Dark Mode Light Mode

Ενωση- Πανιώνιος 84-87: «Αδιάβαστοι» από έναν… Παππά

Γράφει ο Τάσος Πατσίδης

Ο Νίκος Παππάς έκανε ένα καταπληκτικό παιχνίδι και αποτέλεσε το δήμιο της Ενωσης, στο παιχνίδι του Σαββάτου με τον Πανιώνιο στο κλειστό «Αλεξάνδρα Δήμογλου». Ο νεαρός άσος των φιλοξενουμένων τελείωσε το με 32 πόντους, έχοντας 5/10 δίποντα, 4/7 τρίποντα, 10/11 βολές, 8 ριμπάουντ, 2 κλεψίματα, 1 ασίστ και 4 λάθη.

Η Ενωση με Γκαγκαλούδη -Γκράντι τα νέα πρόσωπα, το πάλεψε μέχρι τέλος αλλά δεν απέφυγε την τρίτη συνεχόμενη ήττα στο πρωτάθλημα. Το ματς ήταν ντέρμπι έως το τέλος. Η Ενωση πολύ καλή στο πρώτο ημίχρονο, έδωσε την εντύπωση ότι θα τα κατάφερνε.

Λογάριασε χωρίς τον Παππά, ενώ στο τελευταίο δεκάλεπτο έμεινε από καύσιμα. Πριν ήταν εφιαλτικό το τρίτο δεκάλεπτο. Εκεί καλύφθηκε η διαφορά.

Σίγουρα παρουσίασε ένα καλύτερο πρόσωπο σε σχέση με τα δύο πρώτα παιχνίδια αλλά πάλι κάτι έλειπε.

Ο Πανιώνιος είχε στο β` μέρος εκτός από τον Παππά, είχε και πολύ καλό τον Μίλμπουρν. Στο πρώτο μέρος ο Γκαγκαλούδης ήταν εξαιρετικός με 18 πόντους ενώ έκλεισε το ματς με 32 σε 37` λεπτά χρόνο συμμετοχής. Είχε 7/13 βολές, 2/7 δίποντα και 4/7 τρίποντα. Μεγάλη εμφάνιση αλλά μοιραίος στις βολές και μάλιστα σε καθοριστικά σημεία. Επίσης είχε και 4 ασίστ.

Ο Γκράντι φάνηκε ανέτοιμος. Προσπάθησε σε μεγάλο βαθμό, είχε μεγάλη διάθεση ενώ πολύ πριν από τον αγώνα, μόνος του έκανε προπόνηση στα σουτ. Τελικά δε του βγήκαν. Είχε 0/3 δίποντα, 1/5 τρίποντα και 2/2 βολές. Σίγουρα όμως όταν βρει το ρυθμό του, θα βοηθήσει σε μεγάλο βαθμό. Σπουδαίος ο Κόλεμαν με 15 πόντους, 6 ριμπάουντ και 5 τάπες. Η Ενωση όμως θέλει έναν ακόμη παίκτη κάτω από το καλάθια. Όταν ο Κόλεμαν ήταν στον πάγκο, υπήρχε πρόβλημα.

Ο Μίτροβιτς ξεκίνησε πολύ καλά αλλά έπεσε στην επανάληψη, όπου στάθηκε καλά ο Πάνος με 8 πόντους(4/ 6 δίποντα).

Ο Κριστέφσκι με 8 πόντους και 7 ριμπάουντ δεν ήταν κακός, όπως αυτή τη φορά και ο Ιλιεφ που στο β` μέρος έδωσε βοήθειες.

Ο Στεφανίδης μόχθησε και πάλι σε μεγάλο βαθμό, αλλά στη φάση που έκρινε πολλά στο παιχνίδι λίγο πριν το τέλος, έμεινε εκτεθειμένος με τον ψηλότερο Μπόγρη. Δε βγήκαν τα μαρκαρίσματα και το πλήρωσε η Ενωση σε πολύ μεγάλο βαθμό.

Ο κόσμος στήριξε την ομάδα σε όλη τη διάρκεια. Μεγάλη πίκρα αλλά και χειροκρότημα στο τέλος. Γενικά το παιχνίδι ήταν πολύ καλό. Ο Χουγκάζ μοίρασε το χρόνο συμμετοχής ενώ δε μπόρεσε να βοηθήσει ο Μανωλόπουλος που με πρόβλημα τραυματισμού, αγωνίστηκε ελάχιστα.

Τα δεκάλεπτα: 22-12, 21-20, 20-31, 21-24.

Οι συνθέσεις

Ενωση: Πάνος 8, Αράπης 0, Καλαμπάκας 0, Μανωλόπουλος 0, Στεφανίδης 10, Γκράντι 5(1), Βελισσαρίου 0, Μίτροβιτς 10(2), Γκαγκαλούδης 23(4), Κριστέφσκι 8, Κόλεμαν 15, Ιλιεφ 5(1).

Πανιώνιος: Μπόγρης 6, Πέιν 0, Αθηναίου 0, Γκιμπς 9(1), Μίλμπουρν 20(1), Αθανασούλας 3, Μπατής 3(1), Γιάνκοβιτς 10, Παππάς 32(4), Μπούκερ 4.

*Κρις Χουγκάζ: « Πρέπει να συνεχίσουμε να παλεύουμε»

Ο προπονητής της Ενωσης φάνηκε ικανοποιημένος από την προσπάθεια της ομάδας,

Συγκεκριμένα τόνισε: « Ήταν ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι. Εμείς θέλαμε να έχουμε πολύ καλύτερη εικόνα από τα δυο πρώτα. Ο Πανιώνιος είναι μια πολύ καλή ομάδα. Τα παιδιά ήταν ψυχωμένα , κυρίως στο πρώτο μέρος και το παλέψαμε μέχρι τέλος, ανεξάρτητα από τη δυναμικότητα του αντιπάλου. Για μας σίγουρα δεν είναι καλό που έχουμε ξεκινήσει με τις 3 αυτές ήττες. Για να φτάσουμε μέχρι την ήττα της πρώτης αγωνιστικής, η ζημιά ξεκίνησε στην ήττα του Ρεθύμνου που η ομάδα τσακίστηκε με 5 τραυματισμούς.

