Dark Mode Light Mode

Ηλίας Μωσαϊδης: « Καταπληκτική η συμπαράσταση του κόσμου»

Ο συνεργάτης του Γιάννη Τζήμα, Ηλίας Μωσαϊδης, μίλησε στην Αθλητική Πρωινή για το παιχνίδι στις Σέρρες και όχι μόνο. Μίλησε με ιδιαίτερα κολακευτικά σχόλια για την παρουσία του κόσμου ενώ αναφέρθηκε στην προσπάθεια που γίνεται στην ομάδα, όλο αυτό τον καιρό με τα προβλήματα τραυματισμών που υπάρχουν.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του.

Ερώτηση: Θέλουμε την άποψη σου, για το ματς της Ενωσης μέσα στις Σέρρες;

Απάντηση: Είχαμε προετοιμαστεί πάρα πολύ καλά, ξέραμε τι θα αντιμετωπίσουμε. Παίζαμε με μια ομάδα που παλεύει για την κατηγορία και θα είναι ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι. Ξέραμε ότι θα αντιμετωπίσουμε το πάθος και αυτό το σκληρό παιχνίδι.

Ανταποκριθήκαμε και κερδίσαμε.

Ερώτηση: Σε κάποια στιγμή ενώ η Ενωση ήταν αρκετά μπροστά στο σκορ, οι αντίπαλοι πλησίασαν αρκετά. Φοβηθήκατε ότι το ματς θα γυρνούσε;

Απάντηση: Δεν μπορώ να πω ότι κινδυνέψαμε. Ελέγχαμε το ρυθμό. Σίγουρα όμως έχουμε ορισμένους παίκτες που έχουν φτάσει στα όρια τους. Ολες αυτές οι προπονήσεις τον τελευταίο καιρό, γίνονται μετά εμποδίων. Παίζουν τραυματισμένοι, παίζουν με πόνο. Οι προπονήσεις γίνονται με πόνο. Δε γίνονται οι προπονήσεις στην ένταση που θα θέλαμε. Αυτό έχει ως συνέπεια οι παίκτες να μην αντέχουν στο παιχνίδι, όπως άντεχαν παλιά. Σε τέτοια παιχνίδια με ένταση, είναι φυσιολογικό να έρχεται μια κάμψη.

Ερώτηση: Τελικά αποδείχθηκε ποιο δύσκολο το παιχνίδι απ` ότι το περιμένατε;

Απάντηση: Όχι, το περιμέναμε δύσκολο. Αυτές οι επαρχιακές ομάδες που παλεύουν για τη σωτηρία είναι πολύ δύσκολο να τις αντιμετωπίσεις. Αυτή η ομάδα των Σερρών δεν είχε καμία σχέση με την ομάδα του Α` γύρου στην Καλαμίτσα. Είχε πολύ ενέργεια, πολύ τρέξιμο, πολύ σκληρό παιχνίδι. Αυτό σίγουρα δυσκολεύει τους πάντες.

Ερώτηση: Ο κόσμος βοήθησε σε πολύ μεγάλο βαθμό, στις Σέρρες.

Απάντηση: Ναι αυτό είναι κάτι το καταπληκτικό. Το είδαμε στον Λαγκαδά, το είδαμε και στις Σέρρες.

Στις Σέρρες βέβαια ήταν περισσότερος κόσμος. Μας βοήθησε πάρα πολύ. Η μισή κερκίδα ήταν δικιά μας. Είναι σπουδαίες στιγμές. Δεν το ξαναζήσει. Δεν το έχουμε ζήσει.

Μόνο δυο φορές στη Δράμα είδαμε κάτι ανάλογο. Στα χρόνια της Α1.

Ερώτηση: Η επόμενη μέρα λέει Λαύριο, αλλά κακά τα ψέματα φτάνει η μέρα της Αμαλιάδας.

