Dark Mode Light Mode

Επαφές Γιώργου Φλωρίδη στην Καβάλα

Στην Καβάλα για πολιτικές επαφές και συζητήσεις ήταν την Παρασκευή και το Σάββατο ο πρώην υπουργός Γιώργος Φλωρίδης. Ο Γ. Φλωρίδης παραιτήθηκε από βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, τον Ιούνιο του 2011. διαπιστώνοντας από εκείνη την εποχή, ότι το σύστημα του ΠΑΣΟΚ έναντι της Ν.Δ. και το αντίθετο, δε μπορούσε υπό τις συγκεκριμένες συνθήκες να βοηθήσει τον τόπο.

Ο Γ. Φλωρίδης ήρθε στην Καβάλα από την Αθήνα, το μεσημέρι της Παρασκευής. Τον υποδέχτηκαν ως στενοί φίλοι του και συνομιλητές του, ο πρώην νομαρχιακός σύμβουλος Γιώργος Κυριακούδης και ο δικηγόρος Γιάννης Μούτλιας.

Το μεσημέρι της Παρασκευής έγιναν μετά ούζου, οι πρώτες συζητήσεις. Το απόγευμα της ίδιας ημέρας έδωσε συνέντευξη σε τοπικό τηλεοπτικό σταθμό, που θα μεταδοθεί αυτή την εβδομάδα.

Την Παρασκευή το βράδυ ο Γ. Φλωρίδης κινήθηκε στη Ν. Πέραμο, σε δείπνο με εκπροσώπους του επαγγελματικού κι επιχειρηματικού κόσμου.

Το Σάββατο το πρωί συζήτησε πάλι το πολιτικό μέλλον της χώρας, σε συναντήσεις που είχε άτυπες και ανεπίσημες όλες, σε χώρο του ξενοδοχείου «Γαλαξίας».

Αυτό που σήμερα υποστηρίζει ο Γιώργος Φλωρίδης είναι ότι πρέπει να δημιουργηθούνε συνθήκες ανασύνθεσης του χώρου, ανάμεσα στη Νέα Δημοκρατία και το ΣΥΡΙΖΑ. Ξεκαθαρίζει ότι το καινούριο κόμμα που πρέπει να δημιουργηθεί θ΄ αποτελείται κυρίως από νέα πρόσωπα, που δεν άσκησαν τα προηγούμενα χρόνια εξουσία. Ενώ για τον εαυτό του λέει ότι δεν επιθυμεί να είναι επικεφαλής αυτής της νέας προσπάθειας.

Ανάμεσα σε αυτούς που μίλησαν με τον Γ. Φλωρίδη, αναφέρονται μεταξύ των άλλων, χωρίς αυτό να έχει επιβεβαιωθεί πλήρως, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ Χρήστος Τσοχαταρίδης, η πρόεδρος των εργαζομένων στο νομαρχιακό νοσοκομείο Καβάλας, Κατερίνα Πετράκη, ο πρώην νομάρχης Γιάννης Καρατζιώτης.

Ο Γ. Φλωρίδης απευθύνεται με περιοδείες του σε όλη τη χώρα, αυτό το διάστημα, τόσο σε στελέχη του ΠΑΣΟΚ, όσο και σε ανθρώπους που προέρχονται από τη Δημοκρατική Αριστερά.

Δεν αποκλείει πάντως τις συζητήσεις και με παράγοντες που από ιδεολογικής πλευράς προέρχονται είτε από τη Νέα Δημοκρατία είτε κι από το μεσαίο χώρο. Σύμφωνα μάλιστα με άλλες πληροφορίες συζητά και με στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Γ. Φλωρίδης δε φαίνεται να βιάζεται. Σε γενικές γραμμές πιστεύει ότι το ελληνικό κράτος πρέπει να οργανωθεί καλύτερα κι αν αυτό το καταφέρει, τότε δεν είναι υποχρεωμένο να λαμβάνει μέτρα περικοπών και να συνεχίζει τη λιτότητα.

Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες αυτοί που οργάνωσαν τις συναντήσεις του Γ. Φλωρίδη, προσκάλεσαν και στελέχη του τοπικού ΠΑΣΟΚ, πολλά από τα οποία όμως αρνήθηκαν αυτή την πρόσκληση.

 

Προηγούμενο άρθρο

Τριήμερες κινητοποιήσεις με κορύφωση στην παρέλαση

Επόμενο άρθρο

Ενημερωτική ομιλία για θυροειδή και οστεοπόρωση