Dark Mode Light Mode

Ηρακλής- ΑΟΚ 1-0: Λύγιζε στο τέλος, έμεινε με την καλή προσπάθεια

Θεσσαλονίκη(ανταπόκριση)

Επιμέλεια: Τάσος Πατσίδης

Ο ΑΟΚ πάλεψε σε μεγάλο βαθμό, το απόγευμα της Κυριακής, κόντρα στον Ηρακλή, αλλά στο τέλος λύγισε με το γκολ του Ζάχορα. Ο Κροάτης αποδείχθηκε η χρυσή αλλαγή του Όγιος.

Ο Γιώργος Μαραντάς ακολούθησε την τακτική που είδαμε με την Κέρκυρα και τον Αιγινιακό. Έκλεισε τους διαδρόμους σε μεγάλο βαθμό και δεν άφησε τον Ηρακλή, να γίνει απειλητικός στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα.

Μάλιστα το Καβαλιώτικο συγκρότημα θα μπορούσε να είχε προηγηθεί αν ο Κουρέλλας στο 59` ευστοχούσε σε κλασσική ευκαιρία. Στο τελευταίο διάστημα πίεσε ο Ηρακλής και τελικά βρήκε τη φάση, για να πετύχει ένα λυτρωτικό γκολ. Ο ΑΟΚ μετά το 1-0 ρίσκαρε, αλλά δε μπόρεσε να φτάσει στην ισοφάριση. Έμεινε με την καλή προσπάθεια.

Ο Ηρακλής μέχρι το γκολ που πέτυχε, ελάχιστες φορές απείλησε την εστία του σταθερού Γιαννίκογλου. Δε μπορούσε να βρει κενά στην πολύ καλά οργανωμένη άμυνα του ΑΟΚ.

Ο Γιώργος Μαραντάς ξεκίνησε το παιχνίδι με τερματοφύλακα τον Γιαννίκογλου.

Δεξιά στην άμυνα ο Ρεβυθόπουλος και αριστερά ο Βαλεριάνος. Δυο στόπερ ο Γκαρακλίδης και ο Χόρτσας. Αμυντικοί μέσοι ο Ντομί και ο Πόπτσης. Ελεύθερος στον άξονα ο Καρλόπουλος. Πλάγιοι ο Πάλλας και ο Κουρέλλας( άλλαζε με τον Καρλόπουλο). Στην επίθεση ο Καπνίδης.

Ο Μαραντάς ρίσκαρε με την είσοδο του Αρτσε ενώ μετά το 1-0, χρησιμοποίησε τον Αλεξίου, παρά το γεγονός ότι υπήρχε η εντύπωση ότι δεν μπορεί να παίξει αφού είναι δανεικός από τον Ηρακλή.

Το φιλμ του αγώνα

5` Σέντρα του Κοντοδήμου, κεφαλιά Τσιλιανίδη, μπλοκάρει εύκολα ο Γιαννίκογλου.

21` Κίτρινη κάρτα ο Χόρτσας.

29` Σουτ του Τάι, η μπάλα καταλήγει άουτ.

47` Κίτρινη κάρτα ο Βαλεριάνος.

58` Κίτρινη κάρτα ο Ντομί.

59` Ο Καπνίδης βρήκε τον Κουρέλλα, αυτός πλάσαρε άουτ, για να χαθεί μια πολύ μεγάλη ευκαιρία για τον ΑΟΚ. Μάλιστα ήταν η πρώτη κλασσική του αγώνα.

61` Οι γηπεδούχοι ζητάνε πέναλτι σε μαρκάρισμα του Ονουάτσι, από τον Γκαρακλίδη. Αποβάλλεται ο Κώστας Τσαλίκης από τον πάγκο του Ηρακλή.

66` Σέντρα του Κοντοδήμου, η μπάλα από πάσα του Μπουκουβάλα στον Τάι, που έκανε το σουτ, όμως ο Γιαννίκογλου μπλόκαρε.

68` Κεφαλιά του Σιατραβάνη, χωρίς δυσκολία μπλόκαρε ο Γιαννίκογλου.

74` Παράλληλη σέντρα του Κοντοδήμου, η μπάλα καταλήγει κόρνερ.

80` Σέντρα του Σιατραβάνη, ο Ζάχορα με κεφαλιά ψαράκι το 1-0 για τους γηπεδούχους.

84` Ατομική προσπάθεια και σουτ του Πουρτουλίδη, η μπάλα άουτ.

86` Ο Ονουάτσι σημαδεύει το δοκάρι του Γιαννίκογλου.

