Dark Mode Light Mode

ΕΝΩΣΗ – ΚΑΟΔ 60 – 71

Καθοριστική νίκη όσον αφορά στην παραμονή του στην Basket League ΟΠΑΠ πήρε ο ΚΑΟΔ επί της Καβάλας, με 71-60.

Οι παίκτες του Νέναντ Μάρκοβιτς πέρασαν νικηφόρα από το ΔΑΚ Καλαμίτσας, στο πλαίσιο της 21ης αγωνιστικής, και πήραν βαθιά βαθμολογική ανάσα στη μάχη που δίνουν για σωτηρία. Στο 5-16 έμειναν οι γηπεδούχοι, που εξακολουθούν να κινδυνεύουν, ενώ έχασαν και τη διαφορά του ενός πόντου, με την οποία είχαν επικρατήσει στον αγώνα του πρώτου γύρου στο «Δημήτρης Κραχτίδης», οπότε θα υστερούν στο ενδεχόμενο τελικής ισοβαθμίας.

Οι Δραμινοί μπήκαν δυνατά στο παρκέ και με πρωταγωνιστή τον Κένιον Πάλμερ (8π.), αλλά και χείρα βοηθείας από τον Γκάι Μαρκ Μισέλ, κατάφεραν να προηγηθούν με 19-14 στο 10’. Η εικόνα της αναμέτρησης δεν άλλαξε στα πρώτα λεπτά της δεύτερης περιόδου, με τον Έντιν Μπάβτσιτς να παίρνει τη σκυτάλη στο σκοράρισμα και να στέλνει την ομάδα του στο 23-16 στο 14ο λεπτό. Παρά τις προσπάθειες των Νεμάνια Μίτροβιτς και Ουίλιαμ Κόλεμαν οι φιλοξενούμενοι διατήρησαν το προβάδισμα στο σκορ (23-26 στο 16’), με την Καβάλα πάντως όσο περνάει η ώρα τόσο να γίνεται ολοένα και πιο απειλητική. Ο ΚΑΟΔ πήγε στα αποδυτήρια για το ημίχρονο στο +2 (32-34), με τους δύο αντιπάλους όμως να έχουν αφήσει ανοιχτούς λογαριασμούς για το δεύτερο ημίχρονο.

Το συγκρότημα του Νέναντ Μάρκοβιτς συνέχισε να έχει το προβάδισμα στο ξεκίνημα της επανάληψης (34-38), με τους Κένιον Πάλμερ και Γκάι Μαρκ Μισέλ να εξακολουθούν να αποτελούν άλυτα προβλήματα για την άμυνα της Καβάλας. Παρά το γεγονός πως ο Νεμάνια Μίτροβιτς ήταν ασταμάτητος ο ΚΑΟΔ διατήρησε το προβάδισμα (45-48), ένα λεπτό πριν από το φινάλε το τρίτου δεκαλέπτου, η λήξη του οποίου τον βρήκε να προηγείται με 52-45.

Από το ξεκίνημα του τελευταίου δεκαλέπτου οι φιλοξενούμενοι φανέρωσαν την πρόθεσή τους να «καθαρίσουν» την κατάκτηση του ροζ φύλλου και τα κατάφεραν, ξεφεύγοντας στο +10 (47-57). Το συγκρότημα του Άγγελου Κορωνιού έδειχνε ανήμπορο να αντιδράσει και οι Δραμινοί, με τον Κώστα Κακαρούδη να ανεβάζει κατακόρυφα την απόδοσή του, προηγήθηκαν με 62-49 στο 34’, βάζοντας επί της ουσίας τις βάσεις για τη νίκη. Τα τελευταία λεπτά του παιχνιδιού εξελίχθηκαν σε μάλλον τυπική διαδικασία, με τους γηπεδούχους απλώς να καταφέρνουν να μαζέψουν τη διαφορά σε μονοψήφιο νούμερο.

Δεκάλεπτα: 14-19, 32-34, 45-52, 60-71.

Καβάλα (Κορωνιός): Πάνος 2, Άρμπετ 9 (1), Καλαμπάκας, Στυλιανού, Στεφανίδης 7 (1), Βελισσαρίου, Μίτροβιτς 14 (4), Ταϊρού 5, Κρστέφσκι 2, Κόλεμαν 15, Ατσάρα 6.

