Dark Mode Light Mode

Ζημιές άνω των 100.000 ευρώ!

Ούτε  σήμερα το πρωί είχε ηρεμήσει η κατάσταση στο διοικητήριο, μετά το γνωστό πια γεγονός τα ξημερώματα της Πέμπτης. Το πρωί οι υπάλληλοι προσήλθαν κανονικά, στη δουλειά τους. Οι περισσότεροι βρέθηκαν προ εκπλήξεως, βλέποντας τι κατάσταση επικρατούσε στη βόρεια πλευρά της πυλωτής, στην πίσω είσοδο του κτηρίου. Είσοδος η οποία ήταν χθες εκτός λειτουργίας, παρά το ότι χρησιμοποιείται συχνά κι από τους εργαζόμενους, κι από τους πολίτες που εξυπηρετούνται στις υπηρεσίες της πρώην νομαρχίας.

Στο γραφείο του ο αντιπεριφερειάρχης Αρχέλαος Γρανάς, μίλησε στους δημοσιογράφους. Υπηρεσιακοί παράγοντες παρέδωσαν υλικό από το καταγραφικό της κάμερας, προκειμένου η αστυνομία να εξετάσει τις εικόνες, πριν από το γνωστό γεγονός.

Η Διεύθυνση συγκοινωνιών δεν λειτούργησε χθες. Η υπηρεσία ήταν ιδιαίτερα ταλαιπωρημένη από την εμπρηστική ενέργεια, στην πυλωτή του κτηρίου. Μές στους χώρους της υπηρεσίας μύριζε έντονα καπνός. Συνεργείο καθαριότητας ανέλαβε να καθαρίσει όλους τους χώρους της υπηρεσίας, η οποία το μεσημέρι προσπάθησε να διαπιστώσει εάν υπάρχει on line επικοινωνία με το υπουργείο.

Το αυτοκίνητο τζιπ που χρησιμοποιεί ο Αρχ. Γρανάς βρέθηκε σε σχετικά καλή κατάσταση, με λίγες ζημιές από τη φωτιά της προηγούμενης βραδιάς. Το επιβατικό αυτοκίνητο που καταστράφηκε χρησιμοποιούνταν συνήθως από τη Διεύθυνση Υγείας. Ενώ το λεωφορείο χρησιμοποιούνταν γενικότερα από τις υπηρεσίες της περιφερειακής ενότητας.

Όπως είπε στους δημοσιογράφους ο αντιπεριφερειάρχης οι ζημιές υπολογίζονται άνω των 100.000 ευρώ. Καταβάλλεται προσπάθεια αυτές να καλυφθούν από την πολιτική προστασία, μέσω δηλαδή της υπηρεσιακής οδού, προκειμένου γρήγορα ν΄ αποκατασταθούν.

Το κτήριο είπε στους δημοσιογράφους ο Αρχ. Γρανάς, φυλάγεται μέχρι τις 8.00 κάθε απόγευμα. Στη συνέχεια αποχωρεί ο φύλακας που επανέρχεται τις πρώτες πρωϊνές ώρες, κάθε εργάσιμης ημέρας.

Από την προανάκριση προκύπτει ξεκάθαρα ότι καθοριστικό σημείο για την εξάπλωση της φωτιάς, ήταν το γεγονός ότι οι δράστες πριν τοποθετήσουν τα γκαζάκια – τους αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς – χρησιμοποίησαν εύφλεκτο υλικό, που σκόρπισαν πάνω στ΄ αυτοκίνητα, αλλά και στο έδαφος κάτω από την πυλωτή. Με τη βοήθεια του αέρα η φωτιά πήρε γρήγορα μεγάλες διαστάσεις, παρά το ότι ένας εκρηκτικός μηχανισμός δεν ενεργοποιήθηκε, τον περισυνέλεξαν οι πυροσβέστες και τον παρέδωσαν στην ελληνική αστυνομία.

Το δελτίο της ελληνικής αστυνομίας όπως εκδόθηκε χθες το μεσημέρι από το αρχηγείο της ελληνικής αστυνομίας στην Αθήνα, αναφέρει τα ακόλουθα: «Στις 4 Ιουλίου και ώρα 01.35, στην Καβάλα 20 με 30 άτομα που φορούσαν κουκούλες, κράνη, έφεραν σιδερολοστούς, έλουσαν με εύφλεκτο υλικό – βενζίνη – χώρο στάθμευσης υπηρεσιακών αυτοκινήτων, της περιφερειακής ενότητας Καβάλας, πρώην διοικητήριο, στη συνέχεια τοποθέτησαν 4 αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς – γκαζάκια – σε οχήματα που ήταν σταθμευμένα με αποτέλεσμα να εκδηλωθεί πυρκαγιά και να υποστούν σοβαρές υλικές ζημιές, τρία υπηρεσιακά οχήματα, καθώς και θραύση τζαμαρίας της πίσω κεντρικής εισόδου του κτηρίου.

Επίσης τα άτομα αυτά κατά την αποχώρησή τους προκάλεσαν φθορές σε δύο ΑΤΜ τράπεζας και σε υαλοπίνακες υποκαταστήματος τράπεζας.

 

 

Προηγούμενο άρθρο

Προκλήθηκαν μεγάλες ζημιές - Αντιεξουσιαστές ήταν οι δράστες των εκρήξεων

Επόμενο άρθρο

Η πρώτη συνάντηση της ομάδας facebook ''Παληό Καβάλας''