Dark Mode Light Mode
ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΝΟΕΜΒΡΗ 2012
Ερωτήματα εκτός ημερησίας διατάξεως για το ΙΚΑ – το Κολυμβητήριο – το Περιγιάλι
Πρόσκληση Εριφυλλίδη σε πρώην δημοτικούς συμβούλους

Ερωτήματα εκτός ημερησίας διατάξεως για το ΙΚΑ – το Κολυμβητήριο – το Περιγιάλι

Ενημέρωση για την επίλυση του κτιριακού προβλήματος του ΙΚΑ ζήτησε ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης του δημοτικού συμβουλίου Καβάλας Θόδωρος Καλλιοντζής στη διάρκεια της χθεσινής εκτός ημερησίας διατάξεως διαδικασία, με την ευκαιρία της πρόσφατης επισκέψεως στην Καβάλα του διοικητή Ροβέρτου Σπυρόπουλου. Ο οποίος πρότεινε την παραχώρηση εκ μέρους του δήμου δύο ορόφων του κάτω νοσοκομείο, ενώ ακόμη παραμένει σε εκκρεμότητα γενικότερα το ζήτημα της παραχώρησης του κτιρίου.

Για κωμωδία που παίχθηκε την περασμένη εβδομάδα έκανε λόγο ο κ. Εριφυλλίδης, υπενθυμίζοντας ότι τα κτιριακό πρόβλημα του ΙΚΑ υπάρχει εδώ και μία 20ετια. Πάμπολλες φορές έχουν πραγματοποιηθεί ανάλογες συσκέψεις κι έχουν εξετασθεί πολλές λύσεις, πάντοτε όμως το ζήτημα κατέληγε στις καλένδες. Ο κ. Εριφυλλίδης αποφάνθηκε ότι πριν από τη συμμετοχή στη σύσκεψη θα έπρεπε να είχε εξετασθεί το θέμα από το δημοτικό συμβούλιο, προκειμένου να έχει εξασφαλισθεί μια ομόφωνη άποψη – πρόταση.

Απαντώντας ο Δήμαρχος Καβάλας τόνισε ότι και μόνο το γεγονός του αιτήματος παραχώρησης από τον δήμο που έθεσε ο διοικητής του ΙΚΑ Ροβέρτος Σπυρόπουλος είναι η καλύτερη απόδειξη αναγνώρισης του ιδιοκτησιακού καθεστώτος για το κάτω νοσοκομείο. Βάσει της πληροφόρησης που έχει ο κ. Σιμιτσής, εκτιμά πως η επίσκεψη ήταν ένα ακόμη επικοινωνιακό παιχνίδι, παρόμοιο με όλα τα προηγούμενα. Εάν ωστόσο κάποια στιγμή τεθεί στον δήμο μια σοβαρή πρόταση, τότε και το δημοτικό συμβούλιο θα συνεδριάσει και μια οριστική απάντηση επί του αιτήματος θα αποφασιστεί. Δε θα απέκλειε την παραχώρηση ο κ. Σιμιτσής, εάν όμως αυτή αφορούσε για παράδειγμα στη δημιουργία πολυκλινικής για την εξυπηρέτηση των δημοτών, κάτι που έχει εφαρμοστεί επιτυχώς και σε άλλες περιοχές.

Για τίποτε δε δεσμεύθηκε ο δήμος Καβάλας κατά τη διάρκεια της επισκέψεως του κ. Σπυρόπουλου, διευκρίνισε ο αντιδήμαρχος Θόδωρος Μουριάδης που είχε παραστεί στη σύσκεψη. Εξήγησε ο κ. Μουριάδης σχετικά με τη δημιουργία επιτροπής που θα επεξεργαστεί το θέμα, όπου και θα συμμετέχει εκπρόσωπος του δήμου και του ΤΕΕ ΑΜ, δεν απέκλεισε όμως η υπόθεση να καταλήξει σε φιάσκο.

 

ΠΟΥ – ΠΩΣ – ΠΟΣΟ – ΠΟΙΟ

Ερώτηση σχετική με το κολυμβητήριο και τη λειτουργία του έθεσε ο επικεφαλής της ΑΚΕΠ Στάθης Εριφυλλίδης, θέλοντας να μάθει πόσα καύσιμα καταναλώθηκαν στη διάρκεια αρμοδιότητας της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑΣ και στη διάρκεια αρμοδιότητας του δήμου, ποιος είναι ο υπεύθυνος λειτουργίας και εάν υφίσταται η ομάδα εργασίας, ποιος είναι ο τεχνικός και εάν διαθέτει τις γνώσεις, πόσα άτομα απασχολούνται – πως προσελήφθησαν και με πόσα αμείβονται, πόσα εισπράττουν οι αθλητικοί σύλλογοι από τους πολίτες. Το σύνολο των ερωτημάτων του ο κ. Εριφυλλίδης το έθεσε γραπτώς και με ανάλογο τρόπο θέλησε να λάβει τις απαντήσεις.

