cialis Online φαρμακείο Farmakeio Trikala με τις καλύτερες τιμές στην Ελλάδα. Looking for a cutting-edge trading platform? Immediate Edge offers state-of-the-art tools for modern traders.

Επιστροφή τον ερχόμενο Σεπτέμβρη για τους μαθητές του 21ου δημοτικού & του 5ου γυμνασίου

 Επιστροφή τον ερχόμενο Σεπτέμβρη για τους μαθητές του 21ου δημοτικού & του 5ου γυμνασίου

Με δύο κτηριακές εκκρεμότητες για το δήμο Καβάλας άρχισε το σχολικό έτος 2014 – 2015 και ειδικότερα πρόκειται για τους μαθητές του 21ου δημοτικού σχολείου Αγίου Λουκά που μετακινούνται στα σχολεία του Φλορέξ και της οδού Αλκίνοου, καθώς και για τους μαθητές του 5ου γυμνασίου της Παναγίας που μετακινούνται στο 4ο γυμνάσιο. Ερωτώμενος σχετικά, ο πρόεδρος της ενιαίας πρωτοβάθμιας σχολικής επιτροπής Νίκος Ξανθόπουλος μας απάντησε ότι και για τις δύο περιπτώσεις ισχύουν οι δεσμεύσεις της δημάρχου Δήμητρας Τσανάκα. Αμέσως δηλαδή μόλις ολοκληρωθούν οι επιβεβλημένες εργασίες και οι σχολικές μονάδες κριθούν ασφαλέστατες για τους μαθητές, τότε κι εκείνοι θα επιστρέψουν στις γνωστές σχολικές τους αίθουσες.

Αναφορικά με το 21ο δημοτικό, ο κ. Ξανθόπουλος μας ενημέρωσε ότι τελικά μάλλον δε θα απαιτηθούν εκτεταμένες παρεμβάσεις, ενώ ακριβέστερες ανακοινώσεις θα πρέπει να αναμένονται εντός των επόμενων εβδομάδων. Φαίνεται ότι μάλλον θα καταργηθεί ο χώρος του γυμναστηρίου που βρίσκεται στο υπόγειο του δημοτικού σχολείου, διότι σύμφωνα με την τεχνική έκθεση εκεί θα πρέπει να υλοποιηθούν οι παρεμβάσεις – επιχωματώσεις – ενισχύσεις, προκειμένου το κτήριο να είναι απολύτως ασφαλές και λειτουργικό για τους μαθητές του.

Η στέγη ήδη επισκευάζεται και στεγανοποιείται. Κατά την εκτίμηση του Νίκου Ξανθόπουλου, η επιστροφή των μαθητών στο 21ο δημοτικό δε θα γίνει μέσα στο χειμώνα. Εξάλλου, η συνύπαρξη των μαθητών του 21ου και του 22ου δημοτικού είναι αρμονική κι άρα επιστροφή θα πρέπει να αναμένεται με την έναρξη του επόμενου σχολικού έτους 2015 – 2016.

Αναφορικά με το κτήριο του 5ου γυμνασίου, η καθυστέρηση είναι μεγαλύτερη εξαιτίας της εμπλοκής της εφορίας νεωτέρων μνημείων. Για το θέμα μεριμνούν τόσο ο αντιδήμαρχος τεχνικών Φίλιππος Φιλιππίδης, όσο και ο αντιδήμαρχος πολιτισμού Μιχάλης Λυχούνας που επιπλέον είναι και ο καθ’ ύλην αρμόδιος αρχαιολόγος. Αν και η εξέλιξη των εργασιών ακολουθεί ρυθμούς ιδιωτικού τομέα, ωστόσο μάλλον ανέφικτη είναι η επιστροφή των μαθητών τον ερχόμενο Γενάρη. Άρα επαναλειτουργία του 5ου γυμνασίου θα πρέπει να αναμένεται επίσης με την έναρξη του επόμενου σχολικού έτους 2015 – 2016.

 

Διαβάστε επίσης