Dark Mode Light Mode
Δηλώσεις Κορωνιού στo proininews.gr
Εν αναμονή ψήφισης νομοσχεδίου – Το Δεκέμβρη θα αποφασιστεί το εορταστικό ωράριο
Προειδοποιητική 48ωρη απεργία - Δεν αποκλείονται απολύσεις και στις εφορίες

Εν αναμονή ψήφισης νομοσχεδίου – Το Δεκέμβρη θα αποφασιστεί το εορταστικό ωράριο

Συνεδρίαση την Τρίτη η διοίκηση του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας παρόλα αυτά δεν ελήφθη απόφαση αναφορικά με το εορταστικό ωράριο λειτουργίας της καβαλιώτικης αγοράς, αφού επίκειται απόφαση που θα ισχύσει σε πανελλήνιο επίπεδο. Φέτος ειδικότερα η προ – παραμονή των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς συμπίπτει με την αργία της Κυριακής, φαινόμενο που εμφανίζεται μία φορά ανά επτά έτη. Βάσει της νομοθεσίας μία Κυριακή τον χρόνο και συγκεκριμένα εκείνη που προηγείται των Χριστουγέννων επιτρέπεται η λειτουργία της αγοράς, ενώ εάν η παραμονή συμπίπτει με την Κυριακή τότε αναγνωρίζεται το δικαίωμα λειτουργίας και μιας δεύτερης αργίας.

Η διοίκηση του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας εκτίμησε ότι από τη στιγμή που αναμένεται νομοσχέδιο εκ μέρους του υπουργείου σύμφωνα με το οποίο ότι ισχύει για την παραμονή θα ισχύσει και για την προηγούμενη ημέρα, θα πρέπει να περιμένει πριν αποφασίσει για το εορταστικό ωράριο. Εάν ψηφιστεί το νομοσχέδιο θα δοθεί η δυνατότητα λειτουργίας και της δεύτερης Κυριακής. Τελικό αποτέλεσμα θα υπάρξει στις 10 Δεκεμβρίου. Αυτό σημαίνει πως εάν εγκριθεί η δεύτερη εργάσιμη Κυριακή του έτους τότε και τα μέλη του Εμπορικού Συλλόγου θα κληθούν να εφαρμόσουν το ωράριο.

Το καθιερωμένο εορταστικό ωράριο της αγοράς προβλέπει τη λειτουργία των καταστημάτων από τις 8:00 έως τις 14:00 και από τις 17:00 έως τις 21:00, ενώ την παραμονή των Χριστουγέννων τα καταστήματα κλείνουν νωρίτερα. Ρωτήσαμε τον Α’ αντιπρόεδρο του τοπικού συλλόγου Βασίλη Λεμονίδη εάν η λειτουργία των καταστημάτων τη δεύτερη Κυριακή θα δώσει οικονομική ανάσα στην αγορά. Μας απάντησε ότι αυτό εξαρτάται, αφού λόγω των δυσχερών συνθηκών δεν είναι εξασφαλισμένα τα θετικά αποτελέσματα υπέρ των επαγγελματιών. Κατόπιν σχετικών συζητήσεων που πραγματοποίησε με συναδέλφους του ο κ. Λεμονίδης, διαπίστωσε την επιθυμία τους να λειτουργήσει η αγορά και την προ – παραμονή της Πρωτοχρονιάς.

Αναφορικά με τη λειτουργία των εορταστικών περιπτέρων στην κεντρική πλατεία, αυτά δε θα μισθωθούν σε ιδιώτες. Η ΟΕΒΕ θα επιχειρήσει να δημιουργήσει μια διαφορετική χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα με τη βοήθεια των σωματείων ζαχαροπλαστών και αρτοποιών. Λόγω της δύσκολης περιόδου που διανύουμε, μας είπε ο Βασίλης Λεμονίδης, οι μεν καταναλωτές πρέπει να στηρίξουν τους ντόπιους επαγγελματίες κι εκείνοι με τη σειρά τους να προσεγγίσουν φιλικότερα τους πολίτες.

 

=

 

Προηγούμενο άρθρο

Δηλώσεις Κορωνιού στo proininews.gr

Επόμενο άρθρο

Προειδοποιητική 48ωρη απεργία - Δεν αποκλείονται απολύσεις και στις εφορίες