Dark Mode Light Mode

Εκδηλώσεις για την ειρήνη και την πρωτομαγιά

Δύο συνεντεύξεις τύπου δόθηκαν στο γραφείο που χρησιμοποιεί η λαϊκή επιτροπή Καβάλας. Αρχικά μίλησαν εκπρόσωποι της επιτροπής ειρήνης Καβάλας, στη συνέχεια με θέμα την απεργία τα πρωτομαγιάς μίλησε ο Αναγνώστης Καραμπατζάκης του ΠΑΜΕ.

Για την επιτροπή Ειρήνης Καβάλας μίλησε ο Θανάσης Γκόγκος. Υπενθύμισε ότι φέτος συμπληρώνονται 70 χρόνια από την αντιφασιστική νίκη των λαών το 1945, 60 χρόνια από την ίδρυση της ελληνικής επιτροπής για τη διεθνή ύφεση και ειρήνη.

Ο κ. Γκόγκος σημείωσε ότι η τοπική επιτροπή ειρήνης ιδρύθηκε στην πόλη μας το 1957. Κάλεσε δε τις διοικήσεις των σωματείων και των συλλόγων της Καβάλας να πάρουν αποφάσεις με τις οποίες θα εναντιώνονται στα σχέδια της κυβέρνησης για εμπλοκή της Ελλάδας στους σχεδιασμούς για νέες επεμβάσεις στη Βόρεια Αφρική στην Εγγύς και Μέση Ανατολή.

Οι εκδηλώσεις που ετοιμάζει η επιτροπή Ειρήνης Καβάλας έχουν ως εξής:

-22/4/2015 εκδήλωση για τα δεκαέξι χρόνια από τον πόλεμο στη Γιουγκοσλαβία, με έκθεση φωτογραφιών, προβολή ταινίας, ομιλία, στη Δημοτική Καπναποθήκη, με ώρα έναρξης 7.30 το απόγευμα.

-27/5/2015 εκδήλωση για τη δολοφονία του αγωνιστή και μάρτυρα της Ειρήνης ΓΡΗΓΟΡΗ ΛΑΜΠΡΑΚΗ στη Δημοτική Καπναποθήκη στις 7.30 το απόγευμα. Προβολή ταινίας, απαγγελίες, ομιλία και συζήτηση.

-18/6/2015 έκθεση έργων ζωγραφικής μαθητών εμπνευσμένα από το ποίημα του Γιάννη Ρίτσου «Ειρήνη». Συναυλία από νεανικά συγκροτήματα της πόλης στο χώρο της πλατείας Καπνεργάτη, (18:00 έκθεση έργων, 20:00 συναυλία).

-20-21/6/2015 εκδρομή προσκύνημα στη μαρτυρική Μακρόνησο σε συνεργασία με το Σύλλογο Γυναικών Καβάλας.

-6/8/2015 εκδηλώσεις για το ιμπεριαλιστικό έγκλημα στη Χιροσίμα και Ναγκασάκι, στο λιμάνι, στο ύψος του υπεραστικό ΚΤΕΛ.

Αμέσως μετά το Θανάση Γκόγκο μίλησε ο Αναγνώστης Καραμπατζάκης. Τόνισε ότι στόχος της συνέντευξης τύπου είναι η προβολή και η καλύτερη οργάνωση της απεργίας την Πρωτομαγιά. Πρόκειται για ημέρα απεργίας. Ημέρα μνήμης στους αγώνες των εργαζόμενων σ΄ αυτούς που θυσιάστηκαν, είπε ο κ. Καραμπατζάκης.

Το ΠΑΜΕ είπε συνεχίζει στον ίδιο δρόμο. Η κεντρική εκδήλωση θα γίνει το πρωί της Πρωτομαγιάς στην κεντρική πλατεία. «Δεν μπορούμε να περιμένουμε τίποτα από τη νέα κυβέρνηση», είπε ο κ. Καραμπατζάκης και πρόσθεσε ότι το ΠΑΜΕ Καβάλας κάνει εξορμήσεις λόγω της πρωτομαγιάς σε χώρους δουλειάς.

Την Πέμπτη το απόγευμα πραγματοποιείται σύσκεψη για την απεργιακή συγκέντρωση της πρωτομαγιάς, στην δημοτική καπναποθήκη, ενώ την Παρασκευή το απόγευμα εκδήλωση του ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών . Στις 29 Απριλίου μουσική εκδήλωση για την πρωτομαγιά.

Τέλος ο κ. Καραμπατζάκης με αφορμή τη δίκη της Χ.Α.  που ξεκίνησε χθες είπε ότι «το κόμμα αυτό αφορά και πολλούς νοσταλγούς του Χίτλερ».

 

Προηγούμενο άρθρο

«Ν΄ αρχίσει άμεσα το κόψιμο των χόρτων»

Επόμενο άρθρο

Πάνω από 3.000.000 € τα ταμειακά διαθέσιμα του Δήμου Καβάλας που δεσμεύει η κυβέρνηση