Την ερχόμενη εβδομάδα θα πραγματοποιηθεί η πρώτη συνάντηση ανάμεσα στον υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας Παναγιώτη Σκουρλέτη και τους εκπροσώπους της κοινοπραξίας TAP προκειμένου να συζητηθούν μεταξύ όλων των άλλων θεμάτων και το μείζον θέμα της όδευσης του αγωγού από τις περιοχές των Σερρών και της Ανατολικής Μακεδονίας. Αυτό έγινε γνωστό στη διάρκεια της ευρείας σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στην Αθήνα, στο Υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας παρουσία των βουλευτών Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ, της δημάρχου Καβάλας Δήμητρας Τσανάκα, του προέδρου του Αγροτικού Συλλόγου Θέμη Καλπακίδη, του δημάρχου Δοξάτου, του προέδρου του ΓΕΩΤΕΕ – ΑΜ Ζαφείρη Μυστακίδη, του πρώην προέδρου τους ΤΕΕ –ΑΜ Λάζαρου Βασιλειάδη καθώς επίσης και εκπροσώπων της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών.Στη διάρκεια της σύσκεψης έγινε σαφές προς όλους τους συμμετέχοντες ότι υπάρχει πλέον μεγάλη δυσκολία στην αλλαγή όδευσης του αγωγού φυσικού αερίου ΤΑP καθώς τα χρονοδιαγράμματα για την υλοποίηση της εν λόγω ενεργειακής επένδυσης είναι ιδιαίτερα σφιχτά. Επίσης, ιδιαίτερη αναφορά έγινε στα ανταποδοτικά οφέλη που θα έχει η χώρα και η εθνική οικονομία από την υλοποίηση της συγκεκριμένης επένδυσης.
Η δήμαρχος Δήμητρα Τσανάκα παίρνοντας το λόγο στη διάρκεια της σύσκεψης υπογράμμισε την ανάγκη στήριξης με κάθε μέσο και τρόπο των αγροτών που θα πληγούν από την όδευση του αγωγού και για μια ακόμα φορά στάθηκε αλληλεγγύη στο πλευρό του αγροτικού κόσμου του Δήμου Καβάλας και της ευρύτερης περιοχής.
Επισήμανε ότι η περιοχή μας με την όδευση του αγωγού ΤΑΡ αναλαμβάνει ένα περιβαλλοντικό ρίσκο, όταν μάλιστα η περιοχή των Φιλίππων είναι υποψήφια προ ένταξη στον κατάλογο των μνημείων παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιά της Unesco.
Εξέφρασε τέλος την ενόχλησή της για το γεγονός ότι όλο αυτό διάστημα δεν έγινε κανένα ουσιαστικό βήμα και δεν ασκήθηκε στην εταιρεία καμία πίεση προς την κατεύθυνση αλλαγής όδευσης του αγωγού. (Δ. Τύπου)