Dark Mode Light Mode

«Ηθική στήριξη» στην ΟΛΜΕ – Πικραμένοι οι καθηγητές για την επιστράτευσή τους

Η γενική συνέλευση της ΕΛΜΕ Καβάλας συζήτησε την Τρίτη για δύο και πλέον ώρες το θέμα της απεργίας και της επιστράτευσης, αποφασίζοντας τελικά να εγκρίνει συμβολικά την πρόταση της ΟΛΜΕ. Ταυτόχρονα οι καθηγητές της Καβάλας αναγνώρισαν ότι όντας επιστρατευμένοι είναι αδύνατο να συμμετάσχουν στην απεργία διότι έτσι θα κινδυνεύσουν με απόλυση. Αποφασίστηκε επίσης η πραγματοποίηση συλλαλητηρίου στις 7:00 το απόγευμα της Πέμπτης στην πλατεία Καπνεργάτη, αλλά και η διοργάνωση επιπλέον δράσεων τις οποίες η ΕΛΜΕ εισηγήθηκε στην ΟΛΜΕ.

Η γενική γραμματέας της ΕΛΜΕ Καβάλας Άννα Μαγαρισιώτη έκανε λόγο για «ηθική στήριξη» στην απεργιακή πρόταση της ΟΛΜΕ αφού εξαιτίας της επιστρατεύσεως και της επιδόσεως των φύλλων πορείας δεν έχουν το περιθώριο ουσιαστικής απεργίας. Περίπου 450 εκπαιδευτικοί έδωσαν το παρόν στη γενική συνέλευση της ΕΛΜΕ όπου εμφανίστηκαν πικραμένοι από τα φύλλα πορείας τα οποία παρέλαβαν. Ήταν άσχημη η στιγμή που οι καθηγητές αναγκάστηκαν να υπογράψουν και να παραλάβουν τα έγγραφα της επίταξής τους.

Αντιδράσεις ή κομματικές αντιπαραθέσεις δεν παρατηρήθηκαν στη διάρκεια της συζητήσεων των καθηγητών. Οι ομιλητές στάθηκαν ειλικρινείς και μίλησαν από την καρδιά τους αφήνοντας κατά μέρος τις προσωπικές πολιτικές ιδεολογίες και κατανοώντας ότι οφείλουν να αγωνιστούν από κοινού για τη δημόσια δωρεάν παιδεία. Σύμφωνα με την κ. Μαγαρισιώτη, ο αγώνας επιβάλλεται να συνεχιστεί τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

Βάσει της προβλεπόμενης διαδικασίας επιστρατεύσεως, τα αστυνομικά όργανα εμφανίστηκαν στις σχολικές μονάδες, όπου παρουσία των διευθυντών οι καθηγητές υπέγραψαν και παρέλαβαν τα επίμαχα έγγραφα. Τη χειρότερη στιγμή της εκπαιδευτικής της καριέρας βίωσε η κ. Μαγαρισιώτη, όταν αναγκάστηκε να υπογράψει και να παραλάβει το χαρτί επιτάξεώς της, αφού μέχρι την Τρίτη θεωρούσε ότι ζούσε σε μία δημοκρατική χώρα.

Εξαιτίας της επιστρατεύσεως ανακλήθηκαν όλες οι άδειες των εκπαιδευτικών, έτσι η πρόεδρος της ΕΛΜΕ Καβάλας Σοφία Φιλιππίδου δεν κατάφερε να ταξιδέψει στην Αθήνα όπου θα πραγματοποιούνταν συνάντηση όλων των προέδρων με τη διοίκηση της ΟΛΜΕ. Άσχημη στιγμή υπήρξε όμως και στο συλλαλητήριο της ΑΔΕΔΥ στην πλατεία Καπνεργάτη, όπου σημειώθηκε αντιπαράθεση μεταξύ των συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ και της διοικήσεως της ΕΛΜΕ.

 

 

Προηγούμενο άρθρο

Αισιόδοξος ο Δήμαρχος Καβάλας για τον Διόνυσο και το παλιό Παγοποιείο

Επόμενο άρθρο

Καλλιθέα- ΑΟΚ 2-2: Χτύπησε στο τέλος από… κόρνερ