Dark Mode Light Mode

Επίσημη ανακοίνωση της NEL

Νωρίς χθες το πρωί η Ναυτιλιακή Εταιρία Λέσβου εξέδωσε ανακοίνωση για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα πλοία της, τα οποία δεν εκτέλεσαν προγραμματισμένα δρομολόγια από χθες Δευτέρα.

Η εταιρία αναγνωρίζει το οικονομικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει, ανακοίνωσε την οριστική ματαίωση των δρομολογίων της Δευτέρας κι ένα νέο προγραμματισμό τόσο για το πλοίο «Ταξιάρχης», όσο και για το «Θεόφιλος».

Το πλοίο «Θεόφιλος» φαίνεται ότι θα μείνει στο λιμάνι της Καβάλας, μέχρι την Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου, που τότε θα ξεκινήσει για προγραμματισμένο δρομολόγιο.

Τα οικονομικά δεδομένα για τη Ναυτιλιακή Εταιρία Λέσβου, δεν ήταν ποτέ σε καλή κατάσταση.

Το εφετείο βορείου Αιγαίου αρχές του περασμένου Δεκέμβρη, επικύρωσε τη συμφωνία εξυγίανσης της εταιρίας. Όλοι ήταν αισιόδοξοι, αλλά ο Ιανουάριος έφερε νέα προβλήματα, όπου στις 13 Γενάρη, το «Θεόφιλος» χάνει την άγκυρά του και μένει στη Θεσσαλονίκη. Λίγες μέρες νωρίτερα ακινητοποιείται το European Expres, ενώ τη Δευτέρα 21 Ιανουαρίου καθυστερούν τα δρομολόγια του «Θεόφιλος» και την Τετάρτη 23 Ιανουαρίου δεν εκτελούνται τα δρομολόγια του άλλου πλοίου της εταιρίας Aqua Maria.

Η ναυτιλιακή εταιρία Λέσβου προσπαθεί να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, έχοντας προβλήματα και με το υπουργείο ναυτιλίας, αλλά κυρίως με τις τράπεζες που παραδοσιακά τη χρηματοδοτούσαν. Η ΝEL αντιμετωπίζει τραπεζικό εμπάργκο. Δεν έχει οικονομικές δυνατότητες. Κατηγορεί και την τράπεζα Πειραιώς που ως γνωστόν απορρόφησε την τράπεζα Μιλένιουμ. Ουδείς μπορεί να είναι σίγουρος για το θα γίνει από δω και πέρα με την εταιρία, η οποία οφείλει πολλά χρήματα και στο ελληνικό δημόσιο.

Η ανακοίνωση που εκδόθηκε από τη Ναυτιλιακή Εταιρία Λέσβου, για τα δρομολόγια που δεν έγιναν τη Δευτέρα, είναι η ακόλουθη:

 

«α) Το δρομολόγιο του “Ταξιάρχης” τη Δευτέρα 10/02/14 από Λαύριο – Ψαρά – Άγιο Ευστράτιο – Λήμνο – Καβάλα και η επιστροφή του Τρίτη 11/02/14, δεν εκτελέστηκε. Το πλοίο θα αναχωρήσει την Τετάρτη 12/02/14 από Λαύριο 20:00′ για το τακτικό του δρομολόγιο.

β) Τα δρομολόγια του “Θεόφιλος” τη Δευτέρα 10/02/14 από Καβάλα – Λήμνο – Μυτιλήνη – Χίο – Βαθύ – Καρλόβασι – Φούρνοι – Εύδηλο – Πειραιά και η επιστροφή του την Τετάρτη 12/02/14 από Πειραιά – Εύδηλο – Άγιο Κήρυκο – Φούρνοι – Καρλόβασι – Βαθύ – Χίο – Μυτιλήνη – Λήμνο – Θεσσαλονίκη, για τον ίδιο λόγο δεν θα εκτελεστούν. Το πλοίο θα αναχωρήσει τη Παρασκευή 14/02/14 από Καβάλα 23:59′ για Λήμνο – Μυτιλήνη – Χίο – Βαθύ.

Η εταιρεία ζητά την κατανόηση των επιβατών που επρόκειτο να ταξιδέψουν με τα ανωτέρω δρομολόγια και ελπίζει ότι δεν θα παρουσιαστούν ξανά τέτοια φαινόμενα δυσλειτουργίας των εμπλεκομένων φορέων.

 

 

Προηγούμενο άρθρο

Απο Φλεβάρη .... Άνοιξη

Επόμενο άρθρο

500 και πλέον τρακτέρ στη διασταύρωση Χρυσούπολης