Dark Mode Light Mode

Ετοιμάζουν κινητοποιήσεις βενζινοπώλες – μεταπωλητές

Ο πρόεδρος του σωματείου βενζινοπωλών Καβάλας Φώτης Πούλιος ήταν την Τρίτη στη Θεσσαλονίκη σε μία μεγάλη συνάντηση πρατηριούχων και μεταπωλητών πετρελαίου θέρμανσης, προερχόμενων από τη Βόρεια Ελλάδα.

Ήταν συνδικαλιστές και επαγγελματίες που ανησυχούν, για την κατάσταση που θα επικρατήσει στην αγορά από τη Δευτέρα 15 Οκτωβρίου, που θα κυκλοφορήσει προς πώληση το πετρέλαιο θέρμανσης, στην ίδια όμως τιμή με αυτό της κίνησης.

Σ΄ αυτή τη συνάντηση που από πλευράς προσέλευσης σημείωσε μεγάλη επιτυχία πρατηριούχοι και μεταπωλητές έδειξαν υψηλή διάθεση για κινητοποιήσεις. Αυτές φαίνεται ότι δρομολογούνται από τη συντονιστική επιτροπή που δημιουργήθηκε για να γίνουν όχι μόνο σε όλη τη Βόρεια Ελλάδα, αλλά σε όλη την Ελλάδα, την ερχόμενη εβδομάδα.

Πρατηριούχοι και μεταπωλητές υποστηρίζουν ότι η εξίσωση της τιμής δε θα δημιουργήσει επί πλέον έσοδα στο κράτος. Κρύβουν ότι πρόκειται για μία απόφαση πολιτική για να επιτευχθεί η όσο το δυνατόν καλύτερη τιμή στην ιδιωτικοποίηση της ΔΕΣΠΑ που είναι προ των πυλών.

Πιθανές κινητοποιήσεις που θα γίνουν σε όλη την Ελλάδα την ερχόμενη εβδομάδα είναι αποκλεισμός νομαρχιών, αποκλεισμός του υπουργείου οικονομικών, εφοριών, ανακοινώσεις στα τοπικά μέσα ενημέρωσης, αλλά και μία ακραία περίπτωση διαμαρτυρίας όπου κανείς δε θα αγοράζει πετρέλαιο θέρμανσης κι έτσι δε θα γίνει διανομή στους ιδιώτες.

Το σωματείο πρατηριούχων υγρών καυσίμων Νομού Καβάλας συμμετέχει σ΄ αυτή την προσπάθεια συντονισμού, ενημερώνει τα μέλη του και είναι έτοιμο να αντιδράσει όπως ακριβώς θα συμβεί σε όλη την Ελλάδα.

 

 

Προηγούμενο άρθρο

Νοκ άουτ ο Ν` Ντιαγιέ για μεγάλο χρονικό διάστημα - Ερωτηματικό ο Μιγιάτοβιτς

Επόμενο άρθρο

Διανυκτέρευση κρουαζιερόπλοιου στην Καβάλα