Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα της Κυβέρνησης την προηγούμενη εβδομάδα κοινή υπουργική απόφαση που υπογράφουν οι υπουργοί εσωτερικών και διοικητικής ανασυγκρότησης, οικονομίας ανάπτυξης και τουρισμού υποδομών μεταφορών και δικτύων. Πίσω από αυτή την κοινή υπουργική απόφαση υπάρχει ένα θέμα που ενδιαφέρει το νομό Καβάλας, αν και η έκφραση σε αυτό δεν δικαιώνει τα αιτήματα και τις ανησυχίες των καβαλιωτών. Οριοθετούνται οι περιοχές για τη χορήγηση στεγαστικής συνδρομής για την αποκατάσταση των ζημιών σε κτήρια από τις πλημμύρες το Μάρτιο του 2015. 10 και 11 Μαρτίου του 2015, όλη η Ανατολική Μακεδονία και Θράκη αντιμετώπισε σοβαρά προβλήματα, από έντονες βροχοπτώσεις. Αμέσως η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κατέθεσε σχετικό αίτημα διεκδικώντας ουσιαστικά από το κράτος αποζημιώσεις. Ενώ το αίτημα της περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης αφορούσε και τους πέντε νομούς, η κοινή υπουργική απόφαση, δίνει το δικαίωμα αποζημιώσεων μόνο σε συγκεκριμένες περιοχές των περιφερειακών ενοτήτων Ροδόπης και Ξάνθης.
Κι όμως εκείνο το διήμερο – Μάρτιος του 2015 – τα προβλήματα ήταν ιδιαίτερα πολλά και στην περιφερειακή ενότητα Καβάλας. Είχε σημειωθεί κατολίσθηση στην παράκαμψη και είχε διακόψει για μία ημέρα τη λειτουργία του λόγω προβλημάτων και πλημμυρών το Λύκειο της Νέας Περάμου, ενώ και καταστήματα μέσα στην πόλη της Καβάλας είχαν παρόμοια προβλήματα.
Σύμφωνα με την κοινή υπουργική απόφαση το αίτημα της περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης ακολούθησε αυτοψία που έκανε η υπηρεσία αποκατάστασης σεισμοπλήκτων Βόρειας Ελλάδος της αποκεντρωμένης διοίκησης Μακεδονίας Θράκης.
Αυτή η αυτοψία δεν διαπίστωσε εκτεταμένες ζημιές σε κτήρια στην περιφερειακή ενότητα Καβάλας και σ΄ αυτήν της Δράμας. Κατόπιν τούτου όσοι είχανε ζημιές στα ακίνητά τους, κυρίως σε κτήρια, σπίτια και καταστήματα, από τις βροχές του Μαρτίου του 2015 και στην Καβάλα και στην Δράμα, δεν μπορούν να ελπίζουν σε οποιαδήποτε αποζημίωση.