• 1 Ιουλίου 2024,
cialis Online φαρμακείο Farmakeio Trikala με τις καλύτερες τιμές στην Ελλάδα. Looking for a cutting-edge trading platform? Immediate Edge offers state-of-the-art tools for modern traders.

Ευχάριστες ανακοινώσεις στο Δ/Σ – Προχωρούν οι παραχωρήσεις στρατοπέδων και τελωνείου

 Ευχάριστες ανακοινώσεις στο Δ/Σ  – Προχωρούν οι παραχωρήσεις στρατοπέδων και τελωνείου

Αναζήτηση βολικού χώρου ο οποίος θα λειτουργήσει για τη στέγαση των γραφείων της αντιπολίτευσης του δημοτικού συμβουλίου εξελίσσεται από τη δημοτική αρχή, ενώ το προεδρείο του σώματος παραμένει ανοικτό σε προτάσεις αναφορικά με μια βολικότερη αίθουσα συνεδριάσεων, βάσει και των αιτημάτων που κατέθεσαν οι δημοσιογράφοι του δημοτικού ρεπορτάζ. Αυτό ανακοίνωσε κατά την έναρξη της συνεδριάσεως του σώματος το απόγευμα της Δευτέρας ο πρόεδρος Γιώργος Γραμμένος. Ο Άρης Βέρρος ζήτησε επιπλέον και γραμματειακή υποστήριξη για την αντιπολίτευση, κάτι που ο κ. Γραμμένος δήλωσε ότι θα ερευνηθεί.
Δύο θέματα προς συζήτηση κατατέθηκαν χθες στο προεδρείο από τη Λαϊκή Συσπείρωση, το πρώτο για τον ΕΝΦΙΑ και το δεύτερο για την αξιολόγηση. Ο Χρήστος Ποτόλιας ζήτησε τα θέματα να συζητηθούν ως έκτακτα. Θέμα ψηφίσματος κατά του ΕΝΦΙΑ κατέθεσε και η Συμπαράταξη Πολιτών.
Η δήμαρχος Δήμητρα Τσανάκα συνεχάρη δημοσίως τη Σταυρούλα Τσολακίδου για τις παγκόσμιες επιτυχίες της, οι οποίες συμβάλουν και στην προβολή της Καβάλας. Η κ. Τσανάκα ενημέρωσε το σώμα και σχετικά με την πρόσφατη συνάντηση για τον αγωγό ΤΑΡ στην Αθήνα. Μετέφερε την αγωνία της για τις προθεσμίες και το χρονικό περιθώριο προσφυγής στο ΣτΕ. Εξήγησε ότι η ίδια κινήθηκε και προχώρησε τη διαδικασία, ενώ ο δήμος θα διαμαρτυρηθεί και μεμονωμένα στο ΣτΕ.
Θετικές πληροφορίες για την παραχώρηση των στρατοπέδων έλαβε η Δήμητρα Τσανάκα από την Αθήνα, καθώς και για την παραχώρηση του τελωνείου στο δήμο. Δεν απέκλεισε μάλιστα το ενδεχόμενο στην επόμενη συνεδρίαση να υπάρξει κάτι ευχάριστο προς ανακοίνωση ειδικά για την υπόθεση παραχώρησης των στρατοπέδων. Την ικανοποίηση της δημάρχου για την παραχώρηση των στρατοπέδων πάντως δε συμμερίστηκαν οι πτέρυγες της αντιπολίτευσης, πλην του πρώην αντιδημάρχου τεχνικών Θόδωρου Μουριάδη και του δημοτικού συμβούλου Νίκου Κιοσέ.
Μια παράκληση κατέθεσαν στο δημοτικό συμβούλιο τα μέλη της περιφερειακής ένωσης τυφλών που παραβρέθηκαν στην αίθουσα συνεδριάσεων. 15/10/2014 θα εορτασθεί η παγκόσμια ημέρα λευκού μπαστουνιού και τα μέλη της ένωσης ζήτησαν ολιγόλεπτη συσκότιση των δρόμων της Καβάλας, παράλληλα προσκάλεσαν τους συμβούλους σε ειδική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί εκείνη την ημέρα. Η πρόσκληση για την εκδήλωση έγινε άμεσα αποδεκτή από τη δήμαρχο, αλλά για τη συσκότιση των δρόμων θα απαιτηθεί προηγούμενη έρευνα και συζήτηση.
Για την ομαλή λειτουργία του ΔΩΚ και την ομαλή διεξαγωγή των εξετάσεων για τους μαθητές διαβεβαίωσε το σώμα η δήμαρχος, απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις εκτός ημερησίας που δέχτηκε, διευκρινίζοντας φυσικά ότι θα πρέπει να τηρηθούν όλες οι νόμιμες διαδικασίες και να προκηρυχθούν όλες οι θέσεις των διδασκόντων. Έως την οριστική τακτοποίηση του θέματος πάντως, οι καθηγητές θα πρέπει να υπογράψουν έγγραφο σχετικό με την εθελοντική τους εργασία.
Τη σύντομη μεταφορά του Κοινωνικού Παντοπωλείου στο κέντρο της πόλης υποσχέθηκε η δήμαρχος, απαντώντας σε ερωτήσεις συμβούλων και προαναγγέλλοντας ειδικό κονδύλι στον προϋπολογισμό για τη τροφοδοσία του, ενώ για τον έλεγχο των τιμολογίων θα συστήσει διαπαραταξιακή επιτροπή αφού όπως τόνισε χαρακτηριστικά «όποιος καεί στο χυλό φυσάει και το γιαούρτι».
Σε άλλες ερωτήσεις αναφορικά με το έλλειμμα στη δημοτική επιτροπή πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, η δήμαρχος απάντησε προσεκτικά αφού η υπόθεση εξελίσσεται μέσω της δικαιοσύνης, σημείωσε όμως ότι πέραν του επίσημου ποσού ανέκυψαν ανεξόφλητες οφειλές και σε τιμολόγια όπως της ΔΕΗ και της ΔΕΥΑΚ. Η κ. Τσανάκα έδωσε εντολή σε νομικό σύμβουλο να ελέγξει μέσω του υποθηκοφυλακείου τα περιουσιακά στοιχεία του φερόμενου ως υπευθύνου. Η δήμαρχος συμπλήρωσε όμως ότι παρόμοιες ανεξόφλητες οφειλές προς τις ΔΕΚΟ παρατηρούνται και δημοτική επιτροπή δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.
Μέλη της γραμματείας του ΠΑΜΕ που παραβρέθηκαν στη συνεδρίαση ζήτησαν το λόγο προκειμένου να αιτηθούν τη λήψη μέτρων για την ανακούφιση των ανέργων και ειδικότερα την απαλλαγή των ανέργων από τα δημοτικά τέλη, μείωση των δημοτικών τελών για τους χαμηλοσυνταξιούχους, καθώς και μια σειρά θεμάτων επί των οποίων ωστόσο καμία απολύτως αρμοδιότητα δεν έχει η δημοτική αρχή Καβάλας.

=====================================================================

 

Διαβάστε επίσης