Dark Mode Light Mode

Ενωση- Ηλυσιακός 86-56: Δεν υπήρχε μέτρο σύγκρισης

Γράφει ο Τάσος Πατσίδης

Η Ενωση ήταν πολύ ανώτερη από τον νεανικό Ηλυσιακό και κέρδισε πολύ εύκολα. Το απόγευμα του Σαββάτου στο «Αλεξάνδρα Δήμογλου» τα πράγματα ήταν πολύ… χαλαρά.

Η ομάδα του Γιάννη Τζήμα επέβαλε το ρυθμό της από την αρχή. Μάλιστα ο Θεσσαλός τεχνικός μοίρασε το χρόνο συμμετοχής, βλέποντας ότι η διαφορά ανάμεσα στις δυο ομάδες είναι πολύ μεγάλη. Το ευχάριστο της όλης υπόθεσης η εμφάνιση του Καραποστόλου που σε 20 περίπου λεπτά συμμετοχής, πέτυχε 10 πόντους με 3/5 τρίποντα αλλά μοίρασε και 4 ασίστ.  Ο Κριστέφσκι με 15 πόντους ήταν ο πρώτος σκόρερ της Ενωσης. Είχε 100% στις βολές(3/3) και 60% στα δίποντα(6/10). Από τα νέα παιδιά της ομάδας ο Παπαρέγκας αγωνίστηκε 12 λεπτά με 4 πόντους, ο Γκέλιος που ήταν πολύ θετικός πέτυχε 5 πόντους 20 περίπου λεπτά αλλά και πήρε 6 ριμπάουντ, ο Βελισσαρίου σε 18 λεπτά σημείωσε 5 πόντους.

Ο Χαρισμίδης ήταν ο καλύτερος στα ριμπάουντ με 7 αμυντικά και 3 επιθετικά.  Δε ξεχνάμε και τον Δημήτρη Καλαμπάκα που πέτυχε 13 πόντους με άριστη στατιστική. Είχε 66% στις βολές(2/3), 100% στα δίποντα(1/1) και 100% στα τρίποντα(3/3). Όλα αυτά σε 15 λεπτά.

Η Ενωση είχε συνολικά 76% στις βολές(10/13), 53% στα δίποντα(23/43) και 10/22 στα τρίποντα(45%). Μάζεψε 31 ριμπάουντ, είχε και 23 ασίστ.

Με τη νίκη αυτή πάτησε κορυφή μαζί με άλλες 4 ομάδες.

Το «Αλεξάνδρα Δήμογλου» είχε πάλι τους γνωστούς μπασκετόφιλους. Η προσέλευση ήταν καλούτσικη.

Αίσθηση προκάλεσαν οι συνεχόμενες διαμαρτυρίες του προπονητή του Ηλυσιακού Β. Σορώτου.

Επίσης η συμπεριφορά που είχε  στους νεαρούς παίκτες της ομάδας  του.

Το φιλμ του αγώνα
Δεκάλεπτα: 26-11, 49-30, 72-42, 86-56
Διαιτητές: Πουρσανίδης-Τζίμα-Θεοδώρου
Καβάλα (Τζήμας): Κριστέφσκι 15, Καράμπουλας 6, Τότσιος, Καλαμπάκας 13 (3), Κατσαρές 4, Καραποστόλου 10 (3), Αγγελακόπουλος 11 (1), Παπαρέγκας 4, Γκέλιος 5 (1), Χαρισμίδης 10, Βελισσαρίου 5 (1), Καλαϊτζίδης 3 (1)
Ηλυσιακός (Σορώτος): Τζιβελέκας, Λεγκίκας 9 (1), Δρόσος 4, Ζώρζος, Χαραλάμης, Καρτέρης 5, Νικολακόπουλος 10 (2), Περδικάκης 8, Βλάχος, Κακλαμανάκης 13, Τσιώκος 6, Αναγνωστάκης 1

*Γιάννης Τζήμας: « Ότι μαζέψουμε μέχρι τις γιορτές θα είναι κέρδος»

Μετά το τέλος του αγώνα ο προπονητής της Ενωσης Γιάννης Τζήμας έκανε τις ακόλουθες δηλώσεις: « Συγχαρητήρια στην ομάδα μου, ήταν μια πολύ καλή νίκη. Καλή εμφάνιση, παίξανε όλοι 17-18 λεπτά. Μοιράσαμε το χρόνο, προστατέψαμε, δώσαμε ρυθμό σε κάποια παιδιά που χρειάζονται.

Ευχαριστούμε τον κόσμο που ήρθε στο παιχνίδι. Ας έρχονται και λίγο πιο νωρίς να βλέπουν την καλή αρχή. Η αλήθεια είναι πήγαμε καλά αλλά νομίζω ότι οι νίκες μετράνε και αυτές έχουν σημασία στο τέλος. Ηταν η πρώτη εβδομάδα που από την Τρίτη μέχρι την Παρασκευή, κάναμε τέσσερεις μέρες προπόνηση. Ηταν η πρώτη εβδομάδα που κάναμε προπόνηση με στόχο, έχοντας ένα καλό πλάνο, σκιαγραφώντας της ομάδα και τα προβλήματα μας. Την προηγούμενη εβδομάδα κάναμε μόνο αγώνες και ταξίδια σε όλη την εβδομάδα. Την πιο προηγούμενη εβδομάδα δεν ξέραμε αν θα παίξουμε και που θα παίξουμε. Τον προηγούμενο μήνα αντί να κάνουμε φιλικά στην επαρχία, κλείναμε Αμερικάνους.

Αυτή είναι η πραγματικότητα και δυστυχώς μας δημιούργησε τρομερά προβλήματα.

