Dark Mode Light Mode

Εξόρμηση για την οικονομική ενίσχυση του ιδρύματος

Ο ίδιος ο πρόεδρος του ιδρύματος Αγία Μαρίνα, Σταύρος Πεταλωτής βρέθηκε από το πρωί χθες σε διάφορα κεντρικά σημεία της πόλης, για να εγκαταστήσει ξύλινες κατασκευές με τις οποίες το ίδρυμα θα προσπαθήσει να συγκεντρώσει χρήματα από τους πολίτες. Πρόκειται για μεγάλα ξύλινα κουτιά, που στέκονται όρθια σε σημεία, από τα οποία περνά πολύς κόσμος, καλώντας τους πολίτες να συνδράμουν την προσπάθεια του ιδρύματος «Αγία Μαρίνα».

Σε ερώτησή μας προς τον κ. Πεταλωτή για το πότε θα γίνουν οι εκλογές, αφού το σημερινό διοικητικό συμβούλιο του ιδρύματος είναι προσωρινό, απάντησε ότι οι εκλογές θα καθυστερήσουν. Υπάρχει το ενδεχόμενο να γίνουν το Μάιο.

Όσο το κράτος δείχνει ασυνέπεια απέναντι στις υποχρεώσεις του για το ίδρυμα «Αγία Μαρίνα», το ίδρυμα συνεχίζει και λειτουργεί με τη συνδρομή των πολιτών. Αυτή η συνδρομή, αυτή η καθημερινή βοήθεια, θα επιδιωχθεί να γίνει συστηματικότερα και καλύτερα μέσω αυτών των κουμπαράδων. Ο κ. Πεταλωτής είπε τα εξής: «Είμαστε σήμερα στο διοικητήριο και τοποθετούμε σε κάθε δημόσιο κτήριο μετά από άδεια του αντιπεριφερειάρχη, του δικαστή, του τραπεζικού, του αρμόδιου οργάνου κ.λ.π. τοποθετούμε σε κάθε χώρο, δημόσιο ή δημοτικό, αυτόν τον κερματοδέκτη. Εδώ μπορούν να τοποθετήσουν ότι θέλουν, ένα λεπτό, μισό ευρώ, κ.λ.π. ότι θέλει ο κόσμος, για τις ανάγκς της «Αγίας Μαρίνας».

ΕΡ: Πόσα τέτοια κουτιά ετοιμάσατε;

ΑΠ: «Ετοιμάσαμε 22 κουτιά».

ΕΡ: Έχετε βάλει πόσα;

ΑΠ: Έχουμε βάλει επτά. Σιγά – σιγά, με την έγκριση, γιατί παίρνουμε κι έγκριση, τα τοποθετούμε αυτά κι ελπίζουμε με αυτόν τον τρόπο θα έχουμε ένα όφελος, διότι η πολιτεία δεν μπορεί να μας εξυπηρετήσει. Το ίδρυμα μόνο του δε μπορεί να τα βγάλει πέρα. Μόνο από τον κόσμο όμως μπορεί να ζήσει. Όλοι μαζί μπορούμε δηλαδή».

ΕΡ: Εκλογές ποτέ θα γίνουν κ. Πεταλωτή;

ΑΠ: «Τις εκλογές θα τις καθυστερήσουμε. Μας είχε δοθεί η ευκαιρία τότε. Ασχοληθήκαμε τότε περισσότερο με τον τύπο κι όχι με την ουσία, οπότε τώρα είπαμε ν΄ ασχοληθούμε με την ουσία, οπότε θα πάνε για μετά το Πάσχα».

 

 

Προηγούμενο άρθρο

2 νέες γενικές συνελεύσεις για την αυτοαξιολόγηση

Επόμενο άρθρο

Σήμερα φιλικό με Βυζάντιο - Κυριακή στις 15.00 παίζει ο ΑΟΚ στη Νίκη Βόλου