Dark Mode Light Mode

Ενημέρωση μηχανικών γεωτεχνικών

Πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί στο τεχνικό επιμελητήριο η πρώτη εκδήλωση στην Καβάλα του τοπικού συμφώνου απασχόλησης συγκράτηση νέων επιστημόνων στην περιφέρεια, συνεπώς περιφέρεια.

Πρόκειται για μια πρωτοβουλία επιστημονικών φορέων από την Καβάλα και την Δράμα, που υλοποιείται αργά μεν αλλά σταθερά. Την παρακολούθησαν 20 περίπου άνεργοι επιστήμονες. Οι περισσότεροι μηχανικοί, αλλά κι αρκετοί γεωτεχνικοί.

Μετά από την εκδήλωση, για το τι ακριβώς συζητήθηκε και ποια είναι η επιδίωξη όλης αυτής της προσπάθειας, ο Γιώργος Σταμπουλής είπε τα εξής:

 

«Είχαμε μία εκδήλωση στην οποία συμμετείχαν νέοι επιστήμονες από τον κλάδο των μηχανικών και των γεωτεχνικών. Τους ενημερώσαμε για ένα έργο το οποίο υλοποιούν 14 φορείς στην Ανατολική Μακεδονία, στους νομούς Δράμας και Καβάλας. Ένα έργο το οποίο σκοπό έχει να βοηθήσει τους νεους επιστήμονες, να εισέλθουν στον επαγγελματικό κι επιχειρηματικό στίβο. Στην πραγματικότητα αυτό που θέλουμε να κάνουμε, είναι να γεφυρώσουμε το χάσμα ανάμεσα στον καλό επιστήμονα που τελειώνει το πανεπιστήμιο και πολυτεχνείο και στον νέο επιχειρηματία. Κακά τα ψέματα, ξέρουμε ότι βγαίνοντας κανείς από το πανεπιστήμιο, δεν ξέρει τους κανόνες, τις λεπτομέρειες και τα εμπόδια και τις παγίδες που κρύβει η αγορά. Αυτό θέλουμε να κάνουμε, στο πλαίσιο αυτού του έργου και νομίζω ότι ξεκινάμε καλά».

 

 

 

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο

Η αντεπίθεση της Ενεργειακής

Επόμενο άρθρο

ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 20 ΜΑΡΤΗ 2013