Dark Mode Light Mode

Επίσκεψη στο ΠΕΔΥ και στο Νοσοκομείο

Στην Καβάλα ήταν το πρωί ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Ζαχαριάς υπεύθυνος για τον τομέα υγείας του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Μαζί με τον Κώστα Μορφίδη, τον Δημήτρη Εμμανουηλίδη, τον Παντελή Λασκαρίδη και την Σοφία Φιλιππίδου, βρέθηκαν κατ’ αρχήν στο πρώην ΙΚΑ Καβάλας σήμερα ΠΕΔΥ. Εκεί συνάντησαν τον επικεφαλής των γιατρών Στέλιο Καφά, συζήτησαν μαζί του τα προβλήματα λειτουργίας του ΠΕΔΥ, μένοντας στο κτήριο πρώην ΙΚΑ για 30 λεπτά περίπου.

Στη συνέχεια κινήθηκαν στο Νοσοκομείο όπου είχαν συναντήσεις με τον Διοικητή Χρήστο Κοπατσάρη, την αναπληρώτρια Διοικητή Στέλλα Παπαδοπούλου, τον πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Καβάλας Ξενοφώντα Κροκίδη.

Χθες το μεσημέρι δόθηκε συνέντευξη τύπου στο στέκι της «Νέας Πόλης». Ο Κώστας Μορφίδης που μίλησε πρώτος αναφέρθηκε στην τριήμερη περιοδεία στην περιφέρεια μας του κ. Κώστα Ζαχαριά. Πρώτη μας στόχευση, είπε, η βασική ανάγκη των πολιτών δηλαδή η υγεία. Όπως είπε ο Κώστας Μορφίδης, οι εργαζόμενοι ζουν τις δυσκολίες στην υγεία όπως και οι πολίτες. Διαπιστώσαμε, συνέχισε, υπεράνθρωπες προσπάθειες του προσωπικού και προχειρότητα από την πολιτεία. Όπως τόνισε ο κ. Μορφίδης, αυτή η αβεβαιότητα οδηγεί τους πολίτες στους ιδιώτες γιατρούς όπου και τελικά πληρώνουν.

Στη συνέχεια στη συνέντευξη τύπου μίλησε ο κ. Κώστας Ζαχαριάς που έδωσε έμφαση στο νέο φορέα ΠΕΔΥ που βρίσκεται στο ξεκίνημά του. Όπως είπε η περιοδεία του σε νοσοκομεία, κέντρα υγείας, ακόμη και ΚΑΠΗ στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, έδειξε ανυπαρξία του πρωτοβάθμιου συστήματος υγείας. Το ΠΕΔΥ είπε ο κ. Ζαχαριάς, είναι στα πρώτα του βήματα, αλλά δεν υπάρχουν βάσεις. Κυριότερο πρόβλημα ανέφερε την ανισοκατανομή του ιατρικού προσωπικού καθώς υπάρχουν παντού ελλείψεις. Λείπουν βασικές ειδικότητες και εξειδικεύσεις, όπως για παράδειγμα παιδίατροι, είπε ο κ . Ζαχαριάς. Συνεχίζοντας τις δηλώσεις του τόνισε:

«Θέλουμε να πιέσουμε κι εμείς όπως πρέπει να πιέσουν όλοι οι φορείς και οι πολίτες, ώστε να ολοκληρωθεί ένα σύστημα πρωτοβάθμιας υγείας που θα καλύπτει τις ανάγκες των ασθενών. Ένα σύστημα που θα έχει ποιοτικά χαρακτηριστικά. Ο ασθενής δεν πρέπει να πληρώνει ούτε ένα ευρώ, είτε απευθύνεται σε ιδιώτες, είτε απευθύνεται σε υπηρεσίες του Νοσοκομείου».

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο

Ποτόλιας - Ζαχαριάδης στο ΚΕΘΕΑ

Επόμενο άρθρο

Ιδού η Ρόδος … ιδού και η συνέλευση… Οι καταστηματάρχες θα αποφασίσουν πάλι για τις Κυριακές