Dark Mode Light Mode

Ενωση: Ανακοινώθηκε επίσημα ο Θωμάς Νίκου – Προσφυγές χθες οι παίκτες του ΑΟΚ

Ενωση: Ανακοινώθηκε επίσημα ο Θωμάς Νίκου.

Χθες το πρωί ανακοινώθηκε επίσημα η πρόσληψη του Θωμά Νίκου στη θέση του προπονητή στην Ενωση. Μετά τον Κώστα Πιλαφίδη, τον Βαγγέλη Αλεξανδρή, τον Δημήτρη Πρίφτη, τον Κρις Χουγκάζ, τον Δημήτρη Γαλάνη και πάλι τον Βαγγέλη Αλεξανδρή, είναι ο 6ος Έλληνας προπονητής που θα καθίσει στον Καβαλιώτικο πάγκο σε επαγγελματική κατηγορία. Ο πρώτος στην Α2, όπου θα παίξει η Ενωση για πρώτη φορά στην ιστορία της. Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΚΑΕ.

«Μετά από πέντε χρόνια συνεχούς παρουσίας στην Α1, φέτος η αγαπημένη μας Ομάδα, καλείται να αγωνιστεί στην Α2 κατηγορία του Ελληνικού μπάσκετ. Χρονιά που χαρακτηρίζεται να είναι μεταβατική, καθότι καλούμαστε να πετύχουμε τον έναν και μοναδικό στόχο που έχουμε θέσει ως διοίκηση. Την άμεση επάνοδο στην Α1!

Ξέρουμε ότι μόνο εύκολη δεν θα είναι η αυτή η πρόκληση, γι’ αυτό θα χρειαστούμε και πάλι την ευρεία, αγωνιστική και κόσμια δυναμική συμπαράσταση των Καβαλιωτών φιλάθλων !

Μόνο όλοι μαζί, μπορούμε να επιστρέψουμε και να μείνουμε… για πάντα στην Α1!

Η προσπάθεια αυτή ξεκινάει με την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας για την αγωνιστική περίοδο 2013/14 από τον κ.Θωμά Νίκου.

 

«Ποιος είναι ποιος»…

Ο Θωμάς Νίκου θα δουλέψει για δεύτερη φορά στην καριέρα του στην Ένωση Καλαθοσφαίρισης Καβάλας όντας βοηθός του Δημήτρη Πρίφτη, τις περιόδους 2010/11 και 2011/12, όπου η Ομάδα μας είχε τερματίσει και τις δύο χρονιές στην 6η θέση της βαθμολογίας και αγωνίστηκε στα playoffs.

Ο Θωμάς Νίκου γεννήθηκε το 1972, είναι παντρεμένος και έχει τρία παιδιά. Είναι απόφοιτος της Γυμναστικής Ακαδημίας Αθηνών, με ειδικότητα στο μπάσκετ. Από το 1998, οπότε πήρε το πτυχίο του, μέχρι και το 2000 δούλεψε στις Ακαδημίες Μπάσκετ του Α.Ο.Γλυφάδας, ενώ παράλληλα από το 1998 έως και το 2001 ήταν 1ος assistant coach στη Γλυφάδα (Γ’ Εθνική). Την περίοδο 2002/03 εργάστηκε ως1ος assistant coach στον Ιωνικό (Α1) τερματίζοντας στην 8η θέση της βαθμολογίας, ενώ την περίοδο 2004/05 εργάστηκε ως head coach στο Αιγάλεω (Α2). Το 2005/06 δούλεψε στο Σπόρτινγκ ως 1ος assistant coach στην Α2 με την ανδρική ομάδα και ως head coach στην Α1 με τη γυναικεία ομάδα. Από το 2006/09 επέστρεψε στο Αιγάλεω ως 1ος assistant coach στην Α1, ενώ το 2009 για 12 παιχνίδια ως head coach. Tην περίοδο 2009/10 εργάστηκε ως head coach στην Α2 με την Ολυμπιάδα Πατρών. Εξάλλου, μετά τις δύο άκρως πετυχημένες σεζόν του στην Ε.Κ.Καβάλας, δούλεψε ως 1ος assistant coach στον Ίκαρο Καλλιθέας.

(Εκ του γραφείου Τύπου της Ε.Κ.Καβάλας)

Προσφυγές χθες οι παίκτες του ΑΟΚ

Σε αυτήν την κατηγορία δεν ανήκουν οι νεαροί

 

Χθες ένα γκρουπ ποδοσφαιριστών του ΑΟΚ κατέθεσε προσφυγές.

Ο αριθμός των παικτών είναι 8 η 9. Δε είναι οι νεαροί παίκτες της ομάδας. Είναι οι περισσότεροι από τους περσινούς βασικούς. Παίκτες που αποτέλεσαν τον κορμό.

Η υπομονή τους έφτασε στα όρια. Αυτή τη φορά, δεν έδωσαν παράταση στην ΠΑΕ για να πάρουν τα χρήματα τους. Λογικό αφού και η μέχρι τώρα η συμπεριφορά τους, ήταν πολύ καλή. Τις τελευταίες μέρες δε βρέθηκε ούτε ένας να τους πάρει ένα τηλέφωνο, προκειμένου να τους ενημερώσει για την κατάσταση που επικρατεί.

Οπότε χθες αντιπροσωπία επισκέφτηκε τα γραφεία του ΠΣΑΠ, προκειμένου να ξεκινήσει ξεχωριστά για τον καθένα η διαδικασία της προσφυγής. Το πιθανότερο είναι οι παίκτες του ΑΟΚ, να έχουν κοινό δικηγόρο.

Αυτό δε σημαίνει ότι όλοι θα αποτελέσουν παρελθόν από το ρόστερ της ομάδας. Αν βρεθεί άμεση λύση στο διοικητικό, ίσως μερικοί δεχθούν πρόταση για ανανέωση συμβολαίου. Όλα θα κριθούν τις επόμενες μέρες.

*Ο Γούτης λέει το ναι και αναλαμβάνει πόστο στον ΑΟΚ

Ο Βαγγέλης Γούτης μάλλον θα απαντήσει θετικά στην πρόταση της ΠΑΕ ΑΟΚ, να αναλάβει τη θέση του τεχνικού διευθυντή η ακόμη του προπονητή. Απλά θέτει κάποιους όρους που έχουν να κάνουν με την οργάνωση της ομάδας.

Αν η ομάδα βρει λύσεις σε βασικά προβλήματα που αντιμετωπίζει, τότε ο Γούτης θα έρθει στην Καβάλα. Μάλιστα θα είναι σίγουρα ο αρμόδιος σε μεταγραφικά θέματα, απόντος του Κώστα Τσαλίκη.

Σε μια εποχή το τοπίο παραμένει θολό αλλά πλέον με κάποια δεδομένα να μην αλλάζουν.

Αυτά έχουν να κάνουν με το ιδιοκτησιακό, που θα είναι μεγάλη έκπληξη αν έχουμε αλλαγή σκηνικού. Το πιθανότερο είναι να μπουν στη διοίκηση ένα η δυο νέα πρόσωπα. Επίσης πάντοτε το πιο εφικτό σενάριο, είναι αυτό του διαχειριστή.

 

Προηγούμενο άρθρο

Θα αποκτήσουμε τον Πύργο του ΙΚΑ; Σχεδιάζουν κατεδάφιση και ανέγερση πολυώροφου κτηρίου

Επόμενο άρθρο

μικρά πρωϊνά απο τον Νίκο Γενικόπουλο