Dark Mode Light Mode

Εκλογές δασκάλων, νέο «όχι» στην αξιολόγηση

O Σύλλογος εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Καβάλας ανακοίνωσε δια του διοικητικού συμβουλίου του συλλόγου επίσημα την ημερομηνία των εκλογών για το νέο διοικητικό συμβούλιο. Οι εκλογές θα γίνουν την Τρίτη 25 Νοέμβρη. Ο χώρος της ψηφοφορίας θ΄ ανακοινωθεί αργότερα. Ειδικότερη ανακοίνωση δόθηκε για τους αποσπασμένους από τον περασμένο Σεπτέμβριο στην Καβάλα, δάσκαλους και νηπιαγωγούς. Αυτοί για να λάβουν μέρος στις εκλογές του συλλόγου της Καβάλας, θα πρέπει νωρίτερα να διαγραφούν από μέλη των συλλόγων των περιοχών από τις οποίες προέρχονται.  Στη συνέχεια θα πρέπει να εγγραφούν μέλη του συλλόγου της Καβάλας, με προθεσμία μέχρι τις 12 Νοεμβρίου. Αίτηση εγγραφής μπορούν να βρούν στην ιστοσελίδα του συλλόγου, την οποία αφού συμπληρώσουν θα αποστείλουν με φαξ στα γραφεία του συλλόγου, εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης νομού Καβάλας.

Στις εκλογές της 25ης Νοέμβρη θα συμμετάσχει μία καινούρια παράταξη με την ονομασία «Όλοι μαζί μπορούμε».

Εν τω μεταξύ η διοίκηση του συλλόγου εξέδωσε μία ακόμη ανακοίνωση, αντίθετη στην αξιολόγηση, έτσι όπως συνεχίζει να υποστηρίζει και να προωθεί το υπουργείο. Το κείμενο που αναρτήθηκε κι αυτό στην ιστοσελίδα του συλλόγου, αναφέρει τα ακόλουθα:

Υπογράφηκε από τον υπουργό η εγκύκλιος για την διοικητική αξιολόγηση Διευθυντών – Προϊσταμένων ολιγοθέσιων  Δημοτικών Σχολείων  και Νηπιαγωγείων. Σύμφωνα με την εγκύκλιο θα πρέπει να γίνει μια σειρά ενεργειών από αξιολογητές και αξιολογούμενους ώστε  μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2014 να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες αξιολόγησής τους.

Η προσπάθεια του Υπουργείου να διασπάσει τους εκπαιδευτικούς συνεχίζεται.  Ξεκινά από τους Διευθυντές και τους Προϊσταμένους για να συνεχίσει με τους υπόλοιπους εκπαιδευτικούς αναζητώντας στην αρχή  εθελοντές.

Κανείς από μας δεν πρέπει να νομιμοποιήσει τις διαδικασίες της αξιολόγησης με τη συμμετοχή του με οποιοδήποτε τρόπο.

Ο κλάδος μας δίνει μία πολύ δύσκολη μάχη για να αποτρέψει την εφαρμογή της αξιολόγησης – αυτοαξιολόγησης. Τη δίνουμε έχοντας απόλυτη συνείδηση ότι υπερασπιζόμαστε την παιδαγωγική μας ελευθερία, την αξιοπρέπειά μας ως εργαζόμενοι αλλά και τον  κοινωνικό ρόλο που έχει το δημόσιο σχολείο.Βρίσκεται σε ισχύ η απόφαση του Δ.Σ., από τις 25-10-2014 για απεργία -αποχή από όλες τις διαδικασίες που σχετίζονται με την Α.Ε.Ε. και την αξιολόγηση. Η απόφαση αυτή καλύπτει τον κάθε συνάδελφο και αποτελεί την απάντηση του Κλάδου σε όποια εγκύκλιο εκδοθεί και σε όσες πιέσεις ασκούνται όσες πιέσεις ασκούνται ή πρόκειται να ασκηθούν. Καλούμε τους συναδέλφους να εφαρμόσουν την απόφαση του Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε για αποχή από τις διαδικασίες της Α.Ε.Ε. και της αξιολόγησης. Καλούμε όλους τους Συλλόγους Διδασκόντων να συνεδριάσουν και ν’ αποφασίσουν τη συμμετοχή τους στην απεργία – αποχή που προκήρυξε η Δ.Ο.Ε. και τη μη συμμετοχή τους  σε οποιαδήποτε διαδικασία αξιολόγησης(ομάδες εργασίας, προγραμματισμός, σχέδιο δράσης. Παρακαλούμε, τις αποφάσεις αυτές να τις κοινοποιήσετε στο Σύλλογό μας (με fax2510226050: ή email: ekp-kav@otenet.gr). Καλούμε το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΟΕ να συνεδριάσει άμεσα και να κινητοποιηθεί. Η δυναμική στάση του Κλάδου είναι ο μόνος δρόμος για την ανατροπή του ισχύοντος νομικού πλαισίου που εγκαθιδρύει καθεστώς χειραγώγησης και κατηγοριοποίησης.

 

 

Προηγούμενο άρθρο

Η ανακύκλωση περνά από την Καβάλα

Επόμενο άρθρο

Ενωση- Ηλυσιακός 86-56: Δεν υπήρχε μέτρο σύγκρισης