Dark Mode Light Mode
Την Πέμπτη στη Νέα Καρβάλη ο Άρης Γιαννακίδης
Εκτός από τους εργαζόμενους στα Πετρέλαια και αυτοί της ΒΦΛ απλήρωτοι
Κρίσιμη συνέλευση στο ΤΕΙ

Εκτός από τους εργαζόμενους στα Πετρέλαια και αυτοί της ΒΦΛ απλήρωτοι

20 περίπου μέρες ψάχνουν να βρουν και να μιλήσουν με τον Γιάννη Τσάρα οι εκπρόσωποι των εργαζόμενων στη ΒΦΛ. Μάταιος κόπος. Ο κ. Τσάρας είτε τους αποφεύγει, είτε οι υποχρεώσεις της εταιρίας τον κρατούν συνεχώς στην Αθήνα. Αυτή η συνάντηση, αυτή η συζήτηση κρίνεται απαραίτητη από πλευράς των εργαζόμενων για δύο λόγους. Πρώτος, να μάθουν ποιο είναι το μέλλον της εταιρίας. Δεύτερος, να μάθουν γιατί οι πληρωμές καθυστερούν όλο και περισσότερο. Αν δεν γίνει πληρωμή κι αυτή την εβδομάδα τότε στους εργαζόμενους της ΒΦΛ θα οφείλονται μισθοί δύο μήνων! Πρόβλεψη δεν μπορεί να γίνει καμία. Οι συνδικαλιστές ελπίζουν ότι προς το τέλος της εβδομάδας θα έρθει στο εργοστάσιο ο κ. Τσάρας.

Από την πλευρά της η εταιρία απαντά εμμέσως. Αφήνει να εννοηθεί ότι δίνει υποχρεωτικά προτεραιότητα στη ΔΕΠΑ με αποτέλεσμα να μην περισσεύουν χρήματα για τους εργαζόμενους. Τους οποίους κατανοεί, δυστυχώς όμως δεν μπορεί τώρα να δηλώσει πότε θα τους πληρώσει! Οι εργαζόμενοι από τη πλευρά τους γκρινιάζουν συνεχώς. Πιέζουν αφόρητα τη διοίκηση του σωματείου. Βλέπουν ότι οι μονάδες δουλεύουν φουλ, παράγονται και πωλούνται συνεχώς λιπάσματα κι απορούν για το που μπορούν να πηγαίνουν αυτά τα χρήματα. Την ίδια απορία αναμένεται να διατυπώσει στον κ. Τσάρα το σωματείο, όποτε καταφέρει να συναντηθεί μαζί του.

Για την τοπική οικονομία και αγορά το πρόβλημα είναι πιο μεγάλο αφού εκτός από τους απλήρωτους εργαζόμενους στη ΒΦΛ, απλήρωτοι είναι και οι εργαζόμενοι στα Πετρέλαια. Η Ενεργειακή παρά την πίεση που ασκούν οι τοπικοί φορείς (της έστειλαν επιστολή προ μιας εβδομάδας) επιμένει ότι οι εργαζόμενοι θα πληρωθούν όταν αυτή πληρωθεί από την πώληση του πετρελαίου. Δηλαδή μετά τις 10 Απρίλιου και βλέπουμε… (Άλλο ρεπορτάζ για την ΒΦΛ στην σελίδα 2 )

 

 

Προηγούμενο άρθρο

Την Πέμπτη στη Νέα Καρβάλη ο Άρης Γιαννακίδης

Επόμενο άρθρο

Κρίσιμη συνέλευση στο ΤΕΙ