Εισαγγελική έρευνα για πρώην συμβασιούχους φιλαρμονικής

 Εισαγγελική έρευνα για πρώην συμβασιούχους φιλαρμονικής

Ο Δήμος Καβάλας κλήθηκε να παραδώσει στην εισαγγελία με έγγραφο που παρέλαβε την περασμένη εβδομάδα, από την εισαγγελία Καβάλας,, στοιχεία που αφορούν ευρισκόμενη σε εξέλιξη έρευνα για πρώην συμβασιούχους της φιλαρμονικής του δημοτικού ωδείου και του Δήμου.

Πρόκειται για υπόθεση που ξεκίνησε με ανώνυμη όπως φαίνεται καταγγελία, το Δεκέμβριο του 2014.

Η καταγγελία εκδιωχθέντων όπως αναφέρονταν μουσικών της φιλαρμονικής του Δήμου Καβάλας, στάλθηκε στον τοπικό τύπο στο σώμα επιθεωρητών δημόσιας διοίκησης, στο γραφείο προστασίας του πολίτη, στην εισαγγελέα, στη δήμαρχο Καβάλας, πρόεδρο του δημοτικού ωδείου, ακόμα και στο υπουργείο εσωτερικών.

Τότε δεν φάνηκε να δίδεται οποιαδήποτε συνέχεια από τη διοίκηση του δημοτικού ωδείου και τη διοίκηση του Δήμου Καβάλας.

Όμως η εισαγγελία προχώρησε το θέμα, κάνοντας τη δική της έρευνα, για την οποία χρειάζεται στοιχεία που θα της προσκομισθούν μέσω του Δήμου Καβάλας, από το Δημοτικό Ωδείο.

Η καταγγελία αφορά μέλη της φιλαρμονικής – συμβασιούχους – οι οποίοι ισχυρίζονται – ανωνύμως βέβαια – ότι έπαψαν να είναι μέλη της φιλαρμονικής χωρίς να υπάρχει ιδιαίτερος λόγος, κάτι που φαίνεται να έγινε στην πρώτη θητεία της διοίκησης του Κωστή Σιμιτσή.

Επειδή το θέμα ως καταγγελία είχε δημοσιοποιηθεί το Δεκέμβριο, άμεση ήταν η απάντηση αυτών των προσώπων σε βάρος των οποίων διατυπώνεται η καταγγελία οι οποίοι είχαν πει τότε ότι όλα όσα έγιναν έγιναν μέσω ΑΣΕΠ με νόμιμο τρόπο.  Αυτό θα πρέπει ή να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει η εισαγγελική έρευνα, η οποία δεν αποκλείεται να ζητήσει και καταθέσεις από τα πρόσωπα που εμπλέκονταν στο δημοτικό ωδείο και στη φιλαρμονική ειδικότερα εκείνο το χρονικό διάστημα.

 

Διαβάστε επίσης