Δεν είναι εύκολο να βρεις ρυθμό. Αλλάξαμε πράγματα στην πεντάδα, αλλάξαμε ρυθμό.

Εχουμε 2-3 σοβαρά προβλήματα να λύσουμε. Τα 2 είναι με τους σοβαρούς τραυματισμούς βασικών παικτών που είναι αναντικατάστατα κομμάτια στο παζλ της ομάδας, όπως δουλεύει.

Κάνουν τρομερή προσπάθεια να βρουν ρυθμό αλλά θέλουν χρόνο.

Η άλλη να προσαρμόσουμε κάποια παιδιά που δεν ήταν  στην   καλύτερη τους αγωνιστική κατάσταση, αλλάζοντας ρυθμό.

Ούτε το ένα εύκολο, αφού λόγω γεωγραφικής θέσης δεν είναι εύκολο να κάνουμε δυνατά φιλικά και να προετοιμαστούμε. Δυστυχώς πάθαμε μεγάλη ζημιά στη διάρκεια του καλοκαιριού αλλά και με τα τρία συνεχόμενα παιχνίδια. Σήμερα θέλει υπομονή να βρούμε το χρόνο μας. Δεν είμαστε έτοιμοι, μας λείπουν πολλά κομματάκια.

Ελπίζω τα δυο παιδιά που είναι τραυματίες αλλά και οι 2-3 που δεν είναι σε καλή κατάσταση, αν βρουν γρήγορα ρυθμό.

Γιατί στο Β` γύρο πραγματικά έχουμε ένα εύκολο πρόγραμμα και θα πάμε καλά.

Το πρόβλημα είναι το τώρα και στο τώρα μέσα στο Νοέμβριο, έχουμε 4 μεγάλα ματς. Τα 3 είναι εκτός έδρας. Τα 2 συνεχόμενα μέσα στη Βέροια και στον Εθνικό. Εδώ παίζουμε με τον Αρκαδικό που είναι φαβορί και εκτός πάλι, με τον Ηρακλή. Δεν είμαστε έτοιμοι για αυτά τα ματς. Δυστυχώς. Πρέπει να βάλουμε πολύ δουλειά για να αντέξουμε σε αυτές τις απαιτήσεις.

Ότι μαζέψουμε μέχρι τις γιορτές θα είναι κέρδος. Ότι νίκη θα είναι κέρδος.

Ελπίζω να είμαστε κοντά στους πρώτους, με την ελπίδα να στρώσουν τα προβλήματα μας.

Να βρούμε ρυθμό και στο β` γύρο να είμαστε καλύτεροι.

Βήμα- βήμα, αγώνα- αγώνα.  Ο Ηλυσιακός είναι μια νεανική ομάδα που τους κόψαμε τον ενθουσιασμό γιατί πραγματικά εμείς ήμασταν καλοί. Δεν είναι τόσο κακή ομάδα ο Ηλυσιακός. Εμείς ήμασταν καλοί και φάνηκε κακός ο Ηλυσιακός.

Όταν ξεκινάς με τέτοια άμυνα και τέτοια στατιστική, δεν είναι εύκολο να το γυρίσεις. Πρέπει να κερδίσουμε στη Βέροια για να κρατηθούμε ψηλά.

Είναι ένα καταπληκτικό πρωτάθλημα. Δε θα είναι όπως το περυσινό, τώρα έχει πολύ καλές ομάδες και κάθε αγωνιστική θα έχουμε ντέρμπι, ποιος κέρδισε και ποιος έχασε.  Θέλω χρόνο.

Αλλάζουμε το περσινό μας μπάσκετ και θέλουμε χρόνο. Σε κάποια στιγμή θα βγουν τα φαβορί μπροστά γιατί θα φανούν οι καλοί παίκτες που έχουν»

 *Τα αποτελέσματα της 4ης αγωνιστικής
Εθνικός-ΟΦΗ 68-63
Αρκαδικός-Ερμής Λαγκαδά 84-60
(κθ) Ηρακλής-Αετός 76-66
Παγκράτι-Λαύριο 73-71
Ψυχικό-Δόξα Λευκάδας 77-62
Λιβαδειά-Φίλιππος Βέρ. 75-48
Καβάλα-Ηλυσιακός 86-56

 

*Η Βαθμολογία (σε 4 αγώνες):

1.Λαύριο 7 (3-1)

2.Φίλιππος Βέροιας 7 (3-1)

3.Ψυχικό 7 (3-1)

4.Εθνικός 7 (3-1)

5.Καβάλα 7 (3-1)

6.Δόξα Λευκάδας 6 (2-2)

7.Αρκαδικός 6 (2-2)

8.Ηρακλής 6 (2-2)

9.Παγκράτι 6 (2-2)

10.ΟΦΗ 6 (2-2)

11.Λιβαδειά 5 (1-3)

12.Αετός 5 (1-3)

13.Ηλυσιακός 5 (1-3)

14.Ερμής Λαγκαδά 4 (0-4)

*Επόμενη αγωνιστική (5η, 8/11): 

ΟΦΗ – Αρκαδικός

Ερμής Λαγκαδά – Ηρακλής
Αετός – Παγκράτι
Λαύριο – Ψυχικό
Δόξα Λευκάδας- Λιβαδειά
Φίλιππος Βέροιας – Καβάλα
Ηλυσιακός – Εθνικός

Τ. Π

 

Προηγούμενο άρθρο

Εκλογές δασκάλων, νέο «όχι» στην αξιολόγηση

Επόμενο άρθρο

Ερώτηση του Γ.Καλαντζή