Dark Mode Light Mode

Εκλογές στον Κυνηγετικό Σύλλογο

Παρά την κρίση τα οικονομικά βαίνουν καλώς

Τη γενική εκλογοαπολογιστική του συνέλευση θα πραγματοποιήσει την Κυριακή στους χώρους του Δασαρχείου ο Κυνηγετικός Σύλλογος Καβάλας προκειμένου να αποκτήσει νέα διοίκηση. Στη διάρκεια της διαδικασίας θα πραγματοποιηθεί αναφορά στα πεπραγμένα της θητείας που λήγει, θα ακολουθήσει συζήτηση των μελών περί κυνηγετικών ζητημάτων, ενώ θα αναφερθεί και ο προγραμματισμός όσων δράσεων επίκεινται. Το απολογιστικό κομμάτι θα αρχίσει στις 10:00 το πρωί και από τις 12:00 έως τις 2:00 θα ακολουθήσουν οι αρχαιρεσίες.

Θετικό είναι το γεγονός ότι εκδηλώνεται ενδιαφέρον σε επίπεδο υποψηφιοτήτων, κάτι που αποδεικνύει και τη δυναμική του συλλόγου. Όπως μας εξήγησε ο πρόεδρος Κώστας Καλαϊτζίδης, η οικονομική κατάσταση του φορέα είναι πολύ καλή, ως αντιδιαστολή των δύσκολων συνθηκών που βιώνουν οι πολίτες. Έστω κι αν καταγράφεται μια φυσιολογική και αναμενόμενη πτώση στις ανανεώσεις των αδειών. Μάλιστα η πρόταση που θα διατυπωθεί στη διάρκεια της γενικής συνελεύσεως προβλέπει τη μείωση του κόστους ανανέωσης των αδειών.

Οι κατά τόπους κυνηγετικοί σύλλογοι της χώρας δεν είναι κρατικοδίαιτοι αφού συντηρούνται και δραστηριοποιούνται βασιζόμενοι στις συνδρομές των μελών τους. Η καλή παρούσα οικονομική κατάσταση του συλλόγου εξασφαλίσθηκε μέσω της ορθής διαχειρίσεως των τελευταίων ετών.

Ο Κυνηγετικός Σύλλογος Καβάλας είναι ένα σωματείο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα. Βάσει του καταστατικού του, το 50% των εσόδων υποχρεωτικά διατίθενται για φιλοθηραματικά έργα και το υπόλοιπο για διάφορα άλλα έξοδα.

Στόχος του Συλλόγου είναι η ορθή διαχείριση του θηραματικού πλούτου, το οποίο έχει επιτευχθεί ύστερα από φιλοπεριβαλλοντικά έργα, τα οποία εκτελούνται.

Ένα από αυτά είναι και η θηροφυλακή, που σκοπό έχει την προάσπιση της άγριας πανίδας και γενικά του περιβάλλοντος. Σκοπός επίσης του συλλόγου είναι ο συντονισμός και η ενημέρωση των μελών του.

Επί του παρόντος τα μέλη του συλλόγου βρίσκονται σε ανάπαυλα, διότι η κυνηγετική περίοδος διαρκεί από τις 20 Αυγούστου έως τις 28 Φεβρουαρίου. Με δεδομένο ότι διανύουμε την περίοδο αναπαραγωγής των θηραμάτων, δεν ασκείται η δραστηριότητα. Ωστόσο εκδηλώνονται άλλες δράσεις, όπως κυνοφιλικές και ενημερωτικά σεμινάρια.

 

Προηγούμενο άρθρο

Σε εκλογές οδεύουν οι ιδιοκτήτες ταξί

Επόμενο άρθρο

Πρόβλεψη Κ. Κοκολάκη: Έρχεται ήπιο καλοκαίρι