Dark Mode Light Mode

Επιστολή ιδιοκτητών ΤΑΞΙ στον περιφερειάρχη

Επιστολή στον περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης Άρη Γιαννακίδη έστειλαν την περασμένη Παρασκευή τα σωματεία Ιδιοκτητών Ταξί της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Η επιστολή έχει την υπογραφή του προέδρου του περιφερειακού συμβουλίου ΤΑΞΙ, Γρηγόρη Αποστολίδη, προέδρου του Eurotaxi Καβάλας και του γενικού γραμματέα Μάριου Πολυχρονιάδη. Η επιστολή – η οποία έγινε γνωστή σε όλη την Ελλάδα – για να κάνουν το ίδιο περιφερειακή συμβούλια ΤΑΧΙ απ΄ όλη την υπόλοιπη χώρα προς τον αιρετό περιφερειάρχη, έχει το ακόλουθο περιεχόμενο:

«Η ελληνική κοινωνία και η ιδιαίτερα ο κλάδος των ταξί βιώνει τις χειρότερες μέρες της μεταπολεμικής Ελλάδος. Η αναδουλειά και τα συσσωρευμένα χρέη των συναδέλφων, έφεραν δυστυχώς πολλούς ιδιοκτήτες ΤΑΧΙ κάτω από τα όρια της φτώχειας και στην εξαθλίωση και στην αυτοχειρία. Πολλοί συνάδελφοι για να μπορέσουν ν’ απεγκλωβιστούν από τα χρέη του ΤΕΒΕ και των δανείων πουλούν τα αυτοκίνητά τους σε τιμές όσο – όσο, με σκοπό όχι να κερδίσουν, αλλά ν΄ απεγκλωβιστούν από τα χρέη που διογκώνονται συνεχώς. Ο νόμος 4093 του 2012 και η εφαρμογή του νόμου 4070 του ίδιου χρόνου, για έκδοση 20 νέων αδειών, έφερε τα πάνω – κάτω στον κλάδο. Εκτιμώντας την παρούσα κατάσταση και σαν τον αρμοδιότερο θεσμικά υπεύθυνο απευθυνόμαστε σ΄ εσάς και ζητάμε:

-Την κατανόηση τεράστιου κοινωνικά προβλήματος που προέκυψε για τη μεγάλη πλειοψηφία των αυτοκινητιστών.

-Την παρέμβασή σας στην κυβέρνηση για την αναβολή δύο ετών της πρώτης εφαρμογής του σχετικού νόμου, για τη διαδικασία έκδοσης νέων αδειών.

-Εκτιμούμε ότι ο χρόνος αυτής της αναβολής αυτά τα δύο χρόνια θα δείξει και θ΄ αναδείξει τις πραγματικές ανάγκες της κοινωνίας για νέες άδειες.

Πιστεύουμε ότι η τεκμηριωμένη άποψη από επιστήμονες, δηλαδή την επιτροπή του άρθρου 85 που προβλέπεται θα καθορίσει σημαντικά την ομαλή, χωρίς προβλήματα, μετάβαση της αφομοίωσης των νέων αδειών».

 

Προηγούμενο άρθρο

Αποτελάσματα - Βαθμολογίες ( Πρωταθλήματα ΕΠΣΚ)

Επόμενο άρθρο

Επιμελητήριο προς Ενεργειακή: Πληρώστε την αγορά