Dark Mode Light Mode

Η αντιπρόεδρος του «Αισώπου» μιλά για το πρόσφατο περιστατικό και για το πάρκο σκύλων

Τέσσερα νεαρά κορίτσια το βράδυ της περασμένης Παρασκευής στο Πάρκο Φαλήρου, ενεπλάκησαν σε περιστατικό με αδέσποτο σκύλο. Το τετράποδο μετά από παρέμβαση δύο ατόμων απομακρύνθηκε από το σημείο και παρακολουθείται από μέλος του σωματείου «Αίσωπος». Πρόκειται για ένα ήρεμο σκυλί το οποίο κατά πάσα πιθανότητα είναι και εμβολιασμένο, κάτι που αναμένεται να διασταυρωθεί.
Περισσότερες λεπτομέρειες για το περιστατικό μας έδωσε η αντιπρόεδρος του φιλοζωικού σωματείου «Αίσωπος» Αθανασία Δερβίδου, η οποία ενημερώθηκε το πρωί του Σαββάτο από τη μητέρα ενός εκ των κοριτσιών που είναι και μέλος του σωματείου.
Η πληροφορία αφορούσε σε σκυλί, εβρισκόμενο σε οίστρο, που κυκλοφορούσε στο Πάρκο και το οποίο λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών προσέγγισε επικίνδυνα το ένα κορίτσι, τη φίλη της νεαρής κόρης του μέλους. Η κόρη της κυρίας που ανέλαβε να ενημερώσει, επιχείρησε να απομακρύνει το ζώο από τη φίλη της, στη διάρκεια της προσπάθειας όμως το σκυλί τη γρατζούνισε με το πόδι του. Αυτό σημαίνει ότι περιστατικό δαγκώματος δε σημειώθηκε, σημείο επί του οποίου συμφωνούν η μητέρα του κοριτσιού και η αντιπρόεδρος του σωματείου. Το κορίτσι πάντως μεταφέρθηκε προληπτικά στο νοσοκομείο.
Παράλληλα, ενημερώθηκε έτερο μέλος του σωματείου που είναι και εκπαιδεύτρια σκύλων, η οποία με τη βοήθεια του πατέρας της νεαρής μετέφεραν το τετράποδο στον κήπο του σπιτιού της εκπαιδεύτριας. Εκεί παραμένει και σήμερα. Πριν πάντως συμβεί το προαναφερόμενο περιστατικό, η ίδια η κ. Δερβίδου είχε δει ιδιώτες που είχαν επισκεφθεί τον ειδικό περιφραγμένο χώρο για σκυλιά που δημιουργήθηκε στο Πάρκο, μέσα στον οποίον τα δικά τους τετράποδα ράτσας πιτ μπουλ και ροντβάϊλερ έπαιζαν με το αδέσποτο σκυλί.
Η αντιπρόεδρος του «Αισώπου» σχολίασε και τη δημιουργία του πάρκου σκύλων που κατασκευάστηκε, παρατηρώντας ότι τελικά δεν εξυπηρετεί το σκοπό δημιουργίας του. Με δεδομένο ότι και η ίδια επισκέφθηκε με τα κατοικίδιά της το χώρο πολλές φορές, διαπίστωσε ότι πρόκειται για ένα ενιαίο πάρκο όπου κάνουν βόλτα από κοινού και τα μικρόσωμα και τα μεγαλόσωμα σκυλιά. Αυτό όμως σημαίνει ότι πάνω στο παιχνίδι ένα μεγαλόσωμο ζώο μπορεί κατά λάθος να τραυματίσει ένα μικρόσωμο. Επιπλέον, η κ. Δερβίδου διαπίστωσε ότι και οι πολίτες δεν τηρούν τους κανόνες καθαριότητας ως οφείλουν, συλλέγοντας τα περιττώματα των κατοικιδίων τους. Μόνη λύση είναι η σύσταση κανονισμού λειτουργίας του πάρκου σκύλων, ώστε κάποιες ώρες να το επισκέπτονται τα μικρόσωμα τετράποδα και άλλες ώρες να το επισκέπτονται τα μεγαλόσωμα.
Η αντιπρόεδρος του «Αισώπου» συμφώνησε ότι το πρόβλημα αύξησης των αδέσποτων σκυλιών στους δρόμους εντείνεται, ενώ καταγράφονται και περιστατικά επιθέσεων σε ανθρώπους. Καθοριστικός παράγοντας είναι ο αριθμός των στειρώσεων που υλοποιούνται σε ετήσια βάση ώστε να διατηρείται εντός ελέγχου ο πληθυσμών των αδέσποτων ζώων. Το δυσάρεστο είναι ότι πολλοί ανεύθυνοι ιδιοκτήτες έρχονται από τις γύρω περιοχές στην Καβάλα και εγκαταλείπουν τα κατοικίδιά τους ως εύκολη λύση. Άρα, όσες στειρώσεις κι αν κάνει ο δήμος φέτος, του χρόνου και πάλι θα «ξεφυτρώσουν» επιπλέον εγκαταλελειμμένα ζώα στην πόλη.
Κοκτέιλ πάρτι διοργανώνει ο «Αίσωπος» την Τετάρτη 23 Ιουλίου στο μπαρ «Μετά τις δέκα», με σκοπό την οικονομική ενίσχυση του ταμείου. Ο λαχνός που εξασφαλίζει την είσοδο στο μπαρ κοστίζει 3 ευρώ. Το σωματείο φέτος με δικά του έξοδα εμβολίασε κατά της μόρβας πλήθος αδέσποτων σκύλων, χρειάζεται όμως περαιτέρω οικονομική για να συνεχίσει τη δράση της ιατρικής περίθαλψης των τετράποδων.

 

Προηγούμενο άρθρο

Μπόλικη καλοκαιρινή κίνηση στο λιμάνι

Επόμενο άρθρο

Μεταγραφικά: Α. Παπαδόπουλος- Μπρατσιάνη έρχονται στον ΑΟΚ Λάκης Χατζηαποστολίδης στους 93,7: « Θέλουμε η ομάδα να είναι μια οικογένεια»