Την προηγούμενη εβδομάδα ο Γενικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας Θράκης Θανάσης Καρούντζος υπέγραψε απόφαση με την οποία παραχωρείται κατά χρήση στην εταιρία ΕΔΕΜ ΑΒΕΕ (έδρα της εταιρίας η Χρυσούπολη) έκταση 22 περίπου στρεμμάτων, 150 μέτρα πιο ψηλά από τον Παράδεισο Νέστου. Η απόφαση αυτή δίνει επιτέλους «οξυγόνο» σε μια επενδυτική προσπάθεια που άρχισε στο τέλος της δεκαετίας του 2000. Τότε επιχειρηματίας με καταγωγή από τη Χρυσούπολη που ζει στην Αυστραλία είχε την ιδέα να εμφιαλώσει το νερό των πηγών του Παραδείσου. Εκείνη η προσπάθεια συνεχίζεται αφού η γραφειοκρατία δημιουργεί ένα σωρό προβλήματα. Καθυστερεί την επενδυτική προσπάθεια σε μια εποχή που η χώρα ισχυρίζεται ότι φροντίζει για το ακριβώς αντίθετο.
Η ιδέα του Απόστολου Πετρίδη είναι καλά προετοιμασμένη. Ο έλληνας της Αυστραλίας έχει επαφές με εταιρίες από τη Κίνα όπου σκοπεύει να εξάγει το προϊόν. Ακολουθεί οδηγίες ίδιου αντικειμένου εταιρίας των νησιών Φίτζι. Κι ενώ όλα τα ετοιμάζει σωστά, δεν υπολογίζει την γραφειοκρατία. «Λες και δε θέλουν να κάνουμε την επένδυση» είπε χθες στην εφημερίδα μας ο αντιπρόεδρος της ΕΔΕΜ ΑΒΕΕ κ. Ηλίας Τριανταφύλλου, κάτοικος Χρυσούπολης. Ο κ. Τριανταφύλλου πριν από λίγες μέρες έλαβε υπόσχεση από τον Δήμαρχο Νέστου ότι κι ο Δήμος θα βοηθήσει για να λυθεί το επόμενο εμπόδιο. Το κράτος να αναγνωρίσει την πηγή των νερών του Παραδείσου ως πηγή φυσικού μεταλλικού νερού. Ταυτόχρονα οι προσπάθειες συνεχίζονται προκειμένου να εξασφαλιστούν κι άλλες άδειες που χρειάζονται για να προχωρήσει η επένδυση. «Αν δεν ήμουν εγώ να τρέχω στα υπουργεία και τις υπηρεσίες ο κ. Πετρίδης θα είχε εγκαταλείψει το σχέδιο» είπε επίσης ο Ηλίας Τριανταφύλλου.
Στο οικόπεδο των 22 στρεμμάτων (μια πλαγιά πάνω από το χωριό Παράδεισος) θα εγκατασταθεί ο απαραίτητος εξοπλισμός εμφιάλωσης νερού. Η επένδυση όταν πρωτοσχεδιάστηκε είχε προϋπολογισμό άνω των 3 εκ ευρώ. Αυτό το νούμερο είναι σήμερα με ερωτηματικό καθώς πέρασαν πολλά χρόνια και τα δεδομένα ίσως να έχουν αλλάξει. Σύμφωνα με τους επενδυτές το νερό που θα εμφιαλώνεται θα προωθηθεί και στην εσωτερική αγορά. Κατά πάσα πιθανότητα θα έχει την ονομασία Paradise. Σημειώνουμε ότι το 2008 η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Καβάλας είχε συζητήσει το θέμα σε συνεδρίαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου κι είχε εγκρίνει τους περιβαλλοντικούς όρους της επένδυσης.