Dark Mode Light Mode

Εκτός παιχνιδιού οι μικροπρομηθευτές

Σύσκεψη με εκπροσώπους της αγοράς πραγματοποιήθηκε την Τρίτη στο Δημαρχείο. Ο Εμπορικός Σύλλογος, η Ομοσπονδία, το Επιμελητήριο ενημερώθηκαν σχετικά με τη νέα διαδικασία διαγωνισμών- προμηθειών που αποκλείει τους εκπροσώπους της τοπικής αγοράς. Συμπερασματικά ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Παναγιώτης Αρσονιάδης μας εξήγησε πως ο όγκος εργασίας και στον τομέα των προμηθειών έχει συγκεντρωθεί σε κεντρικό επίπεδο, αφού το υπουργείο απαιτεί ετήσιο συνολικό προϋπολογισμό για τις δαπάνες, βάσει των οποίων θα διενεργείται ένας και μόνο διαγωνισμός. Πόσο μεγάλη επομένως θα πρέπει να είναι η δυνατότητα μιας μικρομεσαίας επιχειρήσεις όχι μόνο σε θέμα ασφαλιστική και φορολογικής ενημερότητας αλλά κυρίως σε επίπεδο εγγυητικής επιστολής;

Ο Δήμαρχος Καβάλας ζήτησε από τους φορείς τις προτάσεις τους προκειμένου να αντιμετωπισθούν οι ιδιάζουσες συνθήκες. Καλώς πραγματοποιήθηκε η συνάντηση, αποφάνθηκε ο κ. Αρσονιάδης, ωστόσο δύσκολα δύναται να αντιμετωπισθούν οι συνθήκες. Φαίνεται επομένως ότι καμία τοπική επιχείρηση δε θα μπορεί να συμμετέχει στη διαδικασία προμηθειών του δήμου. Αυτό φυσικά δε σημαίνει ότι η ΟΕΒΕ δε θα προσπαθήσει και ήδη βρίσκεται σε συνεννόηση με τα μέλη κάθε σωματείου προκειμένου να μελετηθούν οι νέες προϋποθέσεις.

Εκτός παιχνιδιού δηλαδή καθίστανται οι μικροπρομηθευτές του δήμου αφού η διαδικασία προβλέπει ανέφικτες συνθήκες. Ενώ δεν αποκλείεται το νέο σύστημα να αποδειχθεί και πρακτικά ανεφάρμοστο.

 

Προηγούμενο άρθρο

Συνεδρίασε προχθές βράδυ η διοίκηση του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας

Επόμενο άρθρο

Ξύπνησαν απολυμένοι oι ένδεκα εργαζόμενοι της ΕΡΑ Καβάλας