Dark Mode Light Mode

Επαφές Μαρκόπουλου στην Αθήνα για επιπλέον κτηνίατρους και αποζημιώσεις στα Τενάγη

Στην Αθήνα ταξίδεψε ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Θόδωρος Μαρκόπουλος προκειμένου να προωθήσει μια σειρά εκκρεμών θεμάτων, μεταξύ των οποίων συμπεριλαμβάνονταν και το πρόβλημα υποστελέχωσης που αντιμετωπίζει η κτηνιατρική υπηρεσία Καβάλας. Ο κ. Μαρκόπουλος έθεσε το ζήτημα υπόψη του υπουργικού γραφείου, του αρμόδιου υφυπουργού και των υπηρεσιακών στελεχών του υπουργείου.

Κατά το παρελθόν, στην κτηνιατρική υπηρεσία Καβάλας εργάζονταν 14 κτηνίατροι. Συνταξιοδοτήσεις και μετατάξεις είχαν ως αποτέλεσμα τη δραματική μείωση του προσωπικού. Έτσι η διοίκηση της αντιπεριφέρειας κινητοποιεί καθημερινά ένα σημαντικό αριθμό κτηνιάτρων από Δράμα – Ξάνθη – Κομοτηνή προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες των κτηνοτρόφων της Καβάλας. Ωστόσο, το συγκεκριμένο σύστημα κάλυψης δεν είναι δυνατό να συνεχιστεί επ’ αόριστο αφού δεν αποκλείεται να προκύψουν αιφνιδιαστικές καταστάσεις.

Αναζητείται λύση στο πρόβλημα της υποστελέχωσης έστω κι αν προς το παρόν οι ανάγκες της Καβάλας εξυπηρετούνται. Τα κτηνιατρεία Χρυσουπόλεως κι Ελευθερουπόλεως μπορεί να μη λειτουργούν όλες τις ημέρες τις εβδομάδας, παρόλα αυτά η κατάσταση εξυπηρετείται. Αυτό φυσικά δε σημαίνει ότι δεν πρέπει το αρμόδιο υπουργείο να μεριμνήσει για την οριστική επίλυση του προβλήματος. Η διοίκηση της αντιπεριφέρειας εξάντλησε τις δικές της δυνατότητες κι άρα η επόμενη διορθωτική κίνηση θα πρέπει να δρομολογηθεί από το υπουργείο.

Παλαιότερα είχε διεξαχθεί προσπάθεια και ο κ. Μαρκόπουλος με τη βοήθεια της Πανελλήνιας Ένωσης Κτηνιάτρων Δημοσίων Υπαλλήλων και του Κτηνιατρικού Συλλόγου ερεύνησε την πιθανότητα να υπάρχει κάποιος καβαλιώτης κτηνίατρος εργαζόμενος σε υπηρεσία άλλης περιφερειακής ενότητας, ο οποίος θα επιθυμούσε να μετατεθεί. Δυστυχώς, ούτε αυτή η μέθοδος εξασφάλισε θετικό αποτέλεσμα.

Στην αρμοδιότητα της κυβέρνησης έγκειται επίσης και το θέμα ενίσχυσης των αποζημιώσεων για τους πλημμυροπαθείς αγρότες των Τεναγών μέσω της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Όπως μας εξήγησε ο αντιπεριφερειάρχης Θόδωρος Μαρκόπουλος, παρόμοιες αποζημιώσεις σχετίζονται με το ζήτημα των υποδομών. Έως σήμερα όμως η κυβέρνηση δε ζήτησε τη συνδρομή κι ενημέρωση της περιφερειακής ενότητας Καβάλας, άρα η διοίκηση δεν είναι σε θέση να γνωρίζει τις ενέργειες που ενδεχομένως καταβάλλονται. Η διοίκηση πάντως παρακολουθεί το θέμα ώστε να συνδράμει όταν κριθεί απαραίτητο.

Οι ιδιάζουσες συνθήκες που ισχύουν στα Τενάγη δεν συναντώνται και σε άλλες περιοχές της χώρας, έτσι δεν περιλαμβάνονται στον κανονισμό των αποζημιώσεων. Πρόκειται για ένα θέμα που χρήζει προσοχής. Η αντιπεριφέρεια από την πλευρά της συνεχίζει όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την κατασκευή της γέφυρας Παλαιοχωρίου και τον καθαρισμό της κεντρικής τάφρου, ώστε οι συνθήκες της επόμενης χρονιάς να είναι καλύτερες. Όσο δραστήρια όμως κι αν είναι η τοπική αυτοδιοίκηση α’ και β’ βαθμού, επιβάλλεται και η σύμπραξη της κεντρικής διοίκησης των Αθηνών.

 

Προηγούμενο άρθρο

Ο Σμάραγδος Κρεμμύδας υπογραμμίζει: «Ο νέος κανονισμός πεζοδρόμων χρήζει αυστηρού ελέγχου»

Επόμενο άρθρο

Ενημερώθηκε η αντιπολίτευση του Δημοτικού Συμβουλίου