Για την πρόταση που κατέθεσε ο δήμος στο πρόγραμμα ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ μίλησε ο αντιδήμαρχος τεχνικών Θόδωρος Μουριάδης, προκειμένου να εξασφαλισθεί περαιτέρω εξοικονόμηση ενέργειας. Πολύ περισσότερο από το 50% πάντως έχει μειωθεί η δαπάνη του πετρελαίου, ενώ εξοικονόμηση γίνεται και στη χρήση του ηλεκτρικού ρεύματος. Τα τεχνικά προβλήματα που προέκυψαν αντιμετωπίσθηκαν με επιτυχία. Ίσως με την αντλία θερμότητας που θα τοποθετηθεί και με την εκμετάλλευση της γεωθερμίας, στο μέλλον η δαπάνη να μηδενιστεί.

 

ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ & ΠΕΡΙΓΙΑΛΙ

Ο Στάθης Εριφυλλίδης επίσης ρώτησε ευθέως τη διοίκηση εάν ο τομέας της καθαριότητας του δήμου θα ανατεθεί σε ιδιώτη εργολάβο. Δε θα ήταν άσχημη λύση για ορισμένους τομείς ο δήμος να καταφεύγει στη συνεργασία με ιδιώτες, απάντησε ο Δήμαρχος. Κάτι παρόμοιο εξάλλου γίνεται κατά την υλοποίηση έργων από την τεχνική υπηρεσία. Η σύμβαση που έχει υπογραφεί με το ιδιωτικό συνεργείο καθαριότητας των εσωτερικών χώρων του δημαρχείου κατοχυρώνει τα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων και οι αμοιβές τους είναι απολύτως διασφαλισμένες. Την εργασία χρήσης της σκούπας πάντως μπορούν να την αναλάβουν άτομα που θα ανήκουν στον ΚΟΙΣΠΕ.

Ο Άρης Βέρρος θέλησε να ενημερωθεί για την πρόοδο της πράξης εφαρμογής του σχεδίου Περιγιαλίου και εάν υπάρχει κάτι ανακοινώσιμο εκ μέρους του αντιδημάρχου Θόδωρου Μουριάδη. Το πρόβλημα της επιτροπής που εξετάζει το θέμα ήταν η παντελής έλλειψη εμπειρίας, απάντησε ο κ. Μουριάδης, έτσι τα μέλη της επιτροπής εξέτασαν την υπόθεση εξαρχής. Ο έλεγχος των ενστάσεων ολοκληρώθηκε. Ο νομικός σύμβουλος του ΥΠΕΚΑ προσέφερε τις γνώσεις του σε συγκεκριμένο πρόβλημα, ενώ βάσει χρονοδιαγράμματος φαίνεται ότι έως το τέλος Ιανουαρίου το χρόνιο πρόβλημα επιτέλους θα βρει τη λύση του.

 

ΤΙΣ ΑΚΟΥΝ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΝ;

Ο κ. Βέρρος ζήτησε επίσης ενημέρωση και για την επίσκεψη του Δημάρχου στη Θεσσαλονίκη στο πλαίσιο ελληνογερμανικού συνεδρίου με παρόντα τον κ. Φούχτελ, όταν και σημειώθηκαν επεισόδια. Ο Δήμαρχος αναρωτήθηκε πως είναι δυνατόν οι ερωτήσεις που διατυπώνονται εντός της αιθούσης να είναι πανομοιότυπες με εκείνες που ακούγονται κάθε πρωί από συγκεκριμένο ραδιοσταθμό, από τη συχνότητα του οποίου ακούγονται διαρκώς και ύβρεις εις βάρος του. Για ιδιαίτερα χρήσιμες συναντήσεις κατά τις οποίες γνωστοποιούνται ζητήματα που αφορούν στην ελληνική κοινωνία έκανε λόγο ο κ. Σιμιτσής, συμπληρώνοντας ότι επί του παρόντος πρέπει να επιδεικνύεται ψυχραιμία και να μη δημιουργείται ρατσιστική ατμόσφαιρα.

 

Προηγούμενο άρθρο

ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΝΟΕΜΒΡΗ 2012

Επόμενο άρθρο

Πρόσκληση Εριφυλλίδη σε πρώην δημοτικούς συμβούλους