Dark Mode Light Mode

Επένδυση των ΕΛΠΕ στη ΒΙΠΕ Καβάλας

Δημοσιεύθηκε την προηγούμενη εβδομάδα, στην εφημερίδα της κυβέρνησης, απόφαση του υπουργού Μακεδονίας Θράκης Γιώργου Ορφανού, με την οποία υπάγεται στο νέο αναπτυξιακό νόμο, επενδυτικό σχέδιο της εταιρίας ΕΛΠΕ, ανανεώσιμες πηγές ενέργειας Α.Ε. Πρόκειται για ένα σχέδιο που θα υλοποιηθεί στη βιομηχανική περιοχή της Καβάλας. Αφορά τη δημιουργία σταθμού ηλεκτροπαραγωγής με χρήση βιομάζας, ισχύος 4,9 μεγαβάτ. Το σχέδιο έχει συνολικό προϋπολογισμό 16 εκατομμύρια ευρώ. Η επιδότηση από πλευράς του κράτους, μέσω του αναπτυξιακού νόμου, θα φτάσει το ποσό των 6 εκατομμυρίων ευρώ. Ενώ μετά τη λειτουργία του ο σταθμός δημιουργεί πέντε νέες θέσεις εργασίας.
Η εταιρία ΕΛΠΕ ανανεώσιμες πηγές ενέργειας Α.Ε., υλοποιεί παρόμοιες επενδύσεις στο Ττυχερό Σουφλίου Έβρου, στα Τρίκαλα, στην Πέλλα, στο Καρπενήσι. Ταυτόχρονα η ίδια πάντα εταιρία θυγατρική των Ελληνικών Πετρελαίων, αναπτύσσει φωτοβολταϊκά συστήματα στη Μάνδρα Αττικής, την Ελευσίνα Αττικής, τον Ασπρόπυργο, στην Κομοτηνή, στη βιομηχανική περιοχή Θεσσαλονίκης, στην Κοζάνη, ση Μαγούλα Βοιωτίας, στο Κούκο Καστοριάς και στην Ιεροπηγή Καστοριάς.
Η εταιρία είναι θυγατρική των Ελληνικών Πετρελαίων. Τα Ελληνικά Πετρέλαια ιδρύθηκαν το 1998. Στο πλαίσιο των διευρυμένων δραστηριοτήτων της η μητρική εταιρία, δημιούργησε την Ελληνικά Πετρέλαια Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειες Α.Ε., που έχει αναλάβει την υλοποίηση του επενδυτικού χαρτοφυλακίου του ομίλου, στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Σημειώνουμε ότι αυτές οι επενδύσεις – οι επενδυτικές προτάσεις – μαζί με διάφορα σχέδια φωτοβολταϊκών, είναι οι μοναδικές που δίνουν κίνηση, δημιουργούν κινητικότητα στη βιομηχανική περιοχή της Καβάλας, όπου η κατάσταση σε γενικές γραμμές, λόγω της κρίσης, ήταν και παραμένει στάσιμη.

Προηγούμενο άρθρο

100 χρόνια πρωτοδικείο – δικηγορικός σύλλογος Καβάλας

Επόμενο άρθρο

Άδεια της πολεοδομίας σε Θάσο – Κεραμωτή - Δύο νέα ξενοδοχεία