Dark Mode Light Mode

Επικίνδυνο σπίτι στα σκαλάκια της οδού Φιλώτα

Στη συνοικία του Αγίου Γεωργίου, δηλαδή σε μικρή απόσταση από το κέντρο της πόλης, βρίσκεται ένα συγκρότημα τριών παλιών σπιτιών. Και τα τρία σπίτια έχουνε εγκαταλειφθεί από τους ιδιοκτήτες τους, είναι δε σε πολύ καλή κατάσταση. Πρόσφατα η στέγη ενός εκ των τριών σπιτιών υποχώρησε με αποτέλεσμα οικοδομικά υλικά να βρεθούν στα σκαλάκια της οδού Φιλώτα, ανάμεσα στην οδό Πτολεμαίου και την οδό Δράκοντος.

Χθες το πρωί μετά από εντονες διαμαρτυρίες των περιοίκων η περιοχή απομονώθηκε με σχετικές κορδέλες. Αυτό όμως είναι το ελάχιστο που μπορεί να κάνει κανείς στην προκειμένη περίπτωση. Τα τρία παλιά σπίτια είναι το ένα κοντά στο άλλο. Στο ένα από αυτά η στέγη κατέρρευσε κατά το παρελθόν. Το δεύτερο είναι σε σχετικά καλή κατάσταση αν και επίσης ετοιμόροπο, ενώ το τρίτο παρουσίασε το πρόβλημα πρόσφατα, όπως ήδη περιγράψαμε. Οι σκάλες της οδού Φιλώτα είναι πολυσύχναστες καθώς χρησιμοποιούνται από τους πεζούς για να βρεθούν μέσα σε λίγα λεπτά στο κέντρο της Καβάλας.

Οι ιδιοκτήτες των τριών κατοικιών βρίσκονται εκτός πόλης και δεν ενδιαφέρονται γι΄ αυτά. Ο Δήμος Καβάλας πρέπει να επιβάλει προς τους ιδιοκτήτες την υποχρέωση να διορθώσουν τις ζημιές των σπιτιών. Ειδικότερα πρέπει ν΄ ασχοληθεί με μεγάλη προτεραιότητα για το σπίτι που παρουσιάζει τα πιο σοβαρά προβλήματα, η στέγη του οποίου κατέρρευσε πριν από λίγες ημέρες.

Έχουν παρθεί κάποια μέτρα προστασίας με προστατευτικό σύρμα από το παρελθόν, αλλά εάν γίνει ζημιά θα είναι τόσο μεγάλη, που δε μπορούν να την εμποδίσουν ούτε τα λεπτά σύρματα, ούτε οι κόκκινες κορδέλες.

 

 

Προηγούμενο άρθρο

Πολλά χταπόδια φέτος το καλοκαίρι ...

Επόμενο άρθρο

Φυλακή 1 έτους για κλοπή καλωδίων