• 29 Ιουνίου 2024,
cialis Online φαρμακείο Farmakeio Trikala με τις καλύτερες τιμές στην Ελλάδα. Looking for a cutting-edge trading platform? Immediate Edge offers state-of-the-art tools for modern traders.

Η αγαπημένη των παιδιών στους Φιλίππους

 Η αγαπημένη των παιδιών στους Φιλίππους

Η Κάρμεν Ρουγγέρη είναι η αγαπημένη των παιδιών και στο νομό Καβάλας, όπως αυτό ισχύει σχεδόν σε όλη την Ελλάδα. Όποτε έρχεται στο αρχαίο θέατρο των Φιλίππων, στο πλαίσιο του φεστιβάλ, σημειώνεται μεγάλη προσέλευση μικρών και μεγάλων.
Φέτος η Κάρμεν Ρουγγέρη έρχεται την Κυριακή 31 Αυγούστου, με την παράσταση το «Μαγικό κλειδί». Η ομάδα της προετοίμασε ένα παραμύθι που στηρίζεται στο κείμενο της Πηνελόπης Δέλτα, «Η καρδιά της βασιλοπούλας». Μια παράσταση που ενδιαφέρει και τους μεγάλους, καθώς εμμέσως πλην σαφώς θίγει θέματα της επικαιρότητας και της εποχής.
Είχαμε χθες την ευκαιρία να μιλήσουμε με την κα Ρουγγέρη, η οποία έχει τις καλύτερες αναμνήσεις από το αρχαίο θέατρο των Φιλίππων. Για την παράστασή της είπε τα εξής: «Αυτή τη φορά έχουμε θέμα από την ελληνική πεζογραφία και μαθαίνουν τα παιδιά την Πηνελόπη Δέλτα μέσα από ένα παραμύθι που είχε τον τίτλο «Η καρδιά της βασιλοπούλας» και τώρα ο δικός μου τίτλος είναι «Το μαγικό κλειδί». Είναι ένα παραμύθι αλληγορικό, πάρα πολύ ενδιαφέρον, που καταπιάνεται με τα συναισθήματα. Η αλήθεια είναι ότι η παράσταση αυτή είναι το νούμερο 1 στο χώρο του θεάτρου για παιδιά, δηλαδή όλο το χειμώνα δε μπορούσες να βρεις θέση και γενικά μας τιμάει ο κόσμος όπου πηγαίνουμε και η παράσταση σέβεται το πάρα πολύ μικρό και υψηλό κοινό που λέω εγώ τα παιδιά, πλημμυρισμένη με μουσική της Κάτω Ιταλίας, από τα ελληνόφωνα χωριά. Είναι μία ευκαιρία τα παιδιά να τη γνωρίσουνε. Με ενδιαφέρει πολύ να έρθουν να παρακολουθήσουν οι καβαλιώτες τις παραστάσεις μας. Είναι μία παράσταση που αναφέρεται σε έναν βασιλιά ο οποίος είναι άξιος. Όλοι έχουνε δουλειά σ΄ αυτό το μέρος και κανένας δεν αναζητεί πλούτη σε ξένα μέρη».
ΕΡ: Αυτό κάτι μας θυμίζει;
ΑΠ: «Ναι κάτι μας θυμίζει. Γιατί όταν αυτός που κυβερνάει είναι άξιος τότε όλα μπορούν να πάνε καλά. Την ευτυχία του βασιλιά και της βασίλισσας τη συμπληρώνει ένα παιδάκι που γεννιέται και τότε έρχονται οι νεράιδες να το μοιράνουν. Του δίνουνε χάρη, ομορφιά, να είναι μελετηρό…»
ΕΡ: Έχω την εντύπωση ότι όλο αυτό το πράγμα είναι εύκολο να το παρακολουθήσει με το ίδιο ενδιαφέρον κι ένας μεγάλος;
ΑΠ: «Είναι πάρα πολύ εύκολο. Πραγματικά αξίζει τον κόπο να δείτε την παράσταση, να δείτε πόσο μοιάζει με εκκλησία η παράσταση. Δε μιλάει κανένας γιατί τον ενδιαφέρει να δει τι θα γίνει παρακάτω. Η Λία παίζει πάρα πολύ μεγάλο ρόλο σ΄ αυτήν την παράσταση, γιατί η Μοίρα τι κάνει; Έρχεται και παίρνει την καρδιά της βασιλοπούλας. Την παίρνει και πεθαίνει το μωρό; Όχι δεν πεθαίνει, γιατί στα παραμύθια όλα γίνονται… Σου παίρνω την καρδιά για να μην κλάψεις, για να μην στενοχωρηθείς ποτέ…»

Διαβάστε επίσης