Dark Mode Light Mode

Ερώτηση βουλευτών ΚΚΕ για το πλοίο «Θεόφιλος»

Οι βουλευτές του ΚΚΕ, Θεοδόσης Κωνσταντινίδης και Ελένη Γερασιμίδου κατέθεσαν στη βουλή ερώτηση προς τους Υπουργούς Ναυτιλίας και Μακεδονίας – Θράκης σχετικά με τα «προβλήματα των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών των νησιών του βορείου Αιγαίου». Συγκεκριμένα αναφέρουν:

Μια νέα ταλαιπωρία ήρθε να προστεθεί στα μεγάλα χρόνια προβλήματα των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών των νησιών του Β. Αιγαίου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας «ΝΕL LINES» στην οποία ανήκει το πλοίο «Θεόφιλος», «λόγω μη έγκαιρης ολοκλήρωσης των εργασιών ετήσιας επιθεώρησης του πλοίου Ε/Γ-Ο/Γ ΘΕΟΦΙΛΟΣ», τα δρομολόγια των γραμμών δημόσιας υπηρεσίας που εξυπηρετεί το πλοίο θα παραμείνουν ανεκτέλεστα από την Κυριακή 23/06/2013 έως και το Σάββατο 29/06/2013.

Η ματαίωση αφορά συνολικά τρία δρομολόγια (Θεσσαλονίκη – Λήμνο – Μυτιλήνη – Χίο – Βαθύ και επιστροφή, Καβάλα – Λήμνο – Μυτιλήνη – Χίο – Βαθύ και επιστροφή και Καβάλα – Λήμνο – Μυτιλήνη – Χίο – Καρλόβασι – Αγ. Κήρυκο και επιστροφή).

Το γεγονός αναδεικνύει για άλλη μία φορά το σοβαρό πρόβλημα της σύνδεσης των νησιών με την ηπειρωτική χώρα, που όσο παραμένει στα χέρια των εφοπλιστών έχει τραγικές συνέπειες για τους νησιώτες και συνολικά τους εργαζόμενους, αλλά και την τουριστική κίνηση ιδιαίτερα αυτήν την περίοδο.

Οι κάτοικοι των νησιών καταντούν έρμαια στις ορέξεις των εφοπλιστών, που ενώ εισπράττουν παχυλές επιδοτήσεις για τις διαβόητες «άγονες γραμμές», οι τιμές των εισιτηρίων αυξάνονται και οι εργασιακές σχέσεις των ναυτεργατών συνεχώς επιδεινώνονται.

Αποδεικνύεται ότι οι ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες όσο θα είναι στα χέρια των εφοπλιστών δεν μπορεί να γίνεται λόγος ούτε για ασφάλεια, ούτε για σύγχρονες, φτηνές συγκοινωνίες που θα εξυπηρετούν πραγματικά τις λαϊκές ανάγκες.

 

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κ.κ. Υπουργοί τι μέτρα προτίθεται να πάρει η κυβέρνηση για την απρόσκοπτη επικοινωνία των νησιών με σύγχρονα, ασφαλή πλοία, με φθηνά εισιτήρια και με δρομολόγια που θα εξυπηρετούν συνολικά τόσο την τουριστική κίνηση, όσο και τις ανάγκες των κατοίκων των νησιών.

 

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο

Κατά της παρέλασης και της Πατριωτικής Κίνησης

Επόμενο άρθρο

Μεγάλη επιτυχία της Συναυλίας Τερζή