Dark Mode Light Mode

Επίκειται η ολοκλήρωση της κυκλοφοριακής μελέτης που ανέθεσε ο ΟΛΚ

Κυκλοφοριακή μελέτη εκπονεί ο καβαλιώτης συγκοινωνιολόγος Μπάμπης Πεταμίδης για λογαριασμό του Οργανισμού Λιμένα Καβάλας η οποία θα καλύπτει την περιοχή ευθύνης του. Ενόσω επίκειται η ολοκλήρωση της μελέτης, προηγήθηκε και η παρουσίαση της στους φορείς, προκειμένου να κατατεθούν ενδεχόμενες βελτιωτικές προτάσεις και διαφοροποιήσεις κοινά αποδεκτές, ώστε να ενσωματωθούν. Στη διάρκεια της παρουσιάσεως ο Δήμαρχος Καβάλας ανέφερε ότι προγραμματίζεται η ανάπλαση της οδού Κουντουριώτου.

Η υπό μελέτη περιοχή επεκτείνεται σε ολόκληρη τη χερσαία ζώνη του λιμανιού. Για την ολοκλήρωση υπάρχει συνεργασία ΟΛΚ και δήμου Καβάλας, αφού η περιοχή αρμοδιότητας του ενός φορέα συναρτάται άμεσα με την περιοχή αρμοδιότητας του έτερου φορέα.

Ο πρόεδρος του ΟΛΚ Χρήστος Ηλιάδης αποδέχεται ότι οι κυκλοφοριακές συνθήκες της χερσαίας ζώνης δεν είναι και οι καλύτερες δυνατές κυρίως για τους πεζούς, αφού δε δημιουργούνται οι προϋποθέσεις για απρόσκοπτη περιήγηση και βάδισμα των πολιτών. Δυσκολίες σαφώς και αντιμετωπίζουν τα άτομα με κινητικά προβλήματα ή ακόμη και οι μητέρες με καροτσάκια. Όλα τα κακώς κείμενα θα επιχειρήσει να διορθώσει η κυκλοφοριακή μελέτη. Στο πλαίσιο που θα το επιτρέψουν οι οικονομικές συνθήκες, θα επιχειρηθούν εκ μέρους του ΟΛΚ και χρήσιμες παρεμβάσεις, με στόχο τη βελτίωση του κυκλοφοριακού περιβάλλοντος.

Δεν είναι επαρκείς οι θέσεις στάθμευσης των οχημάτων στο παραλιακό μέτωπο, δεν υπάρχει πρόβλεψη για θέσεις στάθμευσης δικύκλων, γι’ αυτό και βάσει της μελέτης θα δημιουργηθούν 300 ελεύθερες θέσεις στάθμευσης. Επίσης, προβλέπεται η δημιουργία χώρων φορτοεκφόρτωσης, η διεύρυνση κάποιων νησίδων και η βελτίωση των διαβάσεων για τους πεζούς.

Συγκεκριμένα στις διαβάσεις της οδού Ερυθρού Σταυρού θα αντικατασταθεί το υλικό ώστε να γίνουν πιο εύκολα προσπελάσιμες για τα ΑμΕΑ. Προβλέπεται ακόμη και η δημιουργία πεζοδρομίων εκεί όπου σήμερα δεν υπάρχουν, όπως και η παρεμβάσεις για αποτροπή της παράνομης στάθμευσης σε απαγορευμένα σημεία. Επιπλέον, μελετάται και η πεζοδρόμηση τμήματος της οδού Αβέρωφ που εκτείνεται μπροστά από τις πιτσαρίες. Όλα αυτά τα θέματα θα έπρεπε να είχαν τακτοποιηθεί ήδη, αλλά κάλιο αργά… παρά ποτέ.

 

 

Προηγούμενο άρθρο

Νέα νίκη Στέργιου Μαούνατζη - Ολοκληρώθηκε η εκλογική διαδικασία των συνταξιούχων

Επόμενο άρθρο

Χρηματαποστολές και λάθος ωράρια - Προκαλούν κομφούζιο στους πεζόδρομους