Dark Mode Light Mode

Ενωση- Ολυμπιακός 55-87: Τελείωσε πριν καν αρχίσει…

Γράφει ο Τάσος Πατσίδης

Η διαφορά ήταν τεράστια ανάμεσα στις δυο ομάδες, το απόγευμα του Σαββάτου στο «Αλεξάνδρα Δήμογλου». Η Ενωση σε καμία περίπτωση του παιχνιδιού δε μπόρεσε να κοιτάξει στα μάτια την ομάδα του Ολυμπιακού. Δεν το πάλεψε καθόλου. Οι απουσίες του Κόλεμαν και του Μανωλόπουλου ήταν σημαντικές αλλά οι περισσότεροι παίκτες της βρέθηκαν σε πολύ κακή μέρα. Ο Ολυμπιακός δεν παίζεται με τίποτα, αυτή την εποχή. Από την αρχή πάτησε γκάζι και δε δυσκολεύτηκε σε όλη τη διάρκεια του αγώνα. Μάλιστα όπως αναμενόταν ο Μπαρτζώκας ξεκούρασε τους βασικούς από ένα σημείο και μετά.

Η Ενωση με 6 πόντους στο πρώτο δεκάλεπτο, δε μπορούσε να πάει πουθενά. Ο Αμερικανός Γκράντι αυτή τη φορά απογοήτευσε με την εμφάνιση του. Είχε τραγικά ποσοστά ευστοχίας, ειδικά σε όλα το παιχνίδι. Κέρδος η εμφάνιση του νεαρού Βελισσαρίου, που αν μη τι άλλο είχε θράσος ενώ ο Στιβ Πάνος σταθεροποιείται σε καλές εμφανίσεις και αυτό είναι κάτι πολύ καλό. Ο Ελληνοαμερικάνος τελείωσε το παιχνίδι με 11 πόντους και πήρε 5 ριμπάουντ.

Δεν ήταν κακός ο Στεφανίδης. Μάλλον ο καλύτερος στην περιφέρεια.

Γενικά δεν υπάρχει μέτρο σύγκρισης ανάμεσα στις δυο ομάδες. Η Ενωση σκέφτεται το παιχνίδι με τον Κολοσσό, που είναι μετά τις γιορτές. Ο Ολυμπιακός είχε καλύτερο τον Χάινς και μετά το Λιθουανό Γκετσεβίτσιους. Ο κόσμος ήταν πολύς στο «Αλεξάνδρα Δήμογλου». Δε σημειώθηκαν παρατράγουδα, παρά την παρουσία 250 φιλάθλων του Ολυμπιακού. Στους γύρω τοίχους της Καλαμίτσας από ξημερώματα του Σαββάτου, είχε αρχίσει πόλεμος συνθημάτων ανάμεσα στους αιωνίους.

Οι συνθέσεις.

Ενωση: Πάνος 11, Αράπης 4, Γκαγκαλούδης 9(1), Καλαμπάκας 7(1), Κριστέφσκι 6, Στυλιανού 1, Στεφανίδης 9(1), Γκράντι 2, Πιεβάλιτσα 0, Ιλιεφ 0, Βελισσαρίου 6, Μίτροβιτς 0.

Ολυμπιακός: Χάινς 14, Παπανικολάου 4, Αντιτς 8(1), Σπανούλης 10(2), Περπέρογλου 5(1), Μάντζαρης 7, Σλούκας 6(1), Μαυροειδής 6, Πάουελ 6, Γκετσεβίτσιους 13(3), Κατσίβελης 2, Πρίντεζης 6.

*Οι δηλώσεις μετά το τέλος του αγώνα

*Άγγελος Κορωνιός: « Νομίζω ότι δε χωράει ανάλυση του παιχνιδιού. Η διαφορά είναι τεράστια. Δε θέλω να σχολιάσω τίποτα για το παιχνίδι. Η ομάδα μου μετά τη διακοπή, πρέπει να ανασυνταχθεί και να κάνουμε τις προσθήκες 2 παικτών, προκειμένου να βάλουμε το κεφάλι κάτω και να δουλέψουμε σκληρά. Τα πράγματα δεν είναι καθόλου εύκολα για μας. Δεν πρέπει να επαναπαυτούμε και να πούμε ότι κάναμε 2 νίκες στο πρωτάθλημα, με τον ΚΑΟΔ και το Περιστέρι. Εχει πάρα πολύ δρόμο. Σαν ομάδα χρειαζόμαστε πολύ δουλειά μέσα στο γήπεδο.

Συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό. Καλή επιτυχία σε όλους τους στόχους που έχει βάλει. Ο Γκράντι έχει αυτή τη δουλειά. Οι σκόρερ είναι έτσι, ένα παιχνίδι θα τα βάλουνε και σε ένα άλλο δε θα τα βάλουνε. Μόνο ο Γκράντι ήταν κακός; Τα περισσότερα παιδιά είναι άπειρα. Φοβήθηκαν μέσα στο παιχνίδι. Δεν έχω κανένα παράπονο. Του είπα εγώ να συνεχίσει να πάρει προσπάθειες. Ο Ατσάρα έχει κλείσει και ψάχνουμε ένα πεντάρι».

*Γιώργος Μπαρτζώκας: « Εμείς έπρεπε να πάμε στον τελικό, ο οποίος είναι ένας στόχος της ομάδας, ο δεύτερος χρονολογικά στη χρονιά, ο πρώτος ήταν να μπούμε στους 16 της Ευρωλίγκα. Φυσικά μας ενδιαφέρει ο τίτλος του κυπέλλου. Στο παιχνίδι παρουσιαστήκαμε αρκετά σοβαροί για μεγάλο χρονικό διάστημα. Αυτό φαίνεται στα ριμπάουντ και στις τελικές πάσες. Αντιμετωπίσαμε αρκετά σοβαρά το παιχνίδι. Χάθηκε το κίνητρο στην ομάδα μας μετά το τέλος του πρώτου ημιχρόνου, όπου η διαφορά ήταν μεγάλη. Μετά κάναμε συντήρηση. Τα παιδιά της Καβάλας μετά είχαν την ευκαιρία να δείξουν τις δυνατότητες τους. Νομίζω ότι το μέλλον τους ανήκει σε αρκετούς απ` αυτούς.

Καλή τύχη στην Καβάλα και στους στόχους που έχει βάλει»

*Δημήτρης Καλαμπάκας: « Συγχαρητήρια στην ομάδα του Ολυμπιακού. Εμφανίστηκε στο γήπεδο καλύτερη από μας. Έπαιξε το παιχνίδι της, όπως ακριβώς ήθελε. Εμείς χωρίς να έχουμε τη δυναμικότητα του Ολυμπιακού, μπήκαμε στο γήπεδο να διεκδικήσουμε ότι μας αναλογεί. Δε μπορέσαμε να κάνουμε το παιχνίδι μας. Κοιτάμε μπροστά. Έχουμε ένα σημαντικό παιχνίδι στο πρωτάθλημα με το νέο έτος μέσα στον Κολοσσό. Συνεχίζουμε στους στόχους μας».

*Δημήτρης Μαυροειδής: « Παίζαμε σήμερα έναν ημιτελικό. Δε θέλουμε ποτέ να υποτιμάμαι κανέναν αντίπαλο, τους σεβόμαστε όλους. Αυτό κάναμε και σήμερα. Μπήκαμε από το πρώτο λεπτό πολύ δυνατά. Δε θέλαμε να δώσουμε κανένα δικαίωμα στην Καβάλα.

Θέλαμε να κάνουμε μια πρόβα τζενεράλε και για την Ευρωλίγκα που ξεκινάει. Ήμασταν σοβαροί και δείξαμε αυτά που μπορούμε στο τέλος αν και στο πρώτο ημίχρονο έγιναν μερικά λάθη. Επίσης προσφέραμε και θέαμα στον κόσμο που ήρθε σήμερα».

 

 

Προηγούμενο άρθρο

Κώστας Τσαλίκης: « Μπορούμε τα μπαράζ αν γίνουν οι κινήσεις που πρέπει»

Επόμενο άρθρο

Αποτελέσματα - Βαθμολογίες ( ΕΠΣΚ - Περιφερειακό)