Dark Mode Light Mode

Επιμένει η ΔΕΠΑ

Έρχεται να ενημερώσει για το πλωτό LNG αμέσως μετά το Καλοκαίρι

5 εκπρόσωποι δύο φορέων του Νομού Καβάλας βρέθηκαν χθες από το πρωί στα γραφεία της ΔΕΠΑ, ενημερώθηκαν αναλυτικά για την πρόταση που αφορά το πλωτό LNG. Οι εκπρόσωποι του Επιμελητηρίου Καβάλας Τσατσούλης και Δέμπας ολοκλήρωσαν την ενημέρωση τους χθες νωρίς το μεσημέρι. Αντίθετα 3 εκπρόσωποι του ΤΕΕ ΑΜ συνέχισαν ως το απόγευμα, αφού ξεναγήθηκαν στις εγκαταστάσεις της Ρεβυθούσας. Ουδείς βιάζεται να μιλήσει για τα συμπεράσματα που προέκυψαν από τη χθεσινή ενημέρωση. Γενικά οι εκπρόσωποι των τοπικών φορέων είναι προσεκτικοί αλλά και καλύτερα ενημερωμένοι. Οι ειδήσεις που προέκυψαν από τα χθεσινά μπορούν τηλεγραφικά να αναφερθούν ως εξής:
-Η ΔΕΠΑ επιμένει στη πρόταση της όπως ακριβώς παρουσιάστηκε σε προηγούμενη ενημερωτική συνάντηση, παρουσία βουλευτών και άλλων τοπικών παραγόντων. Συνεχίζει να μιλά για 3 πιθανά σημεία, εκ των οποίων προβάδισμα έχει αυτό ανατολικά της Καβάλα Όιλ.
-Η ίδια εταιρία επαναλαμβάνει συχνά ότι εφόσον το πλωτό LNG δεν το θέλει η τοπική κοινωνία η πρόταση δεν μπορεί να προχωρήσει. Σημειώνει όμως ότι επί του παρόντος δεν μπορεί να παρθεί καμιά νέα απόφαση παρά μόνο να γίνει ουσιαστικότερη ενημέρωση. Εξ αυτού του λόγου η εταιρία σκοπεύει να έρθει στην Καβάλα το Φθινόπωρο για μια ημερίδα όπου θα ανοίξει πλήρως τα χαρτιά της.
-Η χθεσινή ενημέρωση είχε ως βάση τα τεχνικά στοιχεία του έργου αν και όλες οι μελέτες δεν είναι ακόμη έτοιμες. Φυσικά και οι εκπρόσωποι της Καβάλας διατύπωσαν ερωτήσεις, έλαβαν απαντήσεις. Η ΔΕΠΑ απορρίπτει ως κάτι που δεν ισχύει αυτό που πρόσφατα υποστήριξε ο κ. Συλλαίος κι αφορά τη χλωρίωση του θαλασσινού νερού. Ειπώθηκε επίσης ότι θα υπάρχει διαφορά θερμοκρασίας αλλά μόνο 4 βαθμών κελσίου.

Προηγούμενο άρθρο

Σε αναμονή ο Ερασιτέχνης, για επενδυτή της τελευταίας στιγμής; - Ξέσπασμα Ντίνου Κανάκη στους 93,7: « Όποιοι έχουν την έπαρση να διοικήσουν, ας έρθουν»

Επόμενο άρθρο

Δεν έγιναν διακοπές ρεύματος χθες