Dark Mode Light Mode

Ζητούν συνάντηση με τη δήμαρχο

Αιφνιδιάστηκαν οι εκπαιδευτικοί που εμπλέκονται στο ζήτημα της πιθανής μετακόμισης του 5ου και 6ου νηπιαγωγείου όπως επίσης και οι γονείς και κηδεμόνες των νηπίων.

Ο αιφνιδιασμός αφορά την πρόταση της διοίκησης του Δήμου, τα δύο νηπιαγωγεία να μετακομίσουν και να λειτουργήσουν από το Σεπτέμβριο στο κτήριο που στεγάζει την πρώην ΝΕΛΕ. Σήμερα κέντρο επαγγελματικής κατάρτισης της περιφερειακής ενότητας Καβάλας. Είναι φανερό ότι οι εκπαιδευτικοί συμπεριλαμβανομένου και τους τοπικού συλλόγου, όπως επίσης γονείς και κηδεμόνες διαφωνούν με την πρόταση, θεωρώντας εντελώς ακατάλληλο το κτήριο, που όπως λένε δεν διαθέτει ούτε καν τις ελάχιστες προδιαγραφές.

Χθες οι προαναφερθέντες αναζήτησαν επίμονα ραντεβού με τη δήμαρχο, για το οποίο είναι σε αναμονή.

Ταυτόχρονα προωθούν τη δική τους λύση, δηλαδή πιέζουν την περιφερειακή αυτοδιοίκηση, η διαχειριστική αρχή να μην επιμείνει στη μετακίνηση των δύο νηπιαγωγείων από το πρώην πειραματικό γυμνάσιο, κτήριο που τα φιλοξένησε την προηγούμενη σχολική χρονιά.

Γι΄ αυτό δεν αποκλείεται να γίνει μία συνάντηση εκπαιδευτικών, γονέων και κηδεμόνων με τον αντιπεριφερειάρχη Θόδωρο Μαρκόπουλο.

Στο μεταξύ κι ο πρόεδρος της σχολικής επιτροπής που είναι αρμόδια για τα νηπιαγωγεία Νίκος Ξανθόπουλος δηλώνει έκπληξη με την πρόταση της δημάρχου, δηλώνει κυρίως ότι δε συμφωνεί με αυτήν. Ο Ν. Ξανθόπουλος δήλωσε πλήρη άγνοια για την πρόταση που εμφανίζεται να έχει κάνει η δήμαρχος, τα δύο νηπιαγωγεία να φιλοξενηθούν σ΄ ένα κτήριο στο οποίο στεγάζεται σήμερα η πρώην ΝΕΛΕ.

«Δεν ξέρω το παραμικρό και δε συμφωνώ με την πρόταση. Δεν είναι σε καλή κατάσταση το κτήριο. Το κείμενο που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο δεν έχει σχέση με τη διοίκηση του Δήμου», είπε ο Ν. Ξανθόπουλος, αφήνοντας υπονοούμενα για την ανάρτηση για λογαριασμό της Δημάρχου στο Facebook του Δήμου Καβάλας.

Από την άλλη πλευρά επιβεβαιώσαμε ότι αυτό που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο για το θέμα των δύο νηπιαγωγείων εκφράζει όπως όλα δείχνουν τη δήμαρχο κα Δ. Τσανάκα, πιθανώς ωστόσο δεν υπήρξε προηγούμενη συνεννόηση με τον πρόεδρο της αρμόδιας σχολικής επιτροπής.

«Η δική μου εναλλακτική πρόταση είναι άλλη», λέει ο Ν. Ξανθόπουλος που κι αυτός περιμένει να δει τι θα γίνει με το όλο θέμα, περιμένοντας κυρίως την περιφερειακή αυτοδιοίκηση εάν επιμένει ή όχι στη μετακίνηση των δύο νηπιαγωγείων.

 

 

Προηγούμενο άρθρο

Κρηνίδες: Σπίτια χωρίς νερό!

Επόμενο άρθρο

Αίτημα αναστολής εργασιών και για τις πλωτές εξέδρες