89` Σουτ του Τσιλιανίδη, μπλοκάρει ο Γιαννίκογλου.

90` Κίτρινη κάρτα ο Πάλλας.

93` Τετ α τετ ο Σιατραβάνης, η μπάλα στο πλασέ που επιχειρεί καταλήγει άουτ.

 

ΗΡΑΚΛΗΣ: Χουάντερσον, Τσιλιανίδης, Μπουκουβάλας, Παπαστεριανός (22′ Λίμα), Πουρτουλίδης, Κοντοδήμος, Μπάμπα, Τάι (77′ Ζάχορα), Ονουάτσι, Σαββίδης, Ματσούκας (55′ Σιατραβάνης).

ΚΑΒΑΛΑ: Γιαννίκογλου, Ρεβυθόπουλος (69′ Παπαργυρίου), Πόπτσης( 87` Αλεξίου), Καρλόπουλος, Χόρτσας, Ντομί, Κουρέλλας (75′ Αρτσε), Γκαρακλίδης, Βαλεριάνος, Πάλλας, Καπνίδης.

* Μαραντάς: « Είχαμε καλή αμυντική και επιθετική τακτική»

Στην ποιότητα του Ηρακλή στάθηκε ο Γιώργος Μαραντάς, για να δικαιολογήσει την ήττα της Καβάλας, ενώ τόνισε πως το αποτέλεσμα δεν τον ικανοποιεί, καθώς αφήνει την ομάδα του χαμηλά στη βαθμολογία.

 

Αναλυτικά όσα είπε: “Σήμερα είχαμε ένα δύσκολο αντίπαλο, ιδιαίτερα μετά την αλλαγή του προπονητή. Το κάναμε πιο εύκολο κατά κάποιο τρόπο, καθώς είχαμε καλή αμυντική και επιθετική τακτική. Δεν είμαστε ψηλά στη βαθμολογία κι έπρεπε να παίξουμε έτσι. Αποδώσαμε καλά, ο αντίπαλος όμως έχει ικανότητα και το γκολ που πέτυχε οφείλεται σε αυτή την ικανότητα. Στα τελευταία λεπτά ρισκάραμε, αλλά όπως και να έχει, το αποτέλεσμα δεν μας αφήνει ικανοποιημένους, καθώς είμαστε χαμηλά στη βαθμολογία. Να μην έχουμε τραυματισμούς. Περαστικά στον παίκτη του Ηρακλή που τραυματίστηκε”.

 

Γκιγιέρμο Όγιος (προπονητής Ηρακλή): “Καλή χρονιά σε όλους, με ειρήνη, υγεία και βελτίωση. Δεν θα σταματήσω να συγχαίρω τους ποδοσφαιριστές για την προσπάθεια που κάνουν συνέχεια ώστε να ανακάμψουμε. Στο αμυντικό κομμάτι, ξεκινήσαμε πολύ καλά, είμαι πολύ ικανοποιημένος. Είχαμε αντίπαλο έναν δύσκολο αντίπαλο, που τοποθετήθηκε σωστά, άβολα για εμάς. Έκοψε το βάθος του γηπέδου και δεν μας άφησε να βρούμε κενούς χώρους. Γνωρίζαμε ότι αν η αντίπαλη ομάδα έρθει με αμυντικούς προσανατολισμούς, θα μας κάνει δύσκολη τη ζωή. Εκεί χρειάζεται ταχύτητα σωματική, αλλά και στη μπάλα, για να σπάσουμε την άμυνα.

 

Μπράβο στους παίκτες μου γιατί δεν παραιτήθηκαν από την προσπάθεια να παίξουν ποδόσφαιρο. Στο β’ μέρος βρήκαμε περισσότερους χώρους, αυτό έχει να κάνει και με την ταχύτητά μας. Τρέξαμε πιο πολύ τον αντίπαλο, τον επιβαρύναμε και δεν μπορούσε να κλείσει τόσο καλά τους χώρους όσο στο πρώτο μέρος.

 

Μετά το γκολ, άνοιξε το παιχνίδι, η ομάδα μου έκανε σημαντικές ευκαιρίες. Εγώ κρατάω πως φτάσαμε στη νίκη και οι παίκτες μου δεν έχασαν την ηρεμία τους και προσπάθησαν αν περάσουν στο γήπεδο αυτά που δουλεύουμε στις προπονήσεις”.

*Στον πάγκο ο Ζήκος

Ο Στέργιος Ζήκος κάθισε στον πάγκο του ΑΟΚ ως γενικός αρχηγός. Τελικά η ομάδα παρατάχθηκε με μπλε φανέλες ενώ ο Ηρακλής φορούσε πορτοκαλί.

