Dark Mode Light Mode

Εντός του Γενάρη τα ονόματα – Των υποψηφίων δημάρχων της ΝΔ

Εντός των πρώτων ημερών του Ιανουαρίου η ΝΟΔΕ Καβάλας θα λάβει συγκεκριμένες απαντήσεις ως προς τις προθέσεις των Κλειτσιώτη, Τσανάκα, Αντωνιάδη, αναφορικά με τις ενδεχόμενες υποψηφιότητές τους για το δήμο Καβάλας. Η συζήτηση θα συνεχιστεί σε συνάρτηση με τις απαντήσεις που θα δοθούν. Σχετικά με την περίπτωση του δήμου Παγγαίου, η ΝΔ εξετάζει το σενάριο μη ανάμιξης ενόσω θα επιμένουν σε χωριστές υποψηφιότητες οι κ.κ. Φιλόσογλου και Αναστασιάδης.

Ο βουλευτής Νίκος Παναγιωτόπουλος επιβεβαίωσε ότι τα θέματα θα τακτοποιηθούν εντός του Ιανουαρίου αφού δεν υπάρχει άλλο χρονικό περιθώριο. Από τη στιγμή που η ΝΟΔΕ και τα τοπικά στελέχη της ΝΔ ασχολούνται με το ζήτημα, είναι σίγουρο ότι με ευκολία μέσα στο Γενάρη θα προκύψει απόφαση για τις υποψηφιότητες, είτε με χρίσμα είτε με μορφή ευρύτερης στήριξης. Κατά την άποψη του κ. Παναγιωτόπουλου μέσω των πρόσφατων διαδικασιών διαφάνηκε ότι ο εν ενεργεία βουλευτής Ντίνος Κλειτσιώτης έχει τη διάθεση να αναλάβει το ρόλο του υποψηφίου δημάρχου Καβάλας.

Φυσικά η υποψηφιότητα θα πρέπει να στηριχθεί από όλα τα στελέχη του πολιτικού χώρου, ακόμη και από εκείνα που κάποια στιγμή εξέφρασε την πρόθεση μιας δικής τους υποψηφιότητας. Το εάν ο κ. Κλειτσιώτης θα πρέπει να παραιτηθεί του αξιώματός τους λόγω της δημαρχιακής υποψηφιότητας, είναι ένα λεπτό σημείο το οποίο θα πρέπει να σταθμίσει ο ίδιος προσωπικά. Η κάθοδος του κ. Κλειτσιώτη στις δημοτικές εκλογές είναι σίγουρα ένα ρίσκο, παραδέχθηκε ο Νίκος Παναγιωτόπουλος, ειδικά από τη στιγμή που διαθέτει το βουλευτικό του αξίωμα. Τα υπέρ και τα κατά του ρίσκου όμως μόνο ο Ντίνος Κλειτσιώτης είναι σε θέση να τα εκτιμήσει.

Από την πλευρά του ο βουλευτής Γιάννης Πασχαλίδης εμφανίστηκε βέβαιος ότι η ΝΔ θα εξασφαλίσει υποψηφίους δημάρχους για τους δήμους Καβάλας και Παγγαίου. Κατόπιν της συσκέψεως που πραγματοποίησε η ΝΟΔΕ, ο πρόεδρος Κώστας Ευθυμιάδης ανέλαβε να έρθει σε επαφή με τους ενδιαφερόμενους, προκειμένου να εξασφαλιστούν οι υποψήφιοι. Αναφορικά με την ενδεχόμενη παραίτηση του κ. Κλειτσιώτης στην περίπτωση καθόδου του στις δημοτικές εκλογές, ο κ. Πασχαλίδης παρέπεμψε το θέμα προς διευκρίνιση στη ΝΟΔΕ. Αν και είχε αναφερθεί η διεξαγωγή δημοσκοπήσεως ώστε να αναδειχθεί ο υποψήφιος δήμαρχος Παγγαίου, ένας εκ των δύο υποψηφίων απέρριψε την πρόταση. Η ΝΟΔΕ δεν ασχολήθηκε με την υποψηφιότητα της ΝΔ για τη θέση του περιφερειάρχη ΑΜΘ, ωστόσο ο Γιάννης Πασχαλίδης επεσήμανε ότι ο υποψήφιος θα πρέπει να προέρχεται από την περιφερειακή ενότητα Καβάλας.

 

 

Προηγούμενο άρθρο

Κοπή Πίτας της Ενωσης: Ο Παπακωνσταντίνου προανήγγειλε την αλλαγή ονόματος

Επόμενο άρθρο

Διαμαρτυρία στο Νοσοκομείο για τα 25 ευρώ