Τελειωμό δε φαίνεται να έχει η απανθρωπιά ορισμένων δίποδων τεράτων με αλλεπάλληλα περιστατικά εις βάρος ανήμπορων τετράδων ψυχών. Καθημερινά, οι σελίδες κοινωνικής δικτύωσης γεμίζουν από αναφορές και φωτογραφίες κυρίως σκυλιών, τα οποία είτε βασανίζονται, είτε θανατώνονται αναίτια, λες και «εισπράττουν» την οργή και την κακία που ορισμένοι δεν μπορούν να εκτονώσουν διαφορετικά. Καθημερινά είναι επίσης και τα περιστατικά νέο-αδέσποτων τετράποδων που εν ριπή οφθαλμού και με το επιχείρημα της οικονομικής κρίσης πετάγονται στους δρόμους, με αποτέλεσμα να αγωνίζονται πλέον για την καθημερινή τους επιβίωση.
Ακόμη χειρότερη όμως μπορεί να χαρακτηρισθεί η επίδειξη απάνθρωπων αισθημάτων όταν τα περιστατικά κακοποίησης αφορούν σε νεογέννητα πλάσματα. Όπως για παράδειγμα το περιστατικό που σημειώθηκε το απόγευμα της Δευτέρας στην περιοχή Περιγιαλίου. Πολίτης και φίλος του φιλοζωικού σωματείου «Αίσωπος» ειδοποίησε τον πρόεδρο Γιώργο Ρουσόπουλο ότι στον κάδο απορριμμάτων που βρίσκεται στον κάθετο δρόμο του δημοτικού κοιμητηρίου, κάποιο δίποδο τέρας πέταξαν εννιά νεογέννητα σκυλάκια λες και ήταν σκουπίδια. Φρόντισε μάλιστα να τα κλείσει μέσα σε σακούλα προκειμένου το άδοξο τέλος τους να είναι εξασφαλισμένο. Ο δε κάδος επιλέχθηκε με δόλο αφού είναι τοποθετημένος σε απομακρυσμένο σημείο και δύσκολα κάποιος θα τα εντόπιζε, εάν δεν ακούγονταν τα απελπισμένα κλάματά τους.
Ευτυχώς η ευαισθησία του καβαλιώτη ήταν άμεση και κατόπιν της ειδοποίησης οι εθελοντές του «Αισώπου» έσπευσαν στο σημείο και εντόπισαν τα κουτάβια. Κάποια εξ αυτών είχαν καταφέρει να βγουν από τη σακούλα αλλά έπεσαν μέσα στον πλημμυρισμένο από τη βροχή κάδο, το καπάκι του οποίου ήταν ανοιχτό. Τα εννιά ανήμπορα πλάσματα ήταν βρεγμένα και παγωμένα, ενώ έκλαιγαν δυνατά. Παρά τις «φιλότιμες» προσπάθειες του δίποδου τέρατος και τα εννιά νεογέννητα σκυλάκια επέζησαν. Μεταφέρθηκαν σε σπίτι εθελοντή ώστε να λάβουν την απαραίτητη για τα κουτάβια φροντίδα.
Προκειμένου να ανεβάσουν τη θερμοκρασία τους, οι εθελοντές που τα περισυνέλεξαν αναγκάστηκαν να χρησιμοποιήσουν θερμοφόρες και στεγνωτήρες μαλλιών. Ενώ για τη σίτισή τους απαιτήθηκαν μπιμπερό. Τα εννιά πλάσματα έχουν ακόμη κλειστά τα μάτια τους κι αυτονόητα είναι εντελώς ανίκανα να επιβιώσουν μακριά από τη μητέρα τους και χωρίς ανθρώπινη φροντίδα. Υπολογίστηκε ότι τα κουτάβια ήταν μόλις μιας ημέρας και οι ομφάλιοι λώροι τους παρέμεναν ακόμη ματωμένοι. Προφανώς, αμέσως μόλις η μητέρα γέννησε τα εννέα μωρά, το δίποδο κτήνος τα έβαλε μέσα στη σακούλα και τα πέταξε σαν σκουπίδια ώστε να τα ξεφορτωθεί. Το βίντεο των 25 δευτερολέπτων που τραβήχτηκε τη στιγμή του εντοπισμού των κουταβιών είναι ανατριχιαστικό, με τα γοερά κλάματα να θυμίζουν νεογέννητα μωρά. Κανείς δε μπορεί να γνωρίζει εάν η μητέρα είναι δεσποζόμενη ή αδέσποτη.
Όσο καλοπροαίρετα κι αν θελήσει κάποιος να αντιμετωπίσει τη συγκεκριμένη ανθρώπινη συμπεριφορά, δεν μπορεί να βρει ελαφρυντικά για την απάνθρωπη πράξη. Όπως μας εξήγησε ο πρόεδρος του «Αισώπου» Γιώργος Ρουσόπουλος, υπάρχουν «άνθρωποι» που γίνονται μάρτυρες στη γέννα μιας αδέσποτης σκύλας κι επειδή θεωρούν τα νεογέννητα ως «βρωμιά», τα πετούν στους κάδους των σκουπιδιών. Βάσει της κείμενης νομοθεσίας, το πρόστιμο για ανάλογα περιστατικά κακοποίησης ανέρχεται στο ποσό των 30.000 ευρώ ανά ζώο. Εάν το ποσό πολλαπλασιαστεί με τον αριθμό των εννέα κουταβιών αυτό σημαίνει ότι το σύνολο που θα βάρυνε το δίποδο τέρας σε περίπτωση εντοπισμού του θα έφτασε στις 270.000 ευρώ.
Μπορεί στο παρελθόν να καταγράφηκαν παρόμοια περιστατικά εγκατάλειψης, αλλά ήταν η πρώτη φορά που ο αριθμός των νεογέννητων ήταν τόσο μεγάλος. Το γεγονός ότι επέζησαν και τα εννιά παγωμένα κουτάβια ήταν θαύμα. Τα εννιά «θαύματα» χρήζουν άμεσης φιλοξενίας και υιοθεσίας ώστε να «λησμονήσουν» το «ζεστό καλωσόρισμα» που τους επιφυλάχθηκε στον ανθρώπινο κόσμο, κατά το πρώτο 24ωρο της ζωής τους. Τα μέλη του «Αισώπου» μέσα από το ηλεκτρονικό προφίλ του σωματείου στο facebook απευθύνουν έκκληση, ζητώντας γάλα σε σκόνη για κουτάβια – θερμοφόρες – μπιμπερό.
=