Δημιουργήθηκε πάντως μια αναστάτωση πριν την έναρξη, για το αν τελικά θα φορεθεί η πράσινη φανέλα. Άνθρωπος του ΑΟΚ επέμενε στα αποδυτήρια των διαιτητών για τη μπλε.

Ο Μπάμπης Κουφατζής ήταν στη Θεσσαλονίκη και μίλησε τους παίκτες πριν την έναρξη. Ο Βλάσης Τσάκας και ο Βασίλης Μορφιάδης, παρακολούθησαν το παιχνίδι από τα δημοσιογραφικά θεωρεία. Στο γήπεδο ήταν αρκετοί φίλαθλοι του ΑΟΚ, όπως και ο ΣΦΑΟΚ που ακολούθησε την αποστολή από την Καβάλα, το πρωί της Κυριακής.

*Προπόνηση χθες μετά τον Αγιασμό

Χθες το πρωί οι παίκτες του ΑΟΚ πρώτα πήγαν στην εκκλησία και μετά παρακολούθησαν την τελετή του Αγιασμού, σε περιοχή στα Σφαγεία. Αμέσως μετά προπονήθηκαν στο «Ανθή Καραγιάννη». Αυτοί που αγωνίστηκαν στο «Καυτατζόγλειο» ακολούθησαν πρόγραμμα αποκατάστασης.

*Οι διοικητικές εξελίξεις

Ισως και σήμερα ανακοινωθεί το νέο διοικητικό σχήμα του ΑΟΚ. Τα τελευταία 24ωρα, ο Μπάμπης Κουφατζής έχει επαφές με ανθρώπους που είναι υποψήφιοι.

Μάλιστα κάνει μια προσπάθεια να βρεθούν κάποιοι Καβαλιώτες που θα δίνουν ένα ποσό για τον ΑΟΚ, σε μηνιαία βάση. Αρκετοί είναι αυτοί που ήδη συμφώνησαν. Υπάρχουν πάντως αντιρρήσεις για τη συμμετοχή του Βλάση Τσάκα, που τελικά δεν είναι σίγουρο 100% ότι θα συμμετέχει στο διοικητικό συμβούλιο. Ο Γιώργος Τσοκτουρίδης δε θα συμμετέχει, είναι οριστικό.

Καθοριστικό ρόλο για την προσπάθεια του Μπάμπη Κουφατζή θα παίξει αυτή την εβδομάδα, το αν μπει στα ταμεία του ΑΟΚ, επιδότηση που αναμένεται από τη διοργανώτρια αρχή. Υπάρχει φόβος να κρατηθεί λόγω χρεών. Αν όλα πάνε καλά, θα πάρουν χρήματα και οι παίκτες ενώ στη σκέψη υπάρχουν και δυο μεταγραφές.

 

*Τα αποτελέσματα της αγωνιστικής

Αιγινιακός- Εθνικός Γαζώρου 1-1

Απόλλων 1926- Πιερικός 2-0

Ζάκυνθος- Καρδίτσα 0-1

Νίκη Βόλου- Δόξα Δράμας 1-0

Ηρακλής- ΑΟΚ 1-0

Βατανιακός- Τύρναβος 0-0

Αναγέννηση Γιαννιτσών- Κέρκυρα χθες

 

*Βαθμολογία

Κέρκυρα 33 23-7

Νίκη Βόλου 30 26-6

Εθνικός Γαζώρου 25 13-9

Ηρακλής 24 15-11

Καρδίτσα 24 13-11

Τύρναβος 21 15-16

Αιγινιακός 19 18-11

Απόλλων 1926 19 16-17

Ζάκυνθος 19 12-18

Δόξα Δράμας 16 10-14

Πιερικός 13 8-14

Γιαννιτσά 9 10-17

ΑΟΚ 9 10-23

Βατανιακός 9 7-22

Τ. Π

 

Προηγούμενο άρθρο

Ορφέας- Κιλκισιακός 1-1: Σοκ στις καθυστερήσεις - Ηρακλής Αμπελοκήπων- Βυζάντιο 0-1: Χρυσό γκολ από Λόλη στο 90`- Αρης Ακροποτάμου- Πανσερραϊκός 2-2: Επέστρεψε από την… κόλαση - Μουδανιά- Νέστος 0-1: Ο Μαχαιρούδης είναι εδώ

Επόμενο άρθρο

Η εικόνα σε καλά χέρια ...