Dark Mode Light Mode

Ενημέρωση για το Περιγιάλι

Ενημέρωση για το θέμα του Περιγιαλίου πραγματοποίησε στη διάρκεια της συνεδριάσεως του δημοτικού συμβουλίου Καβάλας το βράδυ της Δευτέρας ο αρμόδιος αντιδήμαρχος τεχνικών Θόδωρος Μουριάδης. Την περίοδο των Χριστουγέννων έλαβε απάντηση από το κτηματολόγιο ο δήμος και άμεσα δρομολογήθηκε η σχετική μελέτη, προκειμένου να σταλεί στην Αθήνα και να προχωρήσει η μεταγραφή του.

Αμφισβητούμενα σημεία από το δασαρχείο αναμένονται να διευκρινιστούν με τη χάραξη της δασικής γραμμής, αφού υπάρχει ειδική επιτροπή η οποία ασχολείται με τη διάσταση μεταξύ δήμου και δασαρχείου για τα ρυμοτομούμενα οικόπεδα.

Ο Στάθης Εριφυλλίδης αναφέρθηκε στα χαμένα χρόνια που μεσολάβησαν για το σχέδιο Περιγιαλίου, στην έτοιμη «τροφή» που παραδόθηκε στη διοίκηση Σιμιτσή προκειμένου να την ολοκληρώσει σε ήρεμο πολιτικό περιβάλλον, στο προεκλογικό σύνθημα του κ. Σιμιτσή το 2010 όταν ευαγγελιζόταν την επίλυση του γόρδιου δεσμού. Τη θλίψη του εξέφρασε ο κ. Εριφυλλίδης για την τροπή που έλαβε η υπόθεση, προβλέποντας ότι και πάλι θετική εξέλιξη δεν πρόκειται να υπάρξει.

Μακάρι να τελειώσει επιτέλους του σχέδιο Περιγιαλίου, ευχήθηκε ο Άρης Βέρρος, συμπληρώνοντας ότι καλό θα ήταν να αποφευχθούν και τρίτοι πανηγυρισμοί για το ίδιο ζήτημα, ειδικά αφού στο παρελθόν οι προβλέψεις διαψεύστηκαν. Κανέναν δεν κοροϊδέψαμε, απάντησε ο Θόδωρος Μουριάδης, τονίζοντας ότι ο Δήμαρχος επέλεξε έναν αποτελεσματικό νομικό που ασχολήθηκε δυναμικά με το θέμα κι έτσι το σχέδιο ξαναβγήκε από τα συρτάρια. Η κύρωση της πράξης καθυστέρησε λόγω εμπλοκής στην πολεοδομική υπηρεσία της περιφέρειας ΑΜΘ. Το θέμα του Περιγιαλίου έχει τελειώσει και το μόνο που απομένει είναι το τεχνικό κομμάτι, διαβεβαίωσε ο αντιδήμαρχος τεχνικών.

Οι κινήσεις της διοικήσεως θεράπευσαν τα προβλήματα του παρελθόντος, παρατήρησε ο Κωστής Σιμιτσής, εκφράζοντας την ευαρέσκειά τους για το σημείο στο οποίο πλέον έφτασε το σχέδιο Περιγιαλίου.

 

Προηγούμενο άρθρο

Δεν εξασφάλισε δημοτική ενημερότητα ο ΑΟΚ

Επόμενο άρθρο

Η τροχαία μοίρασε κλήσεις στην οδό Δαγκλή