Dark Mode Light Mode
Με το φορτηγό μες στη Θάλασσα!
Ζήτημα χρόνου η απόκτηση του Μηνά Πτηνόπουλου – Κρούση σε Γιάννη Τοπαλίδη;
ΑΟΚ: Ανακοινώνει νέο διοικητικό συμβούλιο

Ζήτημα χρόνου η απόκτηση του Μηνά Πτηνόπουλου – Κρούση σε Γιάννη Τοπαλίδη;

Ο Μηνάς Πτηνόπουλος είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα φορέσει τη φανέλα του ΑΟΚ, στη νέα αγωνιστική περίοδο.

Πρόκειται για ένα εξαιρετικό ταλέντο που πέρσι αγωνίστηκε με τα χρώματα του Ηρακλή Καβάλας και διακρίθηκε ιδιαίτερα στο πρωτάθλημα της Α` κατηγορίας.

Μάλιστα είχε δημιουργηθεί μεγάλος θόρυβος τον περασμένο Ιανουάριο, όταν είχε δοκιμαστεί στην ομάδα του Πλατανιά και ο Άγγελος Αναστασιάδης ενέκρινε την απόκτηση του. Η ομάδα της Κρήτης άφησε για 6 μήνες τον Πτηνόπουλο στον Ηρακλή, αφού πρώτα είχε συμφωνήσει σε όλα με την ομάδα της Καβάλας. Η αποχώρηση του Άγγελου Αναστασιάδη από τον πάγκο του Πλατανιά, άλλαξε τα δεδομένα. Τελικά η μεταγραφή δεν ολοκληρώθηκε.

Ο Ηρακλής Καβάλας σε αυτή τη χρονική στιγμή προσφέρει χωρίς να ζητήσει το παραμικρό οικονομικό αντάλλαγμα το νεαρό ποδοσφαιριστή στον ΑΟΚ. Καλύπτει εν ολίγοις και όλα τα έξοδα του Πτηνόπουλου.

Η μεταγραφή αναμένεται να ολοκληρωθεί αυτή την εβδομάδα. Ο Πτηνόπουλος όπως όλα δείχνουν θα είναι κανονικά στην πρώτη προπόνηση του ΑΟΚ, την ερχόμενη Δευτέρα.

Πριν τον Ηρακλή αγωνίστηκε στον Κεραυνό Κρηνίδων και έπαιξε δανεικός από τη συγκεκριμένη ομάδα δανεικός στον Μ. Α Φιλίππων, στο ξεκίνημα της ποδοσφαιρικής του καριέρας.

 

*Φήμες για Τοπαλίδη

Το Σαββατοκύριακο κυκλοφόρησαν οι φήμες για ενδιαφέρον του ΑΟΚ, όσον αφορά την πρόσληψη του Γιάννη Τοπαλίδη στο προπονητικό τιμ.

Φήμες που πάντως δεν επιβεβαιώθηκαν από την επίσημη ΠΑΕ.

Ο Γιώργος Μαραντάς μπορεί να συνεχίζει το σχεδιασμό της ομάδας, αλλά δεν αποκλείουμε σε καμία περίπτωση άνθρωπος της ομάδας να πλησίασε τον άμεσο συνεργάτη του Οτο Ρεχάγκελ στην Εθνική Ελλάδας που πάντως φέρεται να είναι πολύ κοντά στο Βύζαντα Μεγάρων.

Ο Τοπαλίδης πέρσι εργάστηκε για 8 παιχνίδια στην Κυπριακή ΑΕ Πάφου, έχοντας 3 νίκες, 2 ισοπαλίες και 3 ήττες.

Είναι γεννημένος στις 24 Νοεμβρίου του 1962 στο Μαυροδένδρι Κοζάνης.

Ως προπονητής εργάστηκε στη Γερμανία σε συλλόγους Γ΄ και Δ΄ Κατηγορίας και της Μπουντεσλίγκα, πριν προσληφθεί ως βοηθός του Ρεχάγκελ στην Εθνική Ελλάδος:

1989-93: Άιντραχτ Έσλινγκεν (Δ΄Κατηγορία)

1993-96: Γκαϊσλίνγκεν (Γ΄Κατηγορία)

1996-98: Μπάκνανγκ (Γ΄Κατηγορία)

1998-01: Χέρτα Βερολίνου , βοηθός προπονητή.

2001-2010: Εθνική Ανδρών Ελλάδας, Βοηθός προπονητή.

