Dark Mode Light Mode

Επιμελητήριο προς Ενεργειακή: Πληρώστε την αγορά

Εντός των ημερών ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας, Άγγελος Τσατσούλης, στέλνει επιστολή στο Ρήγα Μαθιό, επικεφαλή της Ενεργειακής Αιγαίου, επιστολή με πολύ ενδιαφέρον και επίκαιρο περιεχόμενο. Η επιστολή αναφέρεται στα χρέη της Ενεργειακής Αιγαίου προς την τοπική αγορά αλλά και στους εργαζόμενους. Σύμφωνα με πληροφορίες στην επιστολή ο Άγγ. Τσατσούλης θα ζητά από το Ρήγα Μαθιό να πληρωθούν οι τοπικές επιχειρήσεις στους οποίους η Ενεργειακή οφείλει αρκετά χρήματα.

Το επιμελητήριο ενημερώθηκε την προηγούμενη εβδομάδα για τα χρέη της Ενεργειακής στην αγορά, διαπιστώνοντας ότι τρεις τοπικές εταιρίες έχουν να εισπράττουν από την Ενεργειακή ποσό που πλησιάζει ή ξεπερνά το 1.000.000 ευρώ. Υπάρχουν κι άλλα χρέη σε άλλους επαγγελματίες, σε μικρότερα όμως ποσά. Με την ίδια επιστολή το Επιμελητήριο θα ζητά από την Ενεργειακή ενημέρωση για την οικονομική της κατάσταση, για όλα τα χρέη στην Καβάλα, ενώ θα της ζητά να πληρώσει και τους εργαζόμενους στα πετρέλαια.

Την ερχόμενη Παρασκευή το Επιμελητήριο της Καβάλας οργανώνει σύσκεψη για το 12% της επιδότησης εργασίας. Η σύσκεψη προγραμματίστηκε από καιρό, να γίνει στις 7.00 το απόγευμα, της ερχόμενης Παρασκευής, μόνο με την παρουσία βουλευτών.

Ο Αγγ. Τσατσούλης που συνεννοήθηκε τηλεφωνικά με τους τέσσερις βουλευτές του νομού. Εξήγησε σε αυτούς ότι θα δεχτεί μόνο τους βουλευτές στη σύσκεψη, όχι εκπροσώπους τους. Είπε δε σε όλους τους βουλευτές ότι εάν δε μπορέσουν να είναι παρόντες και στείλουν εκπρόσωπό τους, δηλαδή κάποιον από τους συνεργάτες τους, δεν θα επιτρέψει σ΄ αυτούς να λάβουν μέρος στη διαδικασία.

Είναι άγνωστο εάν το Επιμελητήριο στη συνάντηση της Παρασκευής καλέσει και εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης. Θα συζητηθεί πάντως το 12%, στα πλαίσια του συντονισμού, ώστε να γίνει μία καινούρια προσπάθεια. Να παρουσιαστούν τα επιχειρήματα του Νομού Καβάλας στην Αθήνα και να εξασφαλισθεί ίση – δίκαιη μεταχείριση της Καβάλας σε σχέση με την επιδότηση εργασίας που ισχύει στη Θράκη.

Αυτή την περίοδο ο ΟΑΕΔ Καβάλας πληρώνει το πρώτο εξάμηνο του 2010, όπου η επιδότηση εργασίας υπολογίζεται σε ποσοστό 4%. Τα χρήματα όμως δεν είναι αρκετά για να πληρωθούν όλοι οι δικαιούχοι. Σύμφωνα με πληροφορίες οι πληρωμές που έγιναν έφτασαν περίπου μέχρι τη μέση, δηλαδή αφορούν τους μισούς δικαιούχους. Οι υπόλοιποι μισοί περιμένουν την Αθήνα να στείλει κι άλλα χρήματα στην Καβάλα και να ολοκληρωθεί η διαδικασία των πληρωμών.

 

Προηγούμενο άρθρο

Επιστολή ιδιοκτητών ΤΑΞΙ στον περιφερειάρχη

Επόμενο άρθρο

Πληρώθηκαν στο εργοστάσιο