Οκτώ κρούσματα ασθενών με ιό του Δυτικού Νείλου έχουν εντοπισθεί στην Καβάλα, αλλά όπως μας εξήγησε ο προϊστάμενος της διεύθυνσης υγείας περιφερειακής ενότητας Καβάλας Χρήστος Παπαδόπουλος δεν έχει κανένα νόημα να μετρούμε το πλήθος των κρουσμάτων. Και φέτος στην περιοχή μας σημειώθηκε επιδημία όπως συνέβη και σε άλλες περιοχές της χώρας, αν και σε πανελλήνια κλίμακα τα φετινά δεδομένα είναι καλύτερα συγκριτικά με τα περσινά. Παρόλα αυτά, ο ιός υπάρχει και σύμφωνα με τις εκτιμήσεις θα υπάρχει και την επόμενη χρονιά.
Εκ των οκτώ περιστατικών, δύο από αυτά ήταν περισσότερο σοβαρά, ενώ τα υπόλοιπα ήταν απλώς εμπύρετα και με ήπια συμπτώματα. Οι δύο ασθενείς ταλαιπωρήθηκαν μεν αλλά σήμερα είναι πολύ καλύτερα. Ένας εκ των οκτώ ασθενών παρέστη ανάγκη να μεταφερθεί ακόμη και σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης. Οι διαφοροποίηση των καιρικών συνθηκών, η ψύχρα και οι βροχές θα μειώσουν τη δραστηριότητα των κουνουπιών. Ίσως όμως λίγα επιπλέον κρούσματα να εμφανιστούν στη διάρκεια του Σεπτεμβρίου, λόγω εισόδου των εντόμων στις οικίες εξαιτίας του κρύου.
Όπου καταγράφηκαν κρούσματα κατά τους καλοκαιρινούς μήνες πραγματοποιήθηκαν ψεκασμοί, καθώς και σε περιοχές όπου γειτνίαζαν με τις προβληματικές. Επρόκειτο κυρίως για χωριά του κάμπου της Χρυσουπόλεως. Μπορεί η δράση αυτή να ήταν αποτελεσματική ήταν όμως και βραχείας διάρκειας. Οι πληθυσμοί δηλαδή μειώνονταν και οι κάτοικοι ανακουφίζονταν ωστόσο σε σύντομο διάστημα το πρόβλημα ανέκυπτε και πάλι. Οι κάτοικοι πάντως στέκονταν ιδιαιτέρως συνεργάσιμοι και παρέμεναν στις κατοικίες τους ενόσω εξελίσσονταν οι ψεκασμοί, ίσως διότι γνώριζαν τη δράση και από τη θερινή