Απάντηση: Είναι το Λαύριο μπροστά και πρέπει να συγκεντρωθούμε σε αυτό το παιχνίδι. Είναι μέσα στην έδρα μας και πρέπει να το πάρουμε για να μην πάμε στην Αμαλιάδα με απώλειες.

Στο πίσω μέρος του μυαλού υπάρχει ο Κόροιβος αλλά πρώτα προέχει η νίκη με το Λαύριο.

Δεν πρέπει να περάσουμε στους παίκτες να σκέφτονται τον Κόροιβο και να αφήσουν το Λαύριο. Θα είναι λάθος. Είναι μια ομάδα που έχει έμπειρους παίκτες και μπορεί να σου κάνει ζημιά, αν σκέφτεσαι κάτι άλλο.

Ερώτηση: Η Ενωση πάντως δείχνει χαρακτήρα, έχει μέταλλο και παίζει πολύ καλό μπάσκετ;

Απάντηση: Τα παιδιά έχουν βρεθεί. Ξέρει ο καθένας τι πρέπει να κάνει, γι` αυτό η ομάδα παίζει έτσι καλά. Έχουν χαλαρώσει πολύ περισσότερο. Ξέρουν τι πρέπει να κάνουν μέσα στο γήπεδο.

Αυτό βοηθάει την ομάδα και τους παίκτες.

Ερώτηση: Μήπως είναι άδικο για την Ενωση που θα κριθεί η άνοδος μέσα στην Αμαλιάδα; Είναι παράλληλα καλό για το πρωτάθλημα;

Απάντηση: Δεν ξέρω αν είναι άδικο. Σίγουρα για το πρωτάθλημα, είναι πολύ καλό. Αυτό έγινε και πέρσι με τα Τρίκαλα. Είναι πολύ ωραίο να υπάρχει ενδιαφέρον μέχρι το τέλος.

Τώρα για την ομάδα σας αν είναι άδικο η όχι, θέλω να πω ότι και οι άλλες ομάδες κάνουν πρωταθλητισμό. Έρχεται σε κάποια στιγμή που θα βρεθεί ένα παιχνίδι που θα παίζεις την άνοδο.

Ερώτηση: Αυτή η πίεση που υπάρχει, πόσο κουράζει την ομάδα;

Απάντηση: Υπάρχει ένα άγχος αλλά προσπαθούμε να το κρατάμε σε χαμηλό επίπεδο.

Λίγο άγχος πάντα βοηθάει. Αν νιώθεις καλά και δυνατός στα πόδια σου, αν είσαι σίγουρος για τη δουλειά σου, δεν έχεις να φοβάσαι πολλά πράγματα. Εμείς ζούμε την ομάδα κάθε μέρα και ξέρουμε τι μπορούμε να κάνουμε. Ξέρουμε πως είμαστε και τι θα αντιμετωπίσουμε.

Να είμαστε καλά και υγιείς και θα το βγάλουμε το θετικό.

Ερώτηση: Αν υπήρχε μια ακόμη προσθήκη στο ρόστερ, ενός ψηλού, η Ενωση θα ήταν πολύ καλύτερα;

Απάντηση: Πάντα αν έχεις περισσότερους παίκτες, είναι καλύτερο. Δεν μπορείς να αλλάζεις όμως παίκτες στην Α2. Εχει αυτό το κακό η κατηγορία. Δεν μπορείς να φέρνεις παίκτες αν δεν πάει κάτι καλά η έχεις κάποιους τραυματισμούς. Όπως ξεκινάς έτσι πρέπει να είσαι. Υπάρχουν ομάδες που ξεκινάνε καλά αλλά κάποιοι τραυματισμοί τους πάνε πίσω. Μόνο μια προσθήκη ελεύθερου παίκτη μπορείς να κάνεις το Γενάρη.

 

Προηγούμενο άρθρο

Ντίνος Κανάκης: « Δεν θέλουμε να κάνουμε τον ΑΟΚ μικρό»

Επόμενο άρθρο

Ιστορία απίστευτης τρέλας - Ο βουλευτής τρέχει με τον φάκελο του ασθενοφόρου