Αν τελικά συμφωνήσει ο Τοπαλίδης με τον ΑΟΚ, το ερώτημα έχει να κάνει με τους ρόλους που θα έχουν όλα το ονόματα που ακούγονται για το προπονητικό τιμ( Μαραντάς, Τσιρονίδης, Κατρακυλάκης).

 

 

*23 ΠΑΕ ψήφισαν όχι στη συμμετοχή ομάδων από τη Γ` στη Β` Εθνική.

Την Παρασκευή (26/7) διοικητικό συμβούλιο της Football League πραγματοποιήθηκε ψηφοφορία για τον καταρτισμό των ομίλων του πρωταθλήματος 2013-14. Η ψηφοφορία διεξήχθη για το αν δέχονται οι ΠΑΕ τρεις ομάδες από την Γ’ Εθνική ώστε να συμπληρωθούν οι δύο όμιλοι.

Συγκεκριμένα 23 ΠΑΕ ψήφισαν όχι στην συμμετοχή ομάδων από την Γ’ Εθνική και δύο ψήφισαν ναι. Αυτές που δέχτηκαν να συμμετέχουν ομάδες από την Γ’ Εθνική ήταν ο Βύζαντας και ο Φωκικός.

Η αρχική προκήρυξη της Football League προέβλεπε την συμμετοχή 28 ομάδων σε δύο ομίλους των δεκατεσσάρων ομάδων. Οι ομάδες μετά την αποχώρηση της ΑΕΛ, την απόφαση της ΑΕΚ να συμμετάσχει στην Γ Εθνική και την συγχώνευση της Κέρκυρας, μειώθηκαν σε 25.

Στην συνεδρίαση έδωσαν το παρών οι διοικήσεις των ΠΑΕ Πανηλειακός, Ζάκυνθος και Βατανιακός, οι οποίες αποφάσισαν να προσβάλουν την απόφαση της Football League στην ΕΠΟ.

Αν οι ομάδες γίνουν 24 τότε το νέο πρωτάθλημα θα διεξαχθεί με δύο ομίλους των 12 ομάδων ενώ σε περίπτωση που μείνουν λιγότερες τότε θα γίνει ένας όμιλος. Επίσης, σήμερα (26/7) αναμένεται η απόφαση του Πανσερραϊκού για το αν θα κατέβει στο νέο πρωτάθλημα.

Δεν αποκλείεται να αποχωρήσουν και άλλες ΠΑΕ οι οποίες δεν μπορούν να φθάσουν το όριο του μπάτζετ που έχει θέση η διοργανώτρια αρχή για συμμετοχή στο νέο πρωτάθλημα και φθάνει τις 500.000 ευρώ.

Όσον αφορά τις ομάδες που θα ανέβουν στην Σουπερλιγκ σε περίπτωση καταρτισμού δύο ομίλων την άνοδο θα εξασφαλίσουν οι δύο πρωταθλήτριες ομάδες και η τρίτη θα προκύψει από αγώνα μπαράζ.

 

 

 

*Ενωση : Ο Στεφανίδης καταλήγει στον Κολοσσό

Μόνο τα τυπικά φαίνεται να απομένουν ώστε ο Χριστόφορος Στεφανίδης να αποτελέσει παίκτη του Κολοσσού Ρόδου την καινούρια σεζόν.

Ο 33χρονος γκαρντ δεν πρόκειται να παραμείνει στην Καβάλα, η οποία υποβιβάστηκε από την Basket League ΟΠΑΠ στην Α2, όπως έχει ήδη ενημερώσει τους διοικούντες την Ένωση. Οι νησιώτες κινήθηκαν άμεσα για την απόκτησή του, με τις διαπραγματεύσεις να είναι πλέον σε προχωρημένο στάδιο για διετές συμβόλαιο συνεργασίας.

Ο Χριστόφορος Στεφανίδης έχει δεχθεί κρούση και από τονΊκαρο Χαλκίδας αλλά και από τον ΚΑΟΔ, ωστόσο φαίνεται πως προτιμάει να συνεχίσει την καριέρα του στη Ρόδο. Δεν αποκλείεται, μάλιστα, πολύ σύντομα να ανακοινωθεί και επίσημα από τον Κολοσσό, από τον οποίο αναφέρουν πως μόνο οι υπογραφές στο καινούριο συμβόλαιό του απομένουν ώστε να ολοκληρωθεί και από τυπικής άποψης η μεταγραφή του στην ομάδα τους.

 

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο

Με το φορτηγό μες στη Θάλασσα!

Επόμενο άρθρο

ΑΟΚ: Ανακοινώνει νέο διοικητικό συμβούλιο