Dark Mode Light Mode

Η Αεροπορία δεν γιόρτασε στο «Μέγας Αλέξανδρος»

Η Αεροπορία δεν γιόρτασε φέτος την γιορτή της στο αεροπορικό απόσπασμα που βρίσκεται πολύ κοντά στο αεροδρόμιο «Μέγας Αλέξανδρος» της Καβάλας. Το γεγονός προκάλεσε αίσθηση, καθώς παραδοσιακά η γιορτή πραγματοποιούνταν στην Καβάλα όταν η Πολεμική Αεροπορική  είχε την έδρα της στο αεροδρόμιο του Αμυγδαλεώνα και όταν μετακόμισε από το αεροδρόμιο του Αμυγδαλεώνα στις νέες της εγκαταστάσεις πολύ κοντά στο αεροδρόμιο «Μέγας Αλέξανδρος» στην περιοχή της Χρυσούπολης.

Πρόκειται για τη γιορτή των Αρχαγγέλων Μιχαήλ και Γαβριήλ προστατών της πολεμικής Αεροπορίας.

Κάθε χρόνο ο διοικητής του αεροπορικού αποσπάσματος πραγματοποιούσε εκδηλώσεις που απευθύνονταν στην κοινωνία και κυρίως στους μαθητές των δημοτικών σχολείων. Οι εκδηλώσεις κρατούσαν τρεις μέρες και λόγω των εκδηλώσεων αυτών το αεροπορικό απόσπασμα είχε την ευκαιρία να παρουσιάσει την δραστηριότητα του, προσκαλούσε ειδικά αεροπλάνα από την Αθήνα τα οποία παρουσίαζε στο κοινό.

Ήταν πραγματικά μια γιορτή που αναδείκνυε τον ρόλο της πολεμικής αεροπορίας στην περιοχή μας. Φέτος μετά από δεκαετίες γιορτή δεν έγινε, ούτε και εκδήλωση, σαν να μην υπάρχει πολεμική αεροπορία στο Νομό Καβάλας.

Αυτό οφείλεται σε διαταγή του Αρχηγείου βάσει του οποίου οι εκδηλώσεις για την γιορτή δεν γίνονται εκεί όπου υπάρχουν αεροπορικά αποσπάσματα.

Κατά συνέπεια η μικρή μονάδα της πολεμικής αεροπορίας στο αεροδρόμιο «Μέγας Αλέξανδρος» εξουδετερώθηκε και δεν έκανε την παραμικρή εκδήλωση.

Όλα τα αεροδρόμια για την πολεμική αεροπορία πάντα, ήταν ανοιχτά στο κοινό το Σάββατο 8 Νοεμβρίου. Ούτε αυτό ίσχυσε στην περίπτωση του αεροπορικού αποσπάσματος. Πέρυσι πραγματοποιήθηκε μεγάλη γιορτή, όπου μάλιστα ο διοικητής του αεροπορικού αποσπάσματος εξασφάλισε κατά τη διάρκειά της την παρουσία στο αεροπορικό απόσπασμα αεροπλάνο τύπου «Καναντέρ» που είδαν από κοντά όσοι βρέθηκαν στις εκδηλώσεις.

Η ιστορία της Πολεμικής Αεροπορίας στην περιοχή μας, η παρουσία του αεροπορικού αποσπάσματος στην περιοχή της Χρυσούπολης, δίπλα στο αεροδρόμιο «Μέγας Αλέξανδρος» επιβάλλει την αλλαγή αυτού του δεδομένου, ώστε του χρόνου τώρα πια οι εκδηλώσεις να ξαναρχίσουν.

Προηγούμενο άρθρο

ΑΟΚ – Εθνικός Αλεξ/πόλης 2-0

Επόμενο άρθρο

Έλεγχοι για το κάπνισμα με συστάσεις