Όταν σε μια καινούρια ομάδα το άγχος τους καταρρακώνει και ξεκινάει με ήττα το πρωτάθλημα μέσα στο γήπεδο της, σίγουρα δεν είναι εύκολο να σηκώσει κεφάλι. Παρόλα αυτά είχαμε σήμερα(προχθές) μια καταπληκτική προσπάθεια. Δεν πήγαμε καλά στα επιθετικά ριμπάουντ ενώ σταματήσαμε τους εύκολους πόντους από τους αιφνιδιασμούς του Πανιωνίου. Εχουμε μπει δυο καινούρια παιδιά στην ομάδα, θέλοντας να τονώσουμε την ποιότητα αλλά και να δώσουν μεγαλύτερο στήριγμα ψυχολογικό στα υπόλοιπα παιδιά. Πρέπει να συνεχίσει η ομάδα να παλεύει, όπως πάλεψε στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα. Η διοίκηση κάνει ότι καλύτερο για την ομάδα, οι αγώνες προχωράνε, είναι κάτι που θα συζητηθεί με τη διοίκηση»

*Θανάσης Σκουρτόπουλος(Προπονητής Πανιωνίου): « Γνωρίζαμε τι θα βρούμε μπροστά μας»

Το παιχνίδι ήταν πάρα πολύ δυνατό. Όπως το περιμέναμε. Ηξερα ότι θα βρίσκαμε μπροστά μας, μια ομάδα ψυχωμένη, έτοιμη να παλέψει και να εκμεταλευτεί μια πολύ καλή έδρα. Από τις καλύτερες του πρωταθλήματος. Νομίζω ότι στο πρώτο ημίχρονο δεν το είχαμε καταλάβει και ειδικά οι ξένοι, εκτός από τον Λάντον(Μίλμπουρν). Παρόλα αυτά στο β` μέρος συγκεντρωθήκαμε πάρα πολύ και κάναμε ελάχιστα λάθη. Είχαμε καλύτερο διάβασμα στην επίθεση και αυξήσαμε τα ριμπάουντ. Αυτοί οι 3 παράγοντες μας έδωσαν τη νίκη. Είναι πολύ νωρίς για όλα, τίποτα δεν έχει κριθεί ακόμη. Θα δούμε πολλές εκπλήξεις. Ο Πανιώνιος έχει επενδύσει φέτος έχει επενδύσει σε νέα παιδιά».

*Γιάννης Γκαγκαλούδης: « Έχασα… 17.000 βολές»

Όποιος νομίζει ότι η Καβάλα με 3 ήττες θα πέσει η αν ξεκινούσε με 3 νίκες θα βγαίναμε στη Ευρωλίγκα, ίσως δεν παρακολουθεί χρόνια Μπάσκετ. Οι ομάδες δε χτίζονται από τη 2η αγωνιστική, ούτε πέφτουν, ούτε μένουν από την 3η αγωνιστική. Είμαστε μια καινούρια ομάδα, είμαστε μια ομάδα που αυτή τη στιγμή και σε μια εβδομάδα ήρθαν δυο νέα πρόσωπα. Σε μια εβδομάδα επίσης φύγανε ο Φίαρς και ο Νάναλι, χτύπησε ο Στυλιανού, βγήκανε άλλες δυο περιπτώσεις τραυματισμών που κάναμε 8-9 άτομα προπόνηση. Δεν είναι τόσο ρόδινα και τόσο απλά, όσο νομίζουν κάποιοι.

Δε φταίει ένας όταν χάνει μια ομάδα, φταίνε όλοι. Ολοι μαζί κερδίζουμε και όλοι χάνουμε. Εγώ μάθει να μην κρύβομαι. Σήμερα αναλαμβάνω αποκλειστικά εγώ την ήττα. Χάσαμε 3 πόντους και έχασα… γύρω στις 17.000 βολές. Αν είχα βάλει έστω και τις μισές, η ομάδα θα είχε κερδίσει. Παίρνω εγώ την ευθύνη και κανείς άλλος. Πιστεύω πολύ αυτή την ομάδα και γι αυτό είμαι εδώ, Η ομάδα θέλει χρόνο».

*Γιώργος Μπόγρης: « Σημαντική νίκη για τον Πανιώνιο».

Για μας ήταν μια πολύ σημαντική νίκη σε μια έδρα που ξέρουμε ότι δε θα περάσουν πολλές ομάδες από εδώ. Η Καβάλα είχε περισσότερο κίνητρο αφού είχε 2 ήττες. Χαίρομαι που κάναμε μια τέτοια ανατροπή, κρατάμε το β` μέρος που παίξαμε πολύ καλό μπάσκετ σε κάποιες στιγμές. Από εκεί και πέρα το πρώτο ημίχρονο, πρέπει να μας γίνει μάθημα, προκειμένου να έχουμε ρυθμό σε όλη τη διάρκεια. Μπράβο στην Καβάλα, εύχομαι καλή συνέχεια και πιστεύω ότι στο τέλος θα τα καταφέρει να παραμείνει στην κατηγορία».

 

Προηγούμενο άρθρο

Κατάθεση στεφάνων

Επόμενο άρθρο

Η βροχή επηρέασε τις εκδηλώσεις της 28ης Οκτωβρίου