ΚΑΟΔ (Μάρκοβιτς): Σλαφτσάκης, Νόουλς 6 (2), Ακεψιμαΐδης 5, Μπένας 2, Μισέλ 16, Μπάβτσιτς 10, Κακαρούδης 11 (2), Ζάρας 3 (1), Ιωάννου, Πέλμερ 16, Ρόου 2.

 

 

 

Την ευθύνη της εντός έδρας ήττας της Καβάλας από τον ΚΑΟΔ ανέλαβε ο προπονητής της, Άγγελος Κορωνιός.

Οι «Αργοναύτες» δεν έπαιξαν συγκεντρωμένα και έχοντας πολύ άσχημα ποσοστά στα σουτ εντός παιδιάς δεν θα μπορούσαν να διεκδικήσουν με αξιώσεις το ροζ φύλλο όπως πρόσθεσε ο 44χρονος τεχνικός: «Γνωρίζαμε πολύ καλά τη σημασία του παιχνιδιού, αλλά λέμε συνέχεια τα ίδια πράγματα. Για την ομάδα μου έτσι κι αλλιώς δεν υπάρχει εύκολο παιχνίδι. Όλα είναι τελικοί. Αναλαμβάνω την ευθύνη για την ήττα, όπως πρέπει να κάνει ένας προπονητής. Με τέτοια νούμερα που είχαμε σε δίποντα και τρίποντα δεν μπορείς να κερδίσεις κανένα παιχνίδι. Δεν είχαμε συγκέντρωση και στο τέλος μας εγκατέλειψαν και οι δυνάμεις μας, για να μπορέσουμε να παλέψουμε το παιχνίδι. Ο ΚΑΟΔ είναι πολύ καλή ομάδα με βάθος και ποιοτικούς παίκτες κι αυτό έλεγα όλη την εβδομάδα στους παίκτες μου. Δυστυχώς, ήρθε η ήττα που με δικαίωσε».

Εν όψει της συνέχειας της Basket League ΟΠΑΠ, πάντως, δεν χάνει την αισιοδοξία του: «Η ομάδα έχασε ένα παιχνίδι, αλλά τίποτα δεν κρίθηκε ακόμα. Πρέπει να παλέψουμε στα υπόλοιπα παιχνίδια μας. Δεν θα σταθώ στα προβλήματα που έχουμε, με τους Κόλεμαν, Μιλόσεβιτς και Μανωλόπουλο, γιατί αυτά είναι καλές δικαιολογίες και δεν αλλάζουν τίποτα. Πρέπει να πιστέψουν οι παίκτες μου ότι τίποτα δεν έχει τελειώσει ακόμα. Συγχαρητήρια για ακόμα μία φορά στον ΚΑΟΔ, που κέρδισε δίκαια. Εμείς συνεχίζουμε την προσπάθεια».

Από την πλευρά των παικτών ο Χριστόφορος Στεφανίδης δήλωσε: «Ήταν ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι για εμάς. Το θέλαμε πολύ και για αυτό υπήρχε και άγχος και πίεση στην ομάδα. Κάνουμε πολύ σκληρή προπόνηση, αλλά δυστυχώς αυτό σήμερα (23/03) δεν βγήκε. Χάσαμε δίκαια, είμαστε στεναχωρημένοι για τον κόσμο μας, αλλά δεν μου αρέσει να βλέπω συμπαίκτες μου να κλαίνε μέσα στα αποδυτήρια μετά το παιχνίδι λες και ήταν η τελευταία αγωνιστική. Υπάρχουν ακόμα πέντε παιχνίδια και πρέπει να παλέψουμε σε όλα για να κρατήσουμε την ομάδα στην κατηγορία. Το παιχνίδι με το Περιστέρι είναι για εμάς τελικός. Συγχαρητήρια στον ΚΑΟΔ».

 

 

Προηγούμενο άρθρο

Αποτέλεσμα κακής εμφάνισης η ήττα της Ένωσης

Επόμενο άρθρο

ΑΟΚ- Εργοτέλης 0-0: Το πάλεψε αλλά δε βρήκε χώρους