθα:

 

Σύμφωνα με το άρθρο 34 παρ.2 Κώδικα Δικηγόρων :

«…2. Η είσοδος στα Υπουργεία και στα δημόσια καταστήματα επιτρέπεται ελεύθερα στους δικηγόρους με επίδειξη της επαγγελματικής τους ταυτότητας, κάθε εργάσιμη ημέρα και ώρα χωρίς κανένα χρονικό ή άλλο περιορισμό.»

Παρ’ όλα αυτά ο προϊστάμενος του Ειρηνοδικείου Καβάλας Ειρηνοδίκης κος Αναστάσιος Δοματζόγλου εξέδωσε την υπ’ αριθμ. 582/2014 πράξη του, την οποία μας απέστειλε την 27-10-2014, με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, το περιεχόμενο της οποίας έχει ως εξής: “ ΕΙΡΗΝΟΔΙΚΕΙΟ ΚΑΒΑΛΑΣ Αριθμός Πράξης   582 /2014

Ο   Ειρηνοδίκης Δοματζόγλου Αναστάσιος,λαμβάνοντας υπόψη :

Α) την δριμεία αποδυνάμωση του Ειρηνοδικείου, εξ’αιτίας της αποψιλώσεως του προσωπικού λόγω συνταξιοδοτήσεων του μονίμου προσωπικού και λήξεως της θητείας των βοηθητικών προσώπων ( ασκουμένης δικηγόρου και πεντάμηνων συμβασιούχων ) και αφετέρου την μη εισέτι τοποθέτηση νέων υπαλλήλων,παρά τα υποβληθέντα αρμοδίως σχετικά αιτήματα ,

Β) την σοβαρή αύξηση της ύλης αρμοδιότητας του Ειρηνοδικείου και της εξ΄αυτής ιδιαίτερης επιβαρύνσεως των εργασιών της Γραμματείας του Δικαστηρίου ,μη υπάρχοντος πλέον επαρκούς προσωπικού,

Γ) ότι για την εύρυθμη λειτουργία του Ειρηνοδικείου και την απρόσκοπτη και συγκροτημένη διεξαγωγή των εργασιών της Γραμματείας, απαιτείται να ορισθεί χρόνος λειτουργίας των γραφείων για όλους πλέον ( συμπεριλαμβανομένων και των δικηγόρων ) ,ώστε οι Γραμματείας να μπορούν απερίσπαστα να εκτελούν τα καθήκοντά τους ,

Δ) την ανάγκη αποτελεσματικής εργασίας των δικαστικών γραμματέων και την γενική αρχή του δικαίου ότι ουδείς δύναται να υποχρεωθεί στα αδύνατα ,σε εφαρμογή της οποίας υποχωρεί η διάταξη του άρθ.34 παρ.2 του νέου Κώδικα Δικηγόρων ότι η είσοδος στα Υπουργεία και στα δημόσια καταστήματα επιτρέπεται ελεύθερα στους δικηγόρους με επίδειξη της επαγγελματικής τους ταυτότητας, κάθε εργάσιμη ημέρα και ώρα χωρίς κανένα χρονικό ή άλλο περιορισμό.

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ και μέχρι νεωτέρας εντολής ,που θα ακολουθήσει την τοποθέτηση επαρκούς προσωπικού στην Γραμματεία του Ειρηνοδικείου ΕΝΤΕΛΕΤΑΙ   στις γραμματείς του Δικαστηρίου την ακριβή τήρηση των παρακάτω:

Η Γραμματεία του Ειρηνοδικείου από 1 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2014 θα λειτουργεί για όλους ,περιλαμβανομένων και των δικηγόρων ,καθημερινά από τις 09:00 μέχρι τις 13:00,εξαιρουμένων μόνον των περιπτώσεων λήξεως προθεσμίας ή παραγραφών.

Να αναρτηθεί ανακοίνωση στην Γραμματεία η οποία θα αναφέρει ¨ ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΑΠΟ 09:00 ΜΕΧΡΙ 13:00 .Εξαιρούνται μόνον οι περιπτώσεις παραγραφής και λήξεως προθεσμιών . ¨ Ανακαλείται κάθε προηγούμενη ομοίου περιεχομένου πράξη . Καβάλα 23-10-2014 Ο Προϊστάμενος Ειρηνοδίκης Αναστάσιος Δοματζόγλου”

Παρά το ότι ο περιορισμός του ωραρίου λειτουργίας των υπηρεσιών του Ειρηνοδικείου Καβάλας και για τους δικηγόρους έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την προπαρατεθείσα διάταξη του άρθρου 34 παρ.2 Κώδικα Δικηγόρων, το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Καβάλας αντιλαμβανόμενο πλήρως τα προβλήματα που εντοπίζονται στην προαναφερθείσα πράξη του Προϊσταμένου του Ειρηνοδικείου Καβάλας, τα οφειλόμενα στην έλλειψη προσωπικού σε συνδυασμό με τις αυξημένες αρμοδιότητες του Ειρηνοδικείου και τον αντιμετωπιζόμενο φόρτο εργασίας, συνιστά στους Δικηγόρους της Καβάλας, να αντιμετωπισθεί ο προτεινόμενος περιορισμός του ωραρίου με κατανόηση, στα πλαίσια ενίσχυσης από πλευράς μας της διατήρησης της εύρυθμης λειτουργίας των Υπηρεσιών του Ειρηνοδικείου και τούτο προσωρινά μέχρι συμπληρώσεως των υφισταμένων στις θέσεις των δικαστικών γραμματέων κενών. Αυτονόητο είναι ότι σε περιπτώσεις έκτακτες, όπως παραγραφές, λήξεις προθεσμιών κλπ, θα εξυπηρετούνται οι συνάδελφοι καθ’ όλη την διάρκεια του ωραρίου λειτουργίας του Ειρηνοδικείου, δηλαδή από την 07:00 μέχρι την 15:00, κάθε εργάσιμη ημέρα.

Το ΔΣ

 

Προηγούμενο άρθρο

Τα περισσότερα καταστήματα δεν λειτούργησαν

Επόμενο άρθρο

«Πράσινο» φως στον ΟΛΚ για τα κατάλοιπα