Ο Σύλλογος Εθελοντών κατά του καρκίνου ήταν για μία περίπου ώρα χθες το πρωί στην πλατεία του Καπνεργάτη. Ο προγραμματισμός της ενημερωτικής εξόρμησης προς τους καβαλιώτες προέβλεπε παραμονή στην πλατεία για δύο ώρες. Λόγω του κρύου οι εθελόντριες έφυγαν από την πλατεία αρκετά νωρίτερα.
Ήταν εκεί για να διαδώσουν τις ιδέες του συλλόγου, να ενημερώσουν, ν΄ απευθυνθούν στην τοπική κοινωνία ζητώντας ακόμα μεγαλύτερη υποστήριξη.
Ο σύλλογος εθελοντών κατά του καρκίνου που ιδρύθηκε το 2005 τα καταφέρνει περίφημα. Συχνά – πυκνά πραγματοποιεί τέτοιες εξορμήσεις για να διατηρεί στενές σχέσεις με την τοπική κοινωνία.
Η γενική γραμματέας του συλλόγου Ρένα Μαρδύρη, είπε στην εφημερίδα μας τα εξής: «Σήμερα είναι η παγκόσμια ημέρα κατά του καρκίνου. Ενας από τους σκοπούς του συλλόγου είναι η ενημέρωση των συμπολιτών μας για τη νόσο γενικώς και για το σύλλογό μας, ότι υπάρχει αυτός ο σύλλογος εδώ στην Καβάλα και σκοπός του είναι να ενημερώνει και να βοηθάει».
ΕΡ: Πείτε μας την ιστορία του και πόσο έχει πετύχει τους στόχους τους αυτά τα χρόνια;
ΑΠ: «Η ιστορία του συλλόγου ξεκινάει το 2005. Στόχους τους οποίους έχει πετύχει και όσο πάει προσπαθεί να πετύχει και περισσότερους, έχει ήδη βοηθήσει πάρα πολύ κόσμο και υπάρχει το γραφείο μας, που είναι με 10.00 με 12.00 κάθε μέρα ανοιχτό, στην οδό Κωνσταντίνου Παλαιολόγου, στο παλιό ΠΙΚΠΑ, όπου εκεί μπορεί να μας βρει ο καθένας, όσοι πάσχουν, αλλά και οι συγγενείς και οι οικείοι των ασθενών για να πάρουν πληροφορίες και βοήθεια, ότι μπορούμε να κάνουμε, από εμάς».
ΕΡ: Τι σημαίνει εθελοντής κατά του καρκίνου;
ΑΠ: «Εθελοντής κατά του καρκίνου σημαίνει ότι προσπαθούμε να βοηθήσουμε όσα προβλήματα έχουν, ότι μπορούμε από αυτά να τα λύσουμε, βοηθούμε ελάχιστα οικονομικά, γιατί δεν έχουμε πόρους από πουθενά, παρά μόνο τις συνδρομές των μελών μας, Είμαστε κοντά στους ασθενείς δύο φορές τη βδομάδα στο νοσοκομείο, με ομάδες εθελοντών οι οποίες είναι κοντά στο πρόβλημα. Σε συνεργασία με τους γιατρούς και με το νοσηλευτικό προσωπικό του ογκολογικού τμήματος, βοηθούμε ώστε να μην υπάρχουνε ελλείψεις, από φάρμακα, έχουμε σκοπό να δουλεύει καλά αυτό το τμήμα και βέβαια συμβάλουμε ώστε κάθε φορά με πιέσεις κι εμείς να υπάρχουνε γιατροί, ώστε ν΄ αντιμετωπίζονται προβλήματα όσων ανεβαίνουν εκεί. Επίσης θέλω να πω ότι οι ασθενείς που ανεβαίνουν εκεί και ζητούν βοήθεια, είναι όλο και περισσότεροι».