Dark Mode Light Mode

Εκδήλωση γεμάτη παράπονα

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε χθες το πρωί εκδήλωση που οργανώθηκε στους χώρους του ξενοδοχείου Ωκεανίς, για την κοπή βασιλόπιτας του συλλόγου Συνταξιούχων ΟΑΕΕ (πρώην ΤΕΒΕ) Καβάλας. Ήταν μία εκδήλωση όπου το παράπονο για την οικονομική κρίση, τις περικοπές και τα κυβερνητικά μέτρα, ξεχύλισε. Ήταν λόγια διαμαρτυρίας, λόγια για την αδικία που γίνεται, και προς τους συνταξιούχους που ακούστηκαν από τον πρόεδρο του σωματείου Στέλιο Μαούνατζη.

Η εκδήλωση που έγινε με ικανοποιητική προσέλευση κοινού, συνταξιούχων του ΟΑΕΕ απ΄ όλο το νομό Καβάλας.

Παρόντες ήταν οι αντιπεριφερειάρχες Γρανάς – Γερομάρκος, ο περιφερειακός σύμβουλος Κ. Παπακοσμάς, ο καινούριος και ο προηγούμενος πρόεδρος του υπεραστικού ΚΤΕΛ Καβάλας. Τον εμπορικό σύλλογο εκπροσώπησε ο Βασίλης Λεμονίδης, το δήμο Καβάλας ο Κυριάκος Σταυρίδης, ενώ παρέστη κι ο δημοτικός σύμβουλος Θόδωρος Καλλιοντζής.

Στην εκδήλωση ήταν επίσης πρόεδροι κι άλλων συνταξιουχικών σωματείων, ο προϊστάμενος του γραφείου ΟΑΕΕ Καβάλας, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Άγγελος Τσατσούλης κι ο αντιπρόεδρος αυτού Μάρκος Δέμπας.

Οι διοργανωτές βράβευσαν τρεις συνταξιούχους του ΟΑΕΕ που κατά το παρελθόν διετέλεσαν μέλη του διοικητικού συμβουλιου του σωματείου.

Ο πρόεδρος Στ. Μαούνατζης είπε προς τους παρευρισκόμενους: «Έχουμε πολλά προβλήματα αλλά η σημερινή μέρα είναι εορταστική. Αποφασίσαμε να μην καλέσουμε τους βουλευτές. Τι να μας πουν άλλωστε; Εμείς οι συνταξιούχοι νιώθουμε περισσότερο απ΄ όλους την κρίση. Ο κόσμος είναι σε απόγνωση. Ρωτά συνεχώς τι χρήματα θα εισπράξει, ποιες περικοπές και που έγιναν. Κατά τη διάρκεια του 2012 κάναμε πολλές και διάφορες κινητοποιήσεις, όχι μόνο στην Καβάλα. Οικονομικά στηριχτήκαμε μόνο από το επιμελητήριο. Απ΄ όπου αλλού ζητήσαμε οικονομική βοήθεια, χτυπούσαμε πόρτες τρώγαμε παράθυρα».

Σε πολλά σημεία της ομιλίας του ο πρόεδρος του συλλόγου καταχειροκροτήθηκε, ενώ όταν αναφέρθηκε και στους απόντες βουλευτές που δεν κλήθηκαν στην χθεσινή εκδήλωση, χειροκροτήθηκε ακόμη πιο δυνατά. «Να φέρουν πίσω τα κλεμμένα» φώναξαν αρκετοί συνταξιούχοι, προς τους απόντες βουλευτές του Νομού Καβάλας.

 

Προηγούμενο άρθρο

Εν αναμονή αντιδημάρχων σε Παγγαίο – Θάσο

Επόμενο άρθρο

Η τύχη με τους επιχειρηματίες - Σκληρή γλώσσα στην πίτα του Επιμελητηρίου Καβάλας