Dark Mode Light Mode

Επικίνδυνα τα άδεια σιντριβάνια στο πάρκο

Η βελτίωση του καιρού, η καλοκαιρινή περίοδος στην οποία βρισκόμαστε, δημιουργεί κάθε μέρα, ειδικά το απόγευμα, νωρίς το βράδυ, μεγάλη κίνηση προς το πάρκο Φαλήρου. Πολλοί είναι οι γονείς που συνοδεύουν τα παιδιά τους, για να περάσουν όμορφα.

Το απόγευμα της Τρίτης σημειώθηκε ένα περιστατικό, που ήταν εντελώς αντίθετο, από όσα προαναφέραμε. Ένα αγοράκι τεσσάρων ετών προσέγγισε τα άδεια σιντριβάνια, έπεσε στο πιο μικρό από αυτά, με αποτέλεσμα να χτυπήσει ελαφρώς. Ευτυχώς έπεσε στο πλάι με αποτέλεσμα η πτώση του να του δημιουργήσει λίγες μόνο γρατζουνιές. Οι γονείς πάντως που είδαν το περιστατικό διαμαρτύρονται έντονα.

Τα σιντριβάνια στο πάρκο Φαλήρου, στο κέντρο του μεγάλου αυτού πάρκου, είναι άδεια από νερό και εντελώς απροστάτευτα.

Τα μικρά παιδιά που κινούνται ανεξέλεγκτα προς κάθε κατεύθυνση, μπορούν έστω για λίγο να διαφύγουν της προσοχής των γονέων τους και να πέσουν είτε από ύψος 1 μέτρα και λίγο περισσότερο ίσως, όπως στο συγκεκριμένο περιστατικό, ή από ύψος 2 μέτρων, εφόσον μιλάμε για το μεγάλο σιντριβάνι, που κι αυτό είναι χωρίς νερό.

Τα σιντριβάνια είναι τρία. Σε δύο από αυτά το ύψος είναι ένα μέτρο και κάτι. Στο μεγάλο όμως σιντριβάνι, δημιουργείται μεγαλύτερο πρόβλημα, γιατί το ύψος είναι περισσότερο από δύο μέτρα.

Ο Δήμος Καβάλας είναι φανερό ότι δε θα χρησιμοποιήσει τα σιντριβάνια, όπως ακριβώς προβλέπεται. Πρέπει όμως να τοποθετήσει τέτοιου είδους εμπόδια, ώστε να μην είναι εύκολο να προσεγγίσει κανείς αυτά, άρα να μην κινδυνέψει να πέσει μέσα σε αυτά.

Το περιστατικό της Τρίτης λειτουργεί ως προς προειδοποίηση προς τους αρμόδιους, που πρέπει απαραίτητα να λάβουν μέτρα προστασίας και ασφαλείας.

 

Προηγούμενο άρθρο

Οι απόψεις – προτάσεις της Λαϊκής Συσπείρωσης

Επόμενο άρθρο

Αποκλείστηκε ο Αρης, έχασε με 4-0 από Φοίβο